Leder: – Vi holder koken, også i disse korona-tider

RE-DAKTØR: En morratrøtt Re-daktør ble satt på skolebenken igjen – Revetal ungdomsskole-elev (igjen) for en dag – for å se hvordan undervisninga funker i disse korona-tider. Det var imponerende å følge med på! Ellers går det i hjemmekontor også her, med intervjuer per chat og telefon. Foto: Linda Flåteteigen.

Dobbelt så mange leser mer enn tre ganger så mye på nettavisa. Og torsdag kommer papiravisa, akkurat som før.

Sjekk også: ReAvisa vil fortsatt skrive om Re – vil du lese det?

I skrivende stund er det litt over to uker siden de mest inngripende tiltak i fredstid ble satt inn i Norge.

I løpet av disse to ukene med korona-krise har ReAvisa publisert over førti saker med en lokal vri.

Interessante saker – langt utafor gamle og nye kommunegrenser

Sjøl om vi liker å si at «alle i Re» leste lokalavisa allerede fra før av, er likevel lesertalla mer enn dobla. Vi ser riktignok at mye av den nye trafikken kommer utafra Re.

Våre gamle og nye lesere sjekker innom nesten tre ganger så mange saker på nettavisa, sammenlikna med ukene før korona-krisa slo til for fullt.

Mange av de lokale korona-nyhetene fra Re er interessante for folk ellers i Tønsberg, Vestfold og Telemark, og Norges land.

TILTAK: Trygve Skonnord, en av ni fastleger i Re, gjorde flere smarte grep i starten av denne korona-tida. Foto: Stian Ormestad.

Fastleger ser til Re

Spesielt gjelder det saken om fastlegene i Re, som innførte tiltak som er plukka opp av andre:

“Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra kolleger rundt i landet på artikkelen», skriver Re-fastlege Trygve Skonnord.

«Har delt på sosiale medier, og kolleger har allerede tatt til seg noen av våre prosedyrer.”

Re-daktøren ble satt på skolebenken

Saken der Re-daktøren ble med i en digital skoletime har fått over tusen reaksjoner på nettavisa og mange delinger på sosiale medier.

Den aller mest leste saken er om Re-familien som kan reise på hytta i egen kommune, sju minutters svipp hjemmefra. Helt uten hytteskam.

Lokalavisa snakka med en familie på fire som satt i hjemmekarantene: De satt i karantene med glede, i solidaritet med de som kan bli veldig sjuke av viruset.

Mange, mange spørsmål til lokalavisa

DIGITAL SKOLETIME: ReAvisa fikk være med inn i det digitale klasserommet til klasse 8C ved Revetal ungdomsskole. Skjermdump.

Vi trykte på publiseringsknappen og fortalte om stengte skoler landet over i det det ble sagt på pressekonferansen torsdag 12. mars.

Vi informerte kjapt om hvem som likevel hadde rett på et barnehage- og skoletilbud, og hvor de skulle møte opp. Sjøl om dette viste seg å være på akkurat den samme barnehagen eller skolen som vanlig, var det viktig å få avklart.

Vi rakk å få mange spørsmål til lokalavisa om dette, i løpet av den korte tida det tok å få dette avklart i direktekontakt med ordføreren.

HYTTEKOS: Frode Riis (43), Siw Helen Pollestad (43) og Avilde Riis Thorin (14) fra Ramnes – på hytta i Ramnes. Foto: Privat.

– Æres den som æres bør!

Vi har prata med Re-dama Ingerd Saasen Backe, tjenesteleder på legevakta, tidligere virksomhetsleder for Re helsehus, og vi har informert om «drive-in legevakt», psykososial hjelpetelefon, næringsforeningas kriseteam for det lokale næringslivet, med mer.

Vi har videreformidla velfortjent skryt av renholdere i Re, som har vært med på å begrense smitten og holde våre kjære både på skoler og helsehus friske.

Æres den som æres bør, skreiv en engasjert ReAvisa-leser.

– Vi må huske og ha det moro også

Vi har delt stort og smått fra et unormalt hverdagsliv i Re. For eksempel filmen av moromannen som prøver å muntre opp nabolaget på Revetal med terrasse-konsert.

Og vi fikk gode råd fra Emilie (5), som vi møtte på lekeplassen i Brekkeåsen:

– Vi må huske og ha det moro, også!

Bråstopp for noen, full fart for andre

Vi har sjekka rundt hos næringslivet i Re. Ingen er upåvirket av det som skjer om dagen: Noen har opplevd bråstopp, andre må jobbe på mer enn noen gang for å gi folk det de trenger.

LANDHANDLER: Wenche Weum Bue på Vika landhandel på Svinevoll holder hjula i gang med varelevering på trappa. Foto: Privat.

De fleste står på og prøver å holde hjula i gang, innafor de rammer som er gitt.

Og kreativiteten er stor.

Heldige oss, som har skauen utafor døra

Vi har dokumentert hvor merkelig stille det er i Re om dagen – akkurat som det skal være i disse korona-tider.

Idrettsanlegg holdes stengt, all organisert aktivitet er satt på vent. Men i noen idrettslag er det full fart: OL Trollo trykker opp nye kart, IL Ivrig har laga natursti, og den lokale fotballklubben lanserte Re FK challenge.

Og aldri før har vel så mange vært ute og gått tur i flott Re-natur?

Intervjuer over chat og telefon

Reint praktisk prøver ReAvisa å holde koken som før i disse korona-tider, og vi er heldige som har en jobb der det lar seg gjøre å ha hjemmekontor.

De fleste intervjuer skjer over telefon eller chat. Men arbeidstida er like kaotisk som til vanlig. Vi har vel aldri vært så flinke på faste kontortider…

TETT PÅ – MEN IKKE FYSISK: ReAvisa følger korona-situasjonen. Her på legevakt-besøk. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa følger alle restriksjoner som er gitt, og satser på papirutgivelser og oppdateringer på nett akkurat som planlagt, men med mye annet godt lokalt lesestoff på vent.

Ei historisk avis på gang

Sånn som situasjonen er nå, må vi prioritere nyheter om korona, enn så lenge. Det vil naturlig nok april-avisa bære preg av.

Det blir ei historisk avis, fra ei veldig spesiell tid.

Som vi håper er over så snart som mulig.

Sjekk også: Mange vil hjelpe – bruk gjerne ReAvisas oppslagstavle.

UTGIVELSE SOM NORMALT: ReAvisa blir i disse dager gjort klar til trykk, som normalt – i unormale tider. Utgivelse er torsdag 2. april 2020. Foto: Stian Ormestad.

Se Rolf drar igang en balkongkonsert på Revetal:

Eier ingen hytteskam: – Vi koser oss på hytta med god samvittighet!

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Sjekk samlesida om korona-krisa i Re.

, , , , , , ,