Holder stengt, men noen har krav på barnepass: – De kan møte opp som vanlig i egen barnehage eller skole

– De som må på jobb for å ivareta kritiske samfunnsfunksjoner, leverer barna sine som vanlig i egen barnehage eller skole, forteller ordføreren til ReAvisa.

Koronafrykt sprenger kapasiteten: – Helt klart på hæla.

Alle skoler i landet, også i Re og Tønsberg, holdes stengt fra og med i morgen fredag 13. mars og to uker framover. Men med noen unntak:

Blant annet barn på opp til 12 år til foreldre med jobber innen helse- og omsorgstjenesten, transportsektoren, eller innen andre kritiske samfunnsfunksjoner, kan levere barna som normalt:

ORDFØRER: Anne Rygh Pedersen (AP). Foto: Stian Ormestad.

– Vi trenger at alle tar ansvar nå

– De som må på jobb for å ivareta kritiske samfunnsfunksjoner, leverer barna sine som vanlig i egen barnehage eller skole, forteller ordfører Anne Rygh Pedersen (AP) til ReAvisa.

I dag ble de strengeste og mest inngripende tiltakene i fredstid ble satt inn her til lands, ifølge statsminister Erna Solberg (H). Les mer om alle tiltakene i denne ReAvisa-saken.

– Vi trenger at alle tar ansvar nå, oppfordra ordføreren torsdag morgen, etter at Tønsberg kommune satte krisestab, som varsla på kommunestyremøte kvelden før.

Alle ansatte i skoler og barnehager som er friske og ikke omfattet av generelle karantenebestemmelser, møter på jobb som vanlig.

Dette er kritiske samfunnsfunksjoner:

Beredskapsutvalget anser at følgende femten funksjoner er kritiske for samfunnet:

 • Styring og kriseledelse
 • Forsvar
 • Lov og orden
 • Helse og omsorg
 • Redningstjeneste
 • IKT-sikkerhet i sivil sektor
 • Natur og miljø
 • Forsyningssikkerhet
 • Vann og avløp
 • Finansielle tjenester
 • Kraftforsyning
 • Elektroniske kommunikasjonstjenester
 • Transport
 • Satellittbaserte tjenester
 • Apotekene

Flere er bekrefta smitta

Korona-viruset rokker ved dagliglivet i Re. Verdens helseorganisasjon har erklært pandemi.

Tirsdag ble de to første bekrefta smitta av korona-viruset i nye Tønsberg kommune. De to er ikke alvorlig sjuke, ble det opplyst av kommuneoverlege Sigmund Skei.

Onsdag 11. mars klokka 15.49 er tallet oppjustert til åtte smitta. Fortsatt ingen alvorlig sjuke, ifølge kommuneoverlegen. Torsdag er tallet på smitta oppe i ti.

På Tønsberg kommunes nettside (ekstern lenke) finner du antall smittede i den nye storkommunen og til enhver tid oppdaterte råd i situasjonen som råder.

Avlysninger og utsettelser

Allerede 2. mars avlyste og utsatte Re VGS skoleturer, torsdag 12. mars ble det varslet digital hjemmeundervisning for alle elever, og tidligere denne uka ble det bestemt av årets Katwe-tur for Revetal ungdomsskole-elever blir utsatt til høsten.

Regelen nå er at de fleste arrangement, foredrag, møter, teater, revy og konserter i Re og omegn er avlyst på grunn av korona-smittefaren. Det ene laget og foreninga etter det andre melder så.

Re helsehus har innført restriksjoner. Også Revetal bibliotek innstiller alle arrangement på plakaten inntil videre, i samråd med kommuneoverlegen.

Kommunale bygg som svømmehaller, idrettshaller og forsamlingslokaler ble stengt fra torsdag morgen 12. mars, og fram ny beskjed blir gitt.

Og samme torsdag ble det klart at alle barnehager og skoler i hele landet stenger.

STENGER SKOLEN: Det blir hjemmeundervisning for alle 700 elevene ved Re VGS, i likhet med de 14.500 andre VGS-elevene i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Ikke lenge etter kom beskjeden om at alle landets barnehager og skoler stenger. Foto: Stian Ormestad.

Korona-tiltak på Re helsehus – arrangement avlyses.

Koronafrykt sprenger kapasiteten: – Helt klart på hæla.

Stenger kommunale bygg: – Trenger at alle tar ansvar nå!

Korona-tiltak på Re VGS: Språkreiser og treningsleir utsettes.

Vurderer å stenge alle skoler – Re VGS tar i bruk digital hjemmeundervisning fram til påske.

Stenger barnehager og skoler: – De sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid.

Les mer om korona-virus.

,