Korona-tiltak på Re VGS: Språkreiser og treningsleir utsettes

Utenlandsreiser utsettes for både elever og lærere ved Re videregående skole.

Vestfold og Telemark fylkeskommune har tett kontakt med Folkehelseinstituttet, seinest i helga da man etter rådføring med FHIs ledelse for smittevern beslutta å iverksette utsettelse av utenlandsreiser for elever og lærere til utlandet.

NYE REISEPLANER: Flere turer i regi av Re VGS må utsettes på grunn av korona-viruset. Arkivfoto.

Det står skrivi på Re VGS nettsider, der det også informeres om korona-smitte.

Rektor: Tar stilling til turer fortløpende

Utsettelsen gjelder «inntil videre», og kommer som en følge av spredningen av det nye korona-viruset.

Bakgrunnen er den økte helserisikoen reiser med større grupper gir, både under og etter gjennomført reise, heter det.

Etter det ReAvisa får opplyst, dreier det seg i første omgang om en tyskklasse og en idrettsklasse som får sine reiseplaner utsatt.

Rektor Sindre Leuschner Bjerkeseth forteller at det kommer mye info på kort tid, og ting endrer seg raskt, – så vi får ta stilling til andre turer fortløpende.

Omrokkerer på mange reiser

Vestfold og Telemark fylkeskommune har store grupper av elever og ansatte som har planlagt utenlandsturer knyttet til læringsaktiviteter og faglig utvikling i tida framover.

I forbindelse med utbruddet av koronaviruset, gir slik reiseaktivitet noen utfordringer som løpende må vurderes. Fylkeskommunen vil fortløpende holde ansatte og innbyggere oppdatert om endringer i koronavirus-situasjonen, heter det på Fylkeskommunens nettsider.

Ønsker du mer informasjon om koronaviruset, råd for forebygging og utbruddsutvikling, eller har andre spørsmål, gå inn på Folkehelseinstituttets nettsider (ekstern lenke) eller ring telefon 815 55 015.

Sindre Leuschner Bjerkeseth (48) er ny Re VGS-rektor.

Les mer om Re VGS i ReAvisa-arkivet.

Les mer om skoler i Re.