Følg dagens kommunestyremøte i Re

POLITIKERNE BLE SATT PÅ SKOLEBENKEN: Våre folkevalgte fikk høre hva ungdommen ønsket seg i Ung i Re-prosjektet. Det var det samme svaret de fikk som i alle år tidligere: En møteplass for ungdom sentralt på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

I dag kommer saken om nytt ungdomshus opp, blant annet. Møtet kan du følge fra sidelinja i kommunestyresalen, eller du kan følge det direkte på nett.

Re kommune – direkteoverføring kommunestyret (starter 18. juni klokka 14.00)

Hele sakskartet finner du hos Re kommune (begge eksterne lenker).

Saken som har skapt mest engasjement i forkant av dette møtet, er saken om et eventuelt nytt ungdomshus.

Barne- og ungdomsrådet står krystallklart på ønsket fra Re-ungdommen gjennom mange år, og har hatt flertallet av de folkevalgte med seg – men nå er det noen partier som snur.

BARNE- OG UNGDOMSRÅD-LEDER: Mathilde Bu Skjeggestad (17) er krystallklar på ungdommens behov for en uformell møteplass. Foto: Stian Ormestad.

Nå eller aldri?

Hvor mange som tilslutt støtter rådmannens forslag (ekstern lenke) veit vi først når saken kommer opp i dagens kommunestyremøte.

Barne- og ungdomsrådet frykter at en utsettelse eller et vedtak om alternative planer til rådmannens forslag, betyr at det ikke blir noe av et hus for ungdom før kommunesammenslåing.

– Det er nå eller aldri, sa leder Mathilde Bu Skjeggestad (17) i det siste Barne- og ungdomsrådet.

Gjelsten gir ti millioner kroner

Prisen er blitt mye stivere enn først estimert – fra rundt 20 millioner kroner til opp til 38 millioner kroner.

GAVE TIL UNGDOMMEN I RE: Bjørn Rune Gjelsten vil gjerne takke for seg i Re kommune og ønsker å bidra til et nytt ungdomshus. Gaven har økt fra sju til ti millioner kroner, nå som byggekostnaden er justert opp. Foto: Stian Ormestad.

En gave på ti millioner kroner fra Gjelsten ligger i potten. Det betinger at flertallet av de folkevalgte går for rådmannens forslag. I tillegg kommer spillemidler og momsrefusjon.

Så gjenstår det å se styrkeforholdet mellom de som mener vi ikke har råd til å bygge et nytt ungdomshus, og de som mener vi ikke har råd til å la være.

Alt om nytt ungdomshus på Revetal:

Gjelsten gir million-gave til et nytt ungdomshus i Re

Gjelsten øker ungdomshus-gaven til ti millioner kroner

Ungdomshus på Revetal: – Det er nå eller aldri!

Leserinnlegg: Møtested for ungdom på Revetal

Leserinnlegg: – Ta ungdommen på alvor!

Leserinnlegg: Nytt eller gammelt ungdomshus

Dette er planen for ungdomshus på Revetal

Les mer om ungdomshus i ReAvisa-arkivet.