Her herjer ungdommen – uten å få kjeft: – Superbra!

EN PERFEKT LØRDAG: Boas Nilsen (16) fra Våle og vennene hans storkoser seg på treffet på Håsken lørdag 2. oktober 2021. Foto: Stian Ormestad.

Bråket på Revetal tenker ikke ungdommene så mye på. Men de tror det kan bli bedre, hvis de får lov til å møtes på Håsken, eller en tilsvarende plass, framover.

Bakgrunn: Motorungdom på to hjul inviteres til treff.

Det ble full fres da ungdom på to hjul og ATV-er var invitert til treff hos Tom Heitmann fra Hjerpetjønn, som disponerer et område regulert til motorsportformål på Håsken rett over andre sida av kommunegrensa.

– Dette er kjempefint, superbra. Jeg håper vi kan henge her framover også, og kjøre her. Det er ikke langt fra Revetal og hit.

Får prøve seg på banen

BURNING LOVE: Det svis av litt gummi på banen på Håsken. Helt lovlig. Foto: Stian Ormestad.

Det forteller Boas Nilsen (16) fra Våle. Han har tatt turen på ATV-en sin sammen med venner, og koser seg maks på området med veteranbiler, driftingbiler, gatebiler og racerbiler. Og denne lørdagen også en hel haug med mopeder, motorsykler og ATV-er.

Tom har en liten bane på området, som ungdommene får prøve seg på. – Alle kan kjøre, så lenge de kjører forsvarlig med registrerte kjøretøy, sier Tom, mens det suser forbi en lett-MC på bakhjulet.

– Disse har full kontroll. Han der, peker Tom ut på banen, – han har aldri velta og ødelagt seg sjøl eller sykkelen sin. Disse ungdommene lever og ånder for dette, og de trenger en plass å utfolde seg på.

Vil satse videre på livsverket sitt

MOTORDUR: Tom Heitmann digger alt som durer. Og denne lørdagen dura det ekstra godt på Håsken. Foto: Stian Ormestad.

Om det blir på Håsken motorungdommen kan utfolde seg på framover, det veit ingen i dag. Politikerne i nye Sandefjord kommune skal ta stilling til detaljene i reguleringsplanen framover. Det vil si hva, når, og hvor mye det kan kjøres her.

– Politikere og administrasjonen fra alle Vestfold-kommunene burde komme hit og oppleve miljøet, se samholdet, hilse på ungdommene – og se hva de kan!, sier en entusiastisk ungdomskoordinator Randi Vermelid.

Blir rammene i reguleringsplanen romslige nok til å drive et motorsenter, så satser Tom videre på livsverket sitt. Han brenner for å gi folk en arena for å herje – i trygge rammer.

– Mange morsomme folk

FULL KONTROLL: Det ser skummelt ut, men ungdommene viser til det fulle at de har full kontroll. Foto: Stian Ormestad.

16-åringen Boas er superhappy for Håsken-treffet, som en oppfølging av rånetreffet på Revetal. Her kan de henge – OG herje. – Dette er jo mye bedre enn Revetal, fordi vi kan kjøre litt også – uten at folk kommer og kjefter.

– Men det er like viktig å prate sammen og ha det hyggelig, understreker Boas i prat med ReAvisa. Miljøet beskriver han som veldig godt:

– Mange morsomme folk, som ofte kan mye om noe annet enn det mange andre er opptatt av.

Tenker ikke så mye på bråket på Revetal

EN EIM AV SVIDD GUMMI: Det lå en blå sky over Håsken hele lørdagen. Foto: Stian Ormestad.

Bråket på Revetal tenker ikke ungdommene så mye på. Men de tror det kan bli bedre, hvis de får lov til å møtes på Håsken, eller en tilsvarende plass, framover.

– Men jeg hører jo nå, når vi holder på her, at det bråker en god del, sier Boas når det fyres opp en lett-MC med et svært sparsommelig eksosanlegg. Tom Heitmann liker motordur, og går smilende rundt med en desibelmåler.

Han forteller at lydmålingene er gode og at lyden heller ikke bærer så langt.

– Dette fortjener motorungdommen

TREFF: Ungdommer i alderen 16 til 18 år på mopeder, motorsykler og ATV-er var invitert, pluss alle andre som vil støtte motorungdommen. Det ble folksomt. Foto: Stian Ormestad.

Tom er optimist foran den forestående spikringen av reguleringsplanen for motorsportområdet. Han håper så inderlig på positive svar framover.

– En slik arena, enten det blir her eller der, trenger – og fortjener – motorungdommen. Ikke alle spiller fotball, håndball eller går på ski.

– Noen – og etter hvert veldig mange, det ser vi på oppmøtet også her i dag – lever og ånder for dette: Motor og moro.

Les også: – For mange ungdommer er dette deres kultur.

STRØMMER PÅ: Treffet på Håsken trakk også mange motorungdommer. Foto: Stian Ormestad.

UT PÅ BANEN: I små forsvarlige grupper prøvde flere seg utpå banen. Foto: Stian Ormestad.

MOTOR-MORO: Steinar Gulli i Re motorklubb og ungdomskoordinator Randi Vermelid. Foto: Stian Ormestad.

ALLE ALDRE: Motorinteresserte gamliser kom for å vise sin støtte, og også ungdom som ikke er helt gamle nok til å kjøre noe motorisert enda. Foto: Stian Ormestad.

BURNING: Noen biler kasta seg også utpå banen for å prøve å legge opp en breisladd. Foto: Stian Ormestad.

FLERE KONTAKTER KNYTTES: Motormann Tom Heitmann i prat med ungdomskoordinator Randi Vermelid. Dette er en av mange kontakter som er knytta etter rånetreffet på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

HÅPER PÅ MER: Boas Nilsen (16) fra Våle og vennene hans vil gjerne komme tilbake til Håsken for flere treff. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Her kommer rånerne til Revetal – i hundretall!

Sjekk også: Motorungdom på to hjul inviteres til treff.

– Det er i grunn et ganske så utrulig prosjekt!

,