Her kommer rånerne til Revetal – i hundretall!

RÅNETREFF PÅ REVETAL: Motorungdommen var velkommen til treff ute og inne ved Revetalhallen i kveld, torsdag 16. september 2021. Foto: Stian Ormestad.

– Mellom 200 og 250 kom – helt sjukt!, oppsummerer ungdomskoordinatoren som inviterte til rånetreff på Revetal. – Fint å ikke bare få kjeft, sier Johan og Sondre som blir stoppa hver gang de møter en politibil.

Bakgrunn: Randi inviterer til rånetreff på Revetal.

Det var for ett par uker siden at Randi Vermelid, ansatt som ungdomskoordinator i Re kommune, nå Ung i Tønsberg, inviterte til rånetreff på Revetal:

– Rånerne fortjener noe annet enn bare kjeft hele tida, mente hun – og derfor inviterte hun, på vegne av Tønsberg kommune, motorungdommen på pizza og brus.

Lang kø med alle slags kjøretøy

STOR INTERESSE: – Overraskende stor, forteller ungdomskoordinator Randi Vermelid. Ungdom kom både på to og fire hjul og til fots. Foto: Stian Ormestad.

Egentlig skulle treffet være ute på parkeringsplassen ved ungdomsskolen, men siden været som var meldt var av det heller fuktige slaget ble det hele flytta inn under tak, i parkeringskjelleren under Revetalhallen.

Det kom riktignok ikke en eneste dråpe regn, noe som tross alt var bra – for den digre parkeringskjelleren ble kjapt for liten. Flere måtte parkere utendørs.

Det ble en lang kø med biler, mopeder, ATV-er – pluss ungdom som kom til fots. Ungdommen hang sammen både ute og inne.

Stoppes av politiet hele tida

CRUISER INNOM: Johan Severin Horntvedt (29) og Sondre Sperre (26) er glad for å være velkommen til rånetreff på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

I køen står Johan Severin Horntvedt (29) og Sondre Sperre (26) og brummer skikkelig med sin slodde av en Mercury. – En sånn kveld som dette er en skikkelig god ide, sier gutta, – så det er viktig å støtte opp om!

– Vi er stort sett ute og kjører – så da svinga vi innom her, sier de med armen i karmen og to store smil. De forteller at de blir stoppa hver gang de møter på politiet.

– Hele tida, men de finner aldri no’ gæærnt. Denne bilen er helt strøken teknisk, sjøl om den ser litt shabby ut. Det er sånn det skal være!

Hans Ivar kom ikke bare med en, men to biler

BILCROSS: Hans Ivar Olsen Gjersøe (18) har allerede kjørt fem bilcross-sesonger. Han mener mange ville ha godt av å rase fra seg på bane, som han sjøl gjør. Foto: Stian Ormestad.

Inne i parkeringskjelleren er det som å gå inn i en bilfilm, der det står kjøretøy av alle slag og ungdom mingler og prater. – Dette miljøet er kanskje det mest åpne du finner, der alle er velkommen, forteller en av dem til ReAvisa.

De er i alle aldre, de kommer med egne kjøretøy eller sitter på – eller så kommer de gående og liker bare å henge med rånerne. Hans Ivar Olsen Gjersøe (18) fra Skinnane har med seg to biler:

Både den gamle Volvo-en han kjører langs veien, og den skrukkete Toyota-en han kjører på bane.

Fornuftig å rase fra seg på bane

INITIATIVTAKER: Ungdomskoordinator Randi Vermelid inviterte til rånetreff på Revetal. Og gjør det gjerne igjen. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg tror jeg kjører rolig langs veien, i forhold til mange andre. Du får uansett ikke kjørt så voldsomt på veien som på bane uansett, sier 18-åringen som allerede har kjørt fem sesonger i bilcross.

Han tror mange motorungdommer i Re hadde hatt godt av å få rasa fra seg på bane, – både for sitt eget beste og alle andre sitt beste.

Og akkurat det skal ungdommene som liker lyd, fart og spenning få lov til, forteller NMK Tønsberg-leder Kjetil Flåten fra Undrumsdal.

Fri flyt på lukket bane

INVITASJON: Den lokale motorklubben NMK Tønsberg med en overvekt av medlemmer fra Re og leder Kjetil Flåten fra Undrumsdal tar gjerne med seg motorungdommen med til Grenland motorsportsenter, der de kan teste ut bilene sine på bane. Foto: Stian Ormestad.

– Vi får lov, hvis dere har lyst, til å reise i flokk og følge til Grenland motorsportsenter og låne bane av vår søsterklubb NMK Grenland. Der kan dere herje med bilene deres så mye dere bare tør.

– Det har de veldig gode erfaringer med der borte, og vi får lov til å henge med på banedagene deres. Det er bare å ta kontakt med NMK Tønsberg på Facebook.

Ideen høsta applaus fra de frammøtte, der flere lot seg friste av tanken på fri flyt på lukket bane. Gjerne med et liknende treff som i kveld før eller etter.

– Velkommen til Re motorklubb

HEFTIG SKYSS: Motorinteressert ungdom hadde mye fint å se på – og filme – på rånetreff på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Re motorklubb ved leder Hans Petter Tangård tok også turen. Han forteller at motorungdommen gjerne må stikke innom deres mandagstreff og andre arrangement.

– Vi deler jo interessen for alt som er motorisert og litt spesielt, og det er mye her i kveld – hvis ikke det aller meste – som hadde glidd rett inn i gjengen vår.

Sist entusiastene møttes, var seinest mandag denne uka – på Bettumkiosken i Våle. Der har det vært oppimot 150 kjøretøy samla på mandagstreff.

– Dette er helt supert!

SOM PÅ BILFILM: Kulissene nedi parkeringskjelleren var perfekte for rånetreff. Foto: Stian Ormestad.

Hans Ivar Gjersøe Olsen (18) kunne gjerne tenkt seg å henge med i Re motorklubb, hvis det var flere ungdommer med. – Men sånn som det er nå, er det er litt utafor min aldersgruppe.

– Så da er dette helt supert, sier han om rånetreffet på Revetal: – Vi leste om det i ReAvisa, mange likte det og så spredde det seg kjapt. Det er veldig koselig å møtes sånn som dette. Så gjerne igjen!

– Vi møtes på Revetal så å si hver dag, uansett, vi. Men dette ble noe mer spesielt enn det vi har til vanlig her.

Absolutt mulighet for gjentakelse

STORT OPPMØTE: Det ble fullt både inne og ute. Foto: Stian Ormestad.

Hans Ivar antar at de fleste tilstede er fra Re, men noen har også reist fra nabokommunene. At det skulle komme mellom 200 og 250 var langt over det ungdomskoordinator Randi hadde sett for seg.

– Helt sykt, fantastisk ungdom som var veldig fornøyd. Absolutt ikke noe umulighet at dette skjer igjen, forteller Randi til ReAvisa.

– Samtidig har ungdommen fått knytta bånd med nye miljøer i motorsport og motorklubb, som har mye å bidra med.

Se flere bilder fra rånetreff på Revetal i kveld:

KØ: Allerede før arrangementet starta. Foto: Stian Ormestad.

INN HER! Rånerne på Revetal visste hva som gjaldt i kveld. Foto: Stian Ormestad.

VELKOMMEN! Johan Severin og Sondre ønskes velkommen, istedenfor å bli jaga. Foto: Stian Ormestad.

ATV-PARKERING: Alle slags kjøretøy var representert, med både to og fire hjul. Foto: Stian Ormestad.

KOSELIG: Motorungdommen kunne treffes på Revetal – i kommunal regi. Foto: Stian Ormestad.

COMEBACK: Laksetrappa på bakvinduet er tilbake! Foto: Stian Ormestad.

BILPLEIE: Det var også stands med heftige biler. Foto: Stian Ormestad.

DIGER SAK: Det trengtes litt dirigering for å få losa denne digre Chevrolet-en inn i parkeringskjelleren. Foto: Stian Ormestad.

BILPRAT: Sjøl om mange av bilene er gamle og litt shabby å se på, så har motorungdommen lidenskap for bil og liker å skru og holde det i orden. Foto: Stian Orm,estad.

MER PIZZA! Gunnar Knutsen, lærer ved Revetal ungdomsskole og ansatt i Ung i Tønsberg – og bilentusiast sjøl – fikser mer pizza til motorungdommen. Foto: Stian Ormestad.

INFORMASJON: Ungdomskoordinatoren presenterer seg for motorungdommen. Foto: Stian Ormestad.

NYTTIGE BÅND KNYTTES: Kvelden ble akkurat så bra som ungdomskoordinator Randi drømte om, eller om mulig enda bedre. Foto: Stian Ormestad.

INVITASJON: Kjetil Flåten inviterer på vegne av NMK Tønsberg, i samarbeid med søsterklubben NMK Grenland, til banekjøring på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad.

SAMHOLD: Motormiljøet er et åpent miljø, der alle tas i mot med åpne armer, forteller ungdommene. Foto: Stian Ormestad.

TOHJULINGER: Rånetreffet var for all motorinteressert ungdom, og alle de som bare liker å henge i miljøet. Foto: Stian Ormestad.

LYSPRAKT: Flere fikk vist fram lys og lamper på bilene sine, da mørket falt på. Foto: Stian Ormestad.

KORTESJE: Ut av parkeringskjelleren ble det en lang kortesje med forskjellige kjøretøy, som ungdommen flokka seg sammen for å se på. Foto: Stian Ormestad.

GULT ER KULT: Volvo 240 er fortsatt en ungdomsbil, flere var å se på rånetreff på Revetal i kveld. Foto: Stian Ormestad.

ALLE SLAGS KJØRETØY: Gamle amerikanere appellerer til unge som gamle motorentusiaster. Foto: Stian Ormestad.

SKIKKELIG SLODDE: Mercury-en fikk mange til å snu seg i det den brommer videre ut i Re-natta. Foto: Stian Ormestad.

EN MØTEPLASS FOR MOTORUNGDOMMEN: De er blitt jaga fra sted til sted, men i kveld var de velkomne til rånetreff på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Dette går på psyken løs – bare hør på dette bråket:

Sjekk også: Bygdebyen som ikke skulle bråke?

Les mer om motorungdommen.

, , ,