Dette synet møtte elevene i dag: – Drit dårlig gjort!

SVARTE SPOR OVERALT: En eller flere ATV-er har herja på asfalten på Ramnes skole og ødelagt paradis, leker og spill. Det har skjedd samme kveld som det var rånetreff på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Her opplever de stadig at det herjes i skolegården. Ekstra ille var det da elevene kom på skolen i dag – dagen etter kommunens rånetreff på Revetal.

Sjekk også: Her kommer rånerne til Revetal – i hundretall!

Ole Bjørn Moen, lærer ved Ramnes skole, ramser opp herjing med kjøretøy på plenen, på fotballbanen, i skolegården, forsøpling, branntilløp, med mer. Det skjer hærverk ukentlig.

OPPGITT: – Ikke ødelegg for dere sjøl, oppfordrer Ole Bjørn Moen ved Ramnes skole. Samtidig veit han at det er de få som ødelegger for de mange. Foto: Stian Ormestad.

– Vi vil jo at området blir brukt også etter skoletid, men ikke sånn som dette, sier han oppgitt og peker rundt seg. Og nå er det mye å peke på.

Umulig å fikse opp i

For etter lang tid med flere tilfeller av hærverk av mange slag, så toppa det seg i går kveld, torsdag 16. september 2021. Elevene møtte til morgenen i dag et sørgelig syn:

Svarte striper over paradis, stigespill og andre leker og spill FAU har malt opp på asfalten. Mye av dette er mer eller mindre ødelagt.

– Dette får vi ikke vekk uansett hva vi gjør, sier vaktmester Svenn Førsund.

Skremmer småbarn og barnefamilier

TRIST: Vaktmester Svenn Førsund forteller at dette er umulig å bli kvitt, og undervisningsinspektør Ole Bjørn Moen kan bare konstatere at skolegården vil se helt herja ut i tida framover. Det virker som pøblene har prøvd å ødelegge mest der det er leker. Foto: Stian Ormestad.

Det ser ut som det er en eller flere ATV-er som er blitt brukt, der de har stått på bremsen og laga lange svarte bremsespor på kryss og tvers. Med fullt overlegg. Og mest der det er malt opp leker og spill.

– Dette er et godt eksempel på åssen du ikke skal oppføre deg. Men hvis du ikke ødelegger eller bråker, og husker å rydde opp etter deg, så er alle hjertelig velkommen, sier Ole Bjørn.

TYDELIG SPOR: Med bremsen inne og bånn gass har en eller flere ATV-er klart å ødelegge mye i skolegården til Ramnes-elevene. Foto: Stian Ormestad.

– Vi vil at området skal være trygt og fint for alle, men hvis det er sånn som dette, så skremmer det småbarn og barnefamilier vekk.

Vil ikke knytte det opp til rånetreffet på Revetal

Ole Bjørn vil ikke knytte herjinga torsdag kveld til rånetreffet på Revetal samme kveld. – Nei, det trenger ikke ha noe sammenheng. Det var et bra tiltak.

– Vi har mange fine folk fra rånemiljøet som henger her, men det er noen få som ødelegger for de mange. Og det er så synd!

– Og når det først ser ut sånn som dette, så kan det dessverre være lavere terskel for andre å ødelegge enda mer.

Dårlige forbilder

– Kjipt, er oppsummeringen fra Ole Bjørn. – Noen av ungene blir skikkelig lei seg, mens andre synes det er litt tøft. Jeg mener begge reaksjonene er trist.

– Disse som står bak dette hærverket er dårlige forbilder. Rett og slett. Dette er drit dårlig gjort.

– Ikke ødelegg mer for dere sjøl, oppfordrer Ole Bjørn, som håper dette var siste gang.

Les også: Et lite stykke patriotisk hærverk.

KJIPT: Samme kveld som kommunen inviterte rånerne til treff på Revetal ble det herja villt på Ramnes skole. Foto: Stian Ormestad.

– Dette går på psyken løs – bare hør på dette bråket!

Les flere saker fra politiloggen i Re.