Samferdselsminister og panserpike i ReAvisa

PANSERPIKE: Liv Signe Navarsete (SP) som samferdselsminister og panserpike på Revetal sommeren for 11 år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Flere framtredende folkevalgte gir seg etter en lang karriere i rikspolitikken etter dette stortingsvalget, og en av dem var så å si stamgjest i ReAvisa-spaltene – til og med som panserpike.

Les mer om valget i ReAvisa på papir september 2021.

Sjekk også: Senterpartiet har alltid vært stort i Re – og blir bare enda større?

Det var sommeren for 11 år siden at et miljø-rally svingte innom Revetal etter første etappe.

– Miljøvennlige biler trenger ikke være kjedelige!, sa Liv Signe Navarsete (SP) til ReAvisa.

– Vi ska’kke finne på no’ sprell, a’?

Og for å understreke det poenget, ville både journalisten og ministeren finne på noe sprell til et sprekt bilde i lokalavisa.

Det ble prat om ikke daværende samferdselsminister kunne posere på panseret, akkurat som damene gjorde i bilbladene før i tida.

Joda, det kunne hun godt.

Stemmerett for 16-åringer i Re

PIONER-KOMMUNE: Re var blant de første kommunene som testa ut stemmerett for 16-åringer. Da var Liv Signe Navarsete (SP) kommunalminister og står ved siden av Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP) på bildet, med Re-ungdom rundt. Bildet ble tatt for ti år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Navarsete kom tilbake allerede et drøyt år seinere, da som kommunalminister, og da for å prate med ungdom om prøveprosjektet med stemmerett for 16-åringer i Re.

Liv Signe Navarsete er en av flere framtredende rikspolitikere gjennom flere tiår som ikke stiller til gjenvalg for sine partier i dette stortingsvalget.

En annen er Trine Skei Grande (V), som også har vært flere ganger på Re-besøk. Sist gang i siste lokalvalgkamp, der turen gikk til Ramnes kirke.

Mange lovord om Re

KIRKENERD: Trine Skei Grande (V) innrømmer at hun er en skikkelig kirke-nerd. Her får hun vite alt som er å vite om Ramnes kirke av Per Astrup Andresen, daværende kirkeverge i Re. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Kulturministeren kunne avsløre at hun er en kirke-nerd:

– Ei kirke er kulturarv og historie, vel så mye som det religiøse aspektet. Og akkurat denne kirka har også en nærhet til slaget på Re, både i tid og sted.

Og lovordene var som alltid mange om Re som sted, hver gang en framtredende politiker kom til Re for å høre og lære om erfaringene herifra.

GOD STEMNING: Rekken med framtredende politikere på Re-besøk har vært lang, og alle forteller om fine opplevelser på et fint sted. Her er stemningen særs god mellom daværende Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP) og daværende kulturminister Trine Skei Grande (V). Stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad (V) var også med. Arkivfoto: Stian Ormestad.

I den siste ReAvisa før stortingsvalget skriver vi mye om valget – som vanlig sett med Re-øyne.

Sjekk siste supermeningsmåling før stortingsvalget.

VALGAVIS: Les mer om stortingsvalgkampen, sett med Re-øyne. Faksimile forsida ReAvisa september 2021.

Re-oversikt: Sjekk hvor og når du kan stemme i Re.

Sjekk også: Erling (101) deler sine beste valgråd.

Les mer om valget i ReAvisa på papir september 2021.

Les mer om politikk, styre og stell i Re.