To butikker til åpner igjen i dag – og en til i morgen!

KLARE! Reidun på Frøkna på landet åpner igjen fra klokka 10.00 – 16.00, og Terje på Mr Mister er klar igjen og holder åpent 10.00 – 16.00. Foto: Privat.

Korona-stengte butikker blir det færre og færre av her i Re, med tre butikker som gjenåpner på Re-torvet nå rett over påske.

Les også: – Om vi skal bytte navn på Re-torvet? Det skjer ikke!

Korona-krisa slo over Re, og ingen virksomheter har hatt normale dager. Noen har fått enda travlere dager, andre har opplevd bråstopp.

Men alle som har mulighet oppfordres til å holde hjula i gang innafor de rammer og restriksjoner som gjelder. Det er mange som står på for å holde hjula i gang, tross alt.

Flere åpner butikken igjen

På Re-torvet var det noen som valgte å stenge, da det var oppfordringen i den nasjonale dugnaden. Nå som det lempes litt på krava, vil de lokale butikkdriverne følge rådet om å holde åpent så godt det lar seg gjøre.

Frøkna på landet åpner i dag første virkedag etter påska, det samme gjør Mr Mister. I morgen følger Byoung etter. Alle med alle smitterverntiltak på plass, og reduserte åpningstider enn så lenge.

Snart kan også frisørene åpne, men fram til det er tillatt holder de fortsatt stengt etter pålegg fra myndighetene. Det har riktignok vært noe salg av hårprodukter og liknende over disk.

Allerede har Kaffetid åpna igjen, det skjedde uka før påske. Også Revetal gamle stasjon holder åpent, men bare med take away. Det samme gjør Burger King, også med drive thru – som også Power har starta med.

Flere går tilbake til vanlige åpningstider

Butikker som Power Revetal og Sport 1 Revetal har gått tilbake til normale åpningstider, etter først å ha korta åpningstidene ned. De opplever så stor pågang at de vil holde åpent lenger og spre kundene utover for å begrense smitte også på den måten.

Mix-kiosken holdt åpent, men har nå stengt for ombygging av butikken. Restauranten holder også stengt og har permittert alle sine ansatte. Ellers er det meste åpent, mange med normal åpningstid – men mange med reduserte åpningstider.

Dette holder Re-torvet det oppdatert på på sin Facebook-side, forteller senterleder Tom Bøyesen som holder orden på vårt lokale kjøpesenter som normalt, også i disse unormale tider.

Leder: – Vi holder koken, også i disse korona-tider.

Les mer om næringslivet i Re.

Stille i Re – se video:

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.