Avisene i byene rundt Re skaper inntrykk av nedstengt Revetal – men det stemmer jo ikke…

IKKE FOLKETOMT: Re-torvet har avlyst alle annonserte tilbud i lokalavisa og inviterer dermed ikke til store folkeansamlinger i denne tida, men prøver å holde det aller meste åpent gjennom korona-krisa for å forsyne folk med det de skulle trenge. Foto: Stian Ormestad.

«Mye er allerede stengt, resten følger etter på torsdag», skriver Tønsbergs blad og Jarlsberg avis. – Nei, dette er ikke sant!, kontrer en provosert senterleder på Re-torvet. – Fakta er at bare 4 av 28 butikker er stengt.

Kjøpmann Martin Gran: – Vi har tenkt til å ha oppe videre, vi!

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Senterleder Tom Bøyesen kaster seg på tråden til lokalavisa. For i tillegg til korona-krisa, har det lokale kjøpesenteret fått ei media-krise på toppen:

– Dette er rett og slett feil av Tønsbergs blad og Jarlsberg avis! Og det er viktig å få ut!, sier han til ReAvisa.

Både senterlederen, butikkdrivere og Re-torvet-eier Martin Gran får henvendelser fra folk som frykter stengte butikker.

Bilder av «et nedstengt Re-torvet»

To spisesteder, pluss frisørene på Revetal som stengte etter pålegg fra myndighetene, holder stengt. Ellers er det aller meste åpent på Re-torvet.

Det er bare 4 av 28 butikker på senteret som er stengt. Det er kortere åpningstid i flere butikker, for å få vaktlistene til å gå opp i korona-tider.

Bildereportasjen av et «nedstengt Re-torvet» ble heisa til topps i Jarlsberg avis og Tønsbergs blad, med mange bilder av et folketomt kjøpesenter.

HOLDER ÅPENT: Connie Pedersen ved Vita Re-torvet er en av mange butikker som holder åpent, og hun reagerer veldig på teksten i Tønsbergs blad og Jarlsberg avis sine bildereportasjer. Foto: Privat.

– Med teksten «mye er allerede stengt, resten følger etter torsdag» blir det helt feil. Dette er under enhver kritikk, tordner Tom til ReAvisa.

Vita-Connie: – Dette er ikke realiteten!

At Tønsbergs blad kan publisere noe som er så feil om næringslivet i sin egen, nye storkommune, overrasker den tidligere Tønsbergs blad-mannen, og i en årrekke nå senterleder på Re-torvet:

«Det er tydeligvis lang vei fra redaksjonslokalene og opp til Revetal i den nye storkommunen», skriver han på Re-torvets Facebook-side.

«Oppslag som dette i er langt ifra et klapp på skuldra i ei krevende tid, der livsverk og arbeidsplasser står i fare for å forsvinne».

Reaksjonene er mange, spesielt fra alle som klarer å holde butikken sin åpen i krevende korona-tider. Blant dem Connie Pedersen som egenhendig sørger for at Vita-butikken hennes kan ta i mot friske og raske kunder:

– Halla! Håper du fortsatt er frisk og rask!, skriver Connie på chat til Re-daktøren. – Kan du gjøre meg en tjeneste? Lage en motpol til denne her? Ikke akkurat god reklame, og ikke realiteten!

Fikk ikke svar – skreiv at det meste er stengt

TOM PARKERINGSPLASS: ReAvisa klarer også å finne en tom parkeringsplass, som illustrasjon på et folketomt Re-torvet. Men vi finner også fylte parkeringsplasser. Vinkling er alt i mediabransjen… Foto: Stian Ormestad.

Frontsjef i Tønsbergs blad forklarer i kommentarfeltet på Re-torvets frustrerte Facebook-post at avisa har prøvd å få en oversikt over butikker som har endra åpningstider eller stengt. – Denne henvendelsen er fortsatt ikke besvart.

Tone Fogstad ved Jernia Revetal, som er en av mange butikker utenfor kjøpesenteret som holder åpent på Revetal, svarer: «Hvorfor i det hele tatt bruke manglende svar som argument. De fleste butikkene utenfor selve senteret er også åpne».

Re-torvet svarer: «Både senterledelse og kjøpmann Martin Gran (som fortvila har forsøkt å nå avisa på telefon) er alltid tilgjengelig på telefonen. Dere kan alltid ringe oss hvis det er noe dere lurer på». 

Til ReAvisa fortviler også kjøpmann Martin Gran, som også eier Revetal invest som står bak hele Re-torvet:

– Jeg har fått flere telefoner med spørsmål om vi har stengt, og det har vi jo ikke. Ikke akkurat det inntrykket vi vil at skal spre seg, når noen står på og prøver å holde hjula i gang innafor de rammene vi har i denne tida.

Journalisten: – Så godt som ingen mennesker der

KUNDER: Jernia Revetal sørger for sparkel, maling, koster og redskap til de som slår ihjel korona-tida med å pusle hjemme. Foto: Stian Ormestad.

Journalisten bak saken forteller til ReAvisa at han skal lage en oppfølgingssak, ment publisert i avisene som omkranser Re.

Og skriver på Re-torvets Facebook-side: – Bildene lyver jo ikke. Det var så godt som ingen mennesker der klokka 14.30 i går. Men som sagt, skriver jeg en sak til med oppklarende informasjon.

– Bildene lyver kanskje ikke, men saken gjør jo det. De aller fleste butikkene holder åpent, stikk i strid med hva det står?, spør ReAvisa på chat til journalisten:

– Jeg skreiv: «Mye er allerede stengt, resten følger etter torsdag». Det var feil. Det burde stått «flere butikker er stengt, fire til følger etter torsdag».

Oppfølgingssaken i Tønsbergs blad og Jarlsberg avis har fått tittelen: «De fleste holder oppe, og gjør en kjempejobb». Og de opprinnelige sakene har blitt oppdatert med en ny tekst.

Noen har mindre å gjøre, andre har mer å gjøre

IKKE ET FOLKEHAV: Men det er kunder javnt og trutt også hos Rema 1000 Revetal torsdag. Foto: Stian Ormestad.

Senterleder Tom Bøyesen forteller at noen butikker har mindre å gjøre enn normalt, men det er også flere butikker har mye mer enn normalt å gjøre:

Eksempler er Meny – som riktignok har avlyst alle tilbud, men holder åpent for å forsyne folk med det de måtte trenge gjennom krisa. Her var det tilløp til hamstring, med det roa seg etter oppfordring fra kjøpmannen sjøl.

Men også Power Revetal, som forsyner folk med dingser som gjør ventetida gjennom korona-krisa morsommere og mer sosial, opplever en økning i omsetning.

Og ikke minst Jernia og Monter, som sørger for sparkel, maling, koster og redskap til de som slår ihjel korona-tida med å pusle hjemme.

Slik møter lokalt næringsliv korona-krisa: Full fart hos noen, og bråstopp hos andre.

– Vi kan ikke oppfordre til mer handel og store folkemengder nå – det vil være helt feil.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.

ReAvisa holder koken – Tips@ReAvisa.no.

Se video fra balkongkonsert på Revetal:

,