Kjøpmann i Re: – Veldig fint om folk handler bare det de trenger. Vi har tenkt til å ha oppe videre, vi!

HAR DET MESTE: Martin Gran, Sjur Gran og Tobias Gran fyller på med nye varer på Meny Revetal på Re-torvet. Foto: Stian Ormestad.

Også på Revetal er det tendenser til hamstring. Men det er ingen grunn til det, mener kjøpmann Martin Gran.

Korona-frykt sprenger kapasiteten: – Helt klart på hæla.

Korona-viruset rokker ved dagliglivet i Re. Barnehager og skoler holder stengt, det samme må mange næringsdrivende. Verdens helseorganisasjon har erklært pandemi.

Det fører til trøkk i matbutikkene, også på Revetal:

– Tomme for hermetikk, men har det meste

– I dag har det vært noen som hamstrer veldig mye, ja, svarer kjøpmann Martin Gran på spørsmål fra ReAvisa.

De som handler på nettbutikken må vente lenge på utkjøring. Torsdag morgen var levering først langt utpå mandagen, og torsdag kveld ligger det en oppfordring om å ikke hamstre på toppen av nettsiden.

– Vi er tomme for noe hermetikk, men har det meste, forteller Martin til ReAvisa.

Korona-viruset har slått ut hele Norge, med stengte barnehager, skoler, med mer – men dagligvarebutikker vil holde åpent.

– Det er veldig fint om folk handler bare det de trenger, sier Martin, som fraråder hamstring. – Vi har tenkt til å ha oppe videre, vi!  

Flere er bekrefta smitta

Tirsdag ble de to første bekrefta smitta av korona-viruset i nye Tønsberg kommune.

De to er ikke alvorlig sjuke, ble det opplyst av kommuneoverlege Sigmund Skei.

Onsdag 11. mars klokka 15.49 er tallet oppjustert til åtte smitta. Fortsatt ingen alvorlig sjuke, ifølge kommuneoverlegen.

Torsdag er tallet på smitta oppe i ti.

På Tønsberg kommunes nettside (ekstern lenke) finner du antall smittede i den nye storkommunen og til enhver tid oppdaterte råd i situasjonen som råder.

Avlysninger og utsettelser

Allerede 2. mars avlyste og utsatte Re VGS skoleturer, torsdag 12. mars ble det varslet digital hjemmeundervisning for alle elever, og tidligere denne uka ble det bestemt av årets Katwe-tur for Revetal ungdomsskole-elever blir utsatt til høsten.

Regelen nå er at de fleste arrangement, foredrag, møter, teater, revy og konserter i Re og omegn er avlyst på grunn av korona-smittefaren. Det ene laget og foreninga etter det andre melder så.

Re helsehus innførte restriksjoner, som nå er utvida ytterligere. Også Revetal bibliotek innstiller alle arrangement på plakaten inntil videre, i samråd med kommuneoverlegen.

Kommunale bygg som svømmehaller, idrettshaller og forsamlingslokaler ble stengt fra torsdag morgen 12. mars, og fram ny beskjed blir gitt.

Og samme torsdag ble det klart at alle barnehager og skoler i hele landet stenger. Bare barn av folk med samfunnskritiske jobber får et tilbud.

STENGER SKOLEN: Det blir hjemmeundervisning for alle 700 elevene ved Re VGS, i likhet med de 14.500 andre VGS-elevene i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Ikke lenge etter kom beskjeden om at alle landets barnehager og skoler stenger. Foto: Stian Ormestad.

Korona-tiltak på Re helsehus – arrangement avlyses.

Koronafrykt sprenger kapasiteten: – Helt klart på hæla.

Stenger kommunale bygg: – Trenger at alle tar ansvar nå!

Korona-tiltak på Re VGS: Språkreiser og treningsleir utsettes.

Vurderer å stenge alle skoler – Re VGS tar i bruk digital hjemmeundervisning fram til påske.

Stenger barnehager og skoler: – De sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid.

Holder stengt, men noen har krav på barnepass: – De kan møte opp som vanlig i egen barnehage eller skole.

Les mer om korona-virus.