Og enda en medalje til Norge og IL Ivrig: Sølv til Gro

Det ble en femte medalje i siste innspurt av Junior-VM, der IL Ivrig-jenta Gro Njølstad Randby var med på å ta de norske jentene inn til stafett-sølv. Fasiten er fem VM-medaljer, med tre gull og to sølv.

Dette er mye takket være de som turte å tenke uforskamma stort.

Lørdag ettermiddag 2. mars 2024 blir det enda en medalje til Norge og IL Ivrig i årets Junior-VM i Estland, på mesterskapets siste dag: Gro Njølstad Randby gikk strålende på andreetappen. Kraftig vind skapte utfordringer på standplass.

TO VM-MEDALJER: Først gull i VM-åpninga, så sølv i siste øvelse. Gro Njølstad Randby fra IL Ivrig utmerker seg i verdenseliten i skiskyting, i årets Junior-VM i Estland. Arkivfoto.

Til slutt gikk de norske jentene inn til sølv, bak Tyskland og foran Frankrike på pallen. Et fantastisk mesterskap for Norge, med IL Ivrig-løpere sterkt delaktig fra første til siste medalje.

Fem medaljer og flere topp-ti-plasseringer

Dette er fasiten etter årets Junior-VM: Sølv til Norge og IL Ivrig med Agathe Brathagen med på mesterskapets første mix-stafett. Så gull på mix-stafett med Gro Njølstad Randby, litt seinere på mesterskapets første dag.

Begge IL Ivrig-jentene gikk sisteetappen og sikra sølv og gull – for en åpning. Men det va’kke ferdig med det: Agathe gikk inn til gull sammen med de norske jentene i deres stafett. Og Ole Tafjord Suhrke tok gull sammen med de norske gutta på deres stafett.

I tillegg til dette har det vært sterke individuelle prestasjoner, med blant annet sjette- og sjuendeplass på fellesstarten til Gro og Ole.

Til slutt tok Gro Njølstad Randby enda en medalje, det er dagens sølvmedalje på stafetten til de norske jentene.

– Mange er stolte av dere

Ordfører Frank Pedersen har skreddersydd kalenderen etter VM-programmet, og satt også klistra foran skjermen for livesending og livetiming nå på mesterskapets siste konkurranse.

Han har vært resultatservice for ReAvisa, med full kontroll. Og han har allerede sendt gratulasjon til IL Ivrig-løperne: «Hei Nora, Gro, Agathe og Ole. Gratulerer med et fantastisk mesterskap!

Det har vært så spennende å følge dere i alle øvelsene og dere er helt rå alle sammen! Ser fram til å følge med dere videre og håper virkelig vi får til å møtes for å feire dere!

Nyt følelsen og ha en riktig god tur hjem. Hilsen en stolt ordfører Frank», skriver han med hjerte etter.

Les mer om VM i disse sakene. Les om den lokale skiskytterhistorien i denne ReAvisa-saken.

Åssen har IL Ivrig fått dette til? Takk til de som turte å tenke stort!

Ti år siden tidenes første skiskytterstevne i Re – se ReAvisa-bildene.

SKISKYTING: IL Ivrig-løpere utmerker seg i verdenstoppen. Junior-VM i Estland er nå over, med fem VM-medaljer til Norge og IL Ivrig. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Bakgrunn: Rekorduttak med 4 av 18 VM-plasser til Re-klubben.

Les mer om gulljenta fra IL Ivrig: – Utrolig stort og gøy!

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om skiskyting i ReAvisa-arkivet.

Les mer sport i Re.