Gulljenta fra IL Ivrig: – Utrolig stort og gøy!

MÅLBEVISST: Gro Njølstad Randby har lenge vært et kjent skiskytternavn her i bygda vår. Bildet er fra da lokalavisa tok en prat med talentet før ungdoms-OL for fire år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

For fire år siden fortalte IL Ivrig-jenta til ReAvisa at hun lenge hadde drømt om å bli verdens beste, men først da turte hun å tru på det og si det høyt. Nå har hun et VM-gull rundt halsen.

Bakgrunn: Rekorduttak med 4 av 18 VM-plasser til Re-klubben.

Det var i går fredag 23. februar 2024 at Gro Njølstad Randby gikk Norge inn til gull i Juniorenes VM-stafett i Estland. IL Ivrig-jenta gikk sisteetappen.

– Fikk et veldig godt utgangspunkt ut på min etappe, og kjente virkelig på presset, forteller den ferske juniorverdensmesteren til lokalavisa.

– Utrolig stort og gøy

TALENT: Allerede da ReAvisa skreiv om Gro Njølstad Randby for åtte år siden under skiskytterrenn på Bibo var hun et stort talent. Fredag gikk IL Ivrig-jenta Norge inn til VM-gull. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Liggende skytinga gikk veldig bra, og hadde bra fart i løypa de to første rundene. Stående ble tøff. Litt vind i kroppen, og etter hvert urolige bein gjorde det krevende.

– Likevel klarte jeg å skvise ut alt jeg hadde inne, og berga førsteplassen, forteller Gro til ReAvisa.

– Veldig kult å vinne med dette laget! Utrolig stort og gøy!

Gratulasjoner fra ordføreren

Tidligere på fredagen gikk enda ei IL Ivrig-jente inn til medalje for Norge, Agathe Brathagen gikk sisteetappen for ungdomslaget som tok sølv på stafetten.

I løpet av fredagskvelden var det også korrespondanse mellom ordfører Frank Pedersen og medaljørene fra Re-klubben:

«Hei Gro og Agathe. Gratulerer så mye med gull og sølv i VM!

Mange som er stolte

Fantastisk moro å følge med på live tracking. Dere skal være stolte. Det er det mange hjemme som er! Hils resten av laget. Håper vi får anledning til å feire dere når dere kommer hjem til Ivrig og Bibomyra.

Lykke til i resten av mesterskapet. Jeg kommer til å følge med dere. Hils Ole og Nora også. Hilsen ordfører Frank», sendte han på SMS. IL Ivrig har hele fire deltakere med i Junior-VM i Estland, som arrangeres til og med lørdag 2. mars 2024.

For tre år siden sa gulljenta vår at hun aldri hadde klart å bli så god som hun er blitt, uten IL Ivrig.

Program for resten av åpningshelga i Junior-VM:

  • Lørdag 24. februar
    09:30: Normal 12.5km, ungdom menn
    13:00: Normal 10km, ungdom kvinner
  • Søndag 25. februar
    09:30: Normal 15km, junior menn
    13:00: Normal 12-5km, junior kvinner

Les også: – Gullalarm! Vi har fått en verdensmester!

Les også: Sølv til Norge og IL Ivrig i junior-VM.

I AKSJON I ESTLAND: Agathe Brathagen fra IL Ivrig åpna med sølv til det norske ungdomslaget på stafetten fredag formiddag. Foto: Linda B. Brathagen.

Bakgrunn: Rekorduttak med 4 av 18 VM-plasser til Re-klubben.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer sport i Re.