Ordføreren pynter sammen med Emil (8) og Mille (10): – Det var rett og slett en misforståelse, dette her

Ordføreren er glad for at ReAvisa skriver om stort og smått i denne delen av den nye storkommunen: – Så får vi retta opp i sånne misforståelser som dette.

Bakgrunn: I år blir det ingen julehjerter her fra Re-barnehagene.

Det var aldri meninga at Revetal skulle bli helt fri for hjertelig julepynt, forteller ordfører Anne Rygh Pedersen. I dag er hun på Revetal for å se på de flotte julehjertene som elever ved Røråstoppen skole har lagd, og hjelpe med å henge dem opp.

– Det er rett og slett en misforståelse, understreker ordføreren i prat med lokalavisa.

Både i by’n og i bygdeby’n

PYNTER TIL JUL – LIKEVEL: Hjertelig julepynt er blitt en tradisjon på Revetal – så også i år, sjøl om det lenge så skummelt ut, før Røråstoppen skole-elevene tok ansvar. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Ordføreren forteller at Barn i byen-prosjektet tar mål av seg å binde nye Tønsberg tettere sammen, ved å inkludere barnehagene i Re.

Derfor var barnehagebarn fra Linnestad på rådhuset i by’n for å pynte der, og barnehagebarn fra Skjeggestadåsen var på scenen på Tønsberg torv.

– Men det er ikke dermed sagt at alle julehjertene skal til torvet i Tønsberg, understreker ordføreren i prat med ReAvisa. – Ett eller annet sted har det blitt litt feil.

– Vi vil ha julehjerter fra barnehagene BÅDE her på Revetal og i Tønsberg sentrum. Sånn blir det fra neste år av – igjen.

Sku’ bare mangle

GOD JUL: Hjertelige juleønsker – for tredje året på rad. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Men i år redder skolebarna tradisjonen. Blant de som henger opp den fantastisk flotte julepynten er Emil (8) og Mille (10) – 4. og 5. klassingene har hengt opp sine julehjerter i dag, fredag 25. november, og 2. klassingene skal henge opp sine julehjerter på juletreet i parken til uka.

– Det er veldig moro å henge opp og se hvor fint det blir, forteller Mille og Emil, der Røråstoppen skole-elevene pynter med god hjelp av ordføreren.

– Nei, så fantastisk flott!, sier en forbipasserende. En annen forteller at hun leste om det i ReAvisa, og «syntes det var for gæli».

En annen sier litt strengt til ordføreren: – Ja, det sku’ bare mangle!, før det bare er skryt å få.

Sjekk også: Julehjertene er et stort savn – skolene tar utfordringa.

SOM I FJOR OG ÅRET FØR DER IGJEN: Denne tradisjonen starta i 2020, før det igjen pynta barnehagene i Re rundkjøringene på Revetal til jul. I år kasta barneskoleelever seg rundt, når vi risikerte å ikke få hjertelig julepynt i bygdebyen vår. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

I ARBEID: Emil (8) har full kontroll på julepyntinga fra gardintrappa. Ordføreren og SFO-Marko er handtlangere. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Fra arkivet: Barnehagebarn lager hjertelig julepynt i bygdeby’n vår.

Mer hjertelig julepynt i Re: – Dette lyser virkelig opp!

Les mer om barnehager og skoler i Re.

, , ,