Ingunn forteller at hun må lande litt: – Nesten en litt sjokkarta opplevelse at drømmen gikk i oppfyllelse

ILDSJEL: Ingunn Henriksen Leeber, styreleder i NaKuHel Vestfold. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Ingunn Henriksen Leeber, styreleder NaKuHel Vestfold, må klype seg i armen for å sjekke at hun ikke drømmer. Hun gikk i bresjen for at både hage og hus kan bli brukt av frivilligheten i Re. I papiravisa oppsummerer vi alt som har skjedd, og her på nettavisa ser du bildene.

Les papiravisa på nettavisa april 2024 – gratis!

Her finner du avisa – sjekk hvor i Re og omegn.

Det aller meste av bygdebyen vår ligger på området til Låhnegården på Revetal, der framhuset ligger oppe på pønten nord for Re helsehus. Huset var i kommunalt eie, og kommunen ville selge.

Foreninga bak Revetalhagen, som leier en jordlapp på cirka tre mål av kommunen rett ved huset, drømte om å også disponere huset til hage og frivillighet i Re.

Se bildene fra ReAvisa-arkivet:

I MINDRETALL: Allerede i lokalvalgkampen i fjor, som listekandidat for MDG, løfta Holt-bonde og Ridder av Re Roar Lefsaker ideen om både hage og hus for fellesskapet på Revetal. Sjøl har han drivi besøksgård og andelsbruk på Holt gård i Undrumsdal i over tredve år. Forslag om å la frivilligheten disponere huset og utsettelsesforslag mot salget ble nedstemt gang på gang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

REVETALHAGEN BLIR REALISERT: Etter å ha vært i sentrumsplanene i rundt femten år, som en grønn oase der frivilligheten kan spire og gro, blir det endelig noe av Revetalhagen. Her er ildsjelene bak på den første befaringa i fjor høst. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

DRØMMEN OM HUSET: På befaringa gikk turen også bortom framhuset på Låhnegården, som kommunen eier og har latt stå tomt i årevis. – Tenk om vi også kunne få disponere dette huset til forberedelser, foredling, servering, kurs – sammen med resten av frivilligheten i Re! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LAGT UT FOR SALG: Drømmen om et «frivillighetens hus» fikk seg et slag i trynet, gang på gang. Det gikk mot salg og salgsannonsen ble lagt ut rett over påske. Foto: Bjørn Thomassen, Revetalhagen.

PERFEKT SAMLINGSPLASS: Huset ligger oppå pønten, nord for Re helsehus, midt på Revetal. I planen for uteområdene blir det anlagt en sti helt opptil huset. På baksida er det gang- og sykkelvei mellom Revetal og Valleåsen, og det blir også åpna en fin sti gjennom skauen ved huset. Det er er det nå skilta med gjennomgang forbudt, det vil bli bytta ute med et Velkommen!-skilt. Foto: Bjørn Thomassen, Revetalhagen.

TALTE LENGE FOR DØVE ØRER: Foreninga NaKuHel Vestfold sto i bresjen for å sikre huset til frivilligheten i Re, men følte de ikke nådde skikkelig fram med den gode ideen. Men de ga seg ikke! Her planlegges kick-off for Revetalhagen, et arrangement som fikk øynene opp for mange hva huset kunne bety i forbindelse med hagen. Foto: Håkon Westby, ReAvisa.

KICK-OFF: Over hundre interesserte kom for å høre om planene for Revetalhagen på kick-off på Elverhøy i mars. Interessen for denne grønne møteplassen i bygdebyen vår er stor i bygda vår. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FAST TORSDAGSTREFF: Du kan møte opp rundt bålpanna i Revetalhagen hver torsdag klokka 18.00, enten du har parsell eller ikke. Her blir det gode råd for dyrking og foredling, fortalte Monica Ormestad og Roar Lefsaker på kick-off. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

EN SISTE MOBILISERING: Ingunn Henriksen Leeber, styreleder i NaKuHel Vestfold, reiste rundt til foreninger, frivillige og andre gode krefter i bygda vår for en siste mobilisering for et «frivillighetens hus» på Revetal. Her i møte med frivilligheten på Treffpunktet på Brår. Foto: Privat.

TIDA RENNER UT: Visning den første lørdagen i april, med mange interessenter på plass. Da tenkte mange at slaget var tapt, og at huset ikke ville bli et «frivillighetens hus». Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STOR INTERESSE: Huset, som hadde liggi øde og forlatt i mange år, var plutselig den store snakkisen i bygda vår. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– TENK SÅ FLOTT DET KAN BLI! Av noen ble ønsket om et «frivillighetens hus» kalt et luftslott. Andre sto på for å realisere drømmen, enda tida rant ut. Her er primus motor Ingunn Henriksen Leeber på visning. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GRØNT ER SKJØNT: Et ekte Re-bad i flere grader av grønt i Låhnehuset. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

OGSÅ PÅ VISNING: Rikka Marie Rivrud er en av flere som har engasjert seg i saken for et «frivillighetens hus». Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I GREVENS TID: Etter visning ble NaKuHel Vestfold og Martin Gran enige: Revetal invest kjøper huset til takst, hvis kommunen godtar budet – på premisset at huset skal brukes av frivilligheten i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HER LEGGER MARTIN INN BUDET: Da er det bare å vente på hva kommunen velger å gjøre, konkluderer Martin Gran, Rikka Marie Rivrud og Roar Lefsaker. – En vinn-vinn situasjon, mener Martin: – Kommunen får prisforlangende, og frivilligheten får bruke huset. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FØRSTE SPADETAK: Etter heftig helgejobbing blant administrasjon og folkevalgte i Tønsberg kommune, ble det på et ekstraordinært formannskapsmøte bestemt at budet fra Revetal invest aksepteres – på en del vilkår. Men resultatet er at frivilligheten i Re nå har både hage og hus, midt på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ET ANALYTISK SPADETAK: Ordfører Frank Pedersen forteller at det var et lærerikt første spadetak i Revetalhagen. Holtbonde Roar Lefsaker er en veldig god mentor. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

OMVISNING: Styreleder i NaKuHel Vestfold viser ordfører og opposisjonsleder rundt i hage og hus. Det var et enstemmig formannskap som stemte for salg til frivilligheten i Re. Overtakelse for huset er tirsdag 30. april. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ET HUS FOR ALLE: Her skal det skje noe, hele uka lang. Låhnehuset blir et «lånehus» i ordets rette forstand, det blir base for flere foreninger og frivilligheten i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

REVETALHAGE-OPPSTART: Første båltreff i Revetalhagen var en suksess. Dette blir en flott møteplass i bygda vår. Snart er alle parsellene tinga. Foto: Privat.

ÆRESMEDLEMSKAP: NaKuHel Vestfold var kjappe til å gi Martin Gran et æresmedlemskap i foreninga. Styreleder Ingunn Henriksen Leeber sier alt sammen har vært et lagspill i bygda, der Martin var spissen som banka ballen i mål. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BLOMSTER FRA BLIDE DAMER: Martin Gran ser alle godene av å ha et «frivillighetens hus» på Revetal. Det setter ildsjelene bak hage og hus nesten ubeskrivelig pris på. Hans engasjement var helt avgjørende for at drømmen går i oppfyllelse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FORNØYD TRIO: – Dette er et resultat av lagarbeid, mener Rikka Marie Rivrud, Cathrine Bøhle og Ingunn Henriksen Leeber. Men som alltid må noen gå i bresjen og tørre å tenke stort – også når ideene blir avfeid som luftslott. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ET MAGADRAG AV GOD MATJORD: – Dette er noe av landets beste matjord, konkluderer Holt-bonde Roar Lefsaker. Ordføreren får her en skikkelig sniff av jorda som skal samle frivilligheten i Re, rundt både hage og hus. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Enstemmig vedtatt: Dette blir et hus for frivilligheten i Re.

Ideen tok helt av: – Vi kan vel kalle det en folkevilje nå.

Ekstraordinært formannskapsmøte om Låhnehuset.

Sjekk også: – Nå er det opp til kommunen.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les papiravisa på nettavisa april 2024 – gratis!

, , , , , , , , , ,