Revetal ungdomsskole-elever finansierer sitt eget skoleprosjekt – og du kan være med på å støtte det

Snart banker elever fra 8. trinn ved Revetal ungdomsskole på døra di.

Les også: Deler ut godt over 60.000 kroner – og legger ned.

Før ble Re-kalenderen delt ut, men Re Lions, som ga ut den og solgte den til inntekt for gode fomål, ble lagt ned på denne tida av året for akkurat ett år siden.

Allerede i fjor rundt disse tider tok Tønsberg-kalenderen over her i Re, som Sem Lions gir ut og blant andre Revetal ungdomsskole-elever selger.

Nå er også Re-ungdom med

TURER OG VELFERDSTILTAK I UNGDOMSSKOLEN: Alt overskudd av salget av Tønsberg-kalenderen går til gode formål for ungdomsskole-elevene som selger den. Foto: Sem Lions.

– Elevene er stolte over å finansiere eget skoleprosjekt, forteller Mariann Valla i Sem Lions. Alle ungdomsskolene i nye Tønsberg kommune er med på Lions-skoleprosjektet, det betyr rundt 9.000 elever siden oppstarten i 2000.

Nå er også ungdomsskole-elevene fra Re med på prosjektet, og de starter salget av kalenderen i morgen, onsdag 2. november 2022, forteller Mariann til ReAvisa.

Salg av Tønsberg-kalenderen sørger samla for flere hundretusen kroner i årlig inntekt, som går til skoleprosjektet.

Skaper et godt klassemiljø

– Hensikten med skoleprosjektet er å skape et godt klassemiljø med trygge elever, gi kunnskap og klare holdninger til narkotiske stoffer og andre rusmidler, samt lære mestring av nye utfordringer ved avslutning av ungdomsskolen.

Lions’ skoleprosjekt omfatter blant annet samlinger på Hudøy feriekoloni for 8. klassene, miljødag på Våtmark Ilene for 9. klassene, og aktivitetsdag hos Aktiv fritid på Tjøme for 10. klassene.

I tillegg kan skolene søke på velferdsmidler til tiltak utover dette.

To uker med kalendersalg

Bildene i Tønsberg-kalenderen er valgt ut etter en konkurranse i Tønsberg kameraklubb. Sem Lions ønsker med bildene å vise den nye storkommunens mangfold, heter det i en pressemelding til ReAvisa.

Elevbildene i kalenderen er fra samlinger på Hudøy i høst. Da var Revetal ungdomsskole-elever med for første gang, etter kommunesammenslåinga.

Fra og med 2. november til og med 16. november går 8. klassingene ved Revetal ungdomsskole fra dør til dør og selger kalenderen her i Re.

Den siste Re-kalenderen i ei lang rekke med flotte kalendere i Re Lions-regi ble 2021-utgaven.

KALENDER FOR 2023: I salg fra og med onsdag 2. november, i regi av Revetal ungdomsskole-elever her i Re. Faksimile: Tønsberg-kalenderen 2023.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

SISTE MØTE I RE LIONS: 18. november 2021 ble Re Lions lagt ned på et siste møte på Stange gjestegård. Fra venstre Steinar Eggum, Thor Jacobsen, Per Myrstad, Hans Stokke, president ved nedleggelsen, Håkon Westby, Per Bjerkø og Helge Bøe. Foto: Irene Stange.

Les også: Hurra for landets flotteste skole som feirer 40 år!

Sjekk også: Her blir det nytt ungdomshus på Revetal.

Les også: Etterlyser flere frivillige – til så mangt.

, ,