Etterlyser flere frivillige – til så mangt

De gjør så fantastisk mye flott for bygda vår, men de skulle så gjerne blitt flere frivillige.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir november 2021.

Leder i Re Røde Kors Birger D. Aune møter ReAvisa under grøtservering på Revetal ungdomsskole – ett av veldig mange gode tiltak foreninga står for her i Re.

Gratis grøt til alle elevene på morgenkvisten er et stort gode, med tilbudet står i fare for å forsvinne – fordi Re Røde Kors har litt for få folk å spille på.

Veldig givende oppgaver

RE RØDE KORS: Birger D. Aune, Irene Bøhle og May Brit Brudvik blir gjerne flere frivillige til grøtfrokosten på Revetal ungdomsskole. Dette er et tilbud som står i fare for å forsvinne hvis ikke de blir flere frivillige. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Og sånn er det noen ganger – det blir litt for mye på litt for få folk. – Vi trenger også frivillige til andre oppgaver, alt fra administrative oppgaver i styre og stell, aktivitetsledere, og generelt flere hender.

EN FANTASTISK JULETRADISJON I RE: Julegaveinnsamling i regi av Re Røde Kors står nå på trappene. Arkivfoto.

Nå står for eksempel den årlige julegaveinnsamlinga på trappene, et superpopulært tilbud både for de som får og de som gir, forteller Birger til ReAvisa:

– Det er ett eksempel på en ekstremt hyggelig «jobb». Det er en relativt liten innsats som skal til, for å glede så mange, så mye.

– Bare å ta kontakt!

– Ikke bare mottakerne, men også giverne – som står i kø for å bidra til julegaveinnsamlinga. Vi trenger folk som kan være med på å samle inn, sortere og organisere.

Alle i Re Røde Kors er med på julegaveinnsamlinga, men det er oppgaver nok til flere frivillige. Vil du bidra, er det bare å ta kontakt med Re Røde Kors-leder Birger.

Enten på epost birger.aune@rodekors.org eller søk opp Re Røde Kors på Facebook, eller sjekk deres nettside (ekstern lenke).

Eller kom på Revetal ungdomsskole, der de står for grøtservering hver onsdag fram til jul i tidsrommet 07.30 – 09.00.

Les også:  – La det bli bra – for alle!

RE RØDE KORS: Blant aktivitetene her i Re er Røff (Røde Kors friluftsliv og førstehjelp for ungdom), beredskapsvakt, internasjonal møteplass, besøksvenn, flyktningguide, leksehjelp for ungdom og leksehjelp for innvandrere. Snart starter Re Røde Kors opp sin årlige julegaveinnsamling til Re-familier som ikke har så god råd. På bildet ser vi Re Røde Kors-leder Birger D. Aune foran Revetal bibliotek, der mange av tilbudene finnes. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les også: – En perfekt start på dagen – for elever og frivillige.

Les mer om Re Røde Kors sin julegaveinnsamling.

Les mer om Re Røde Kors.

,