Bli med opp på toppen av Revetal terrasse: – Her er vi virkelig på høyden av bygdebyen vår

STOLT: Terje Lauritzen viser lokalavisa rundt på vegne av byggherre OBAS. Her er vi på takterrassen som ruver over hele Revetal. I bånn av denne saken ser du tegninger av hvordan det vil se ut om et snaut halvår, når Revetal terrasse er innflytningsklart. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er ikke uten grunn at prosjektet i Gamleveien 6 fikk navnet «Revetal terrasse» – for høyt over resten av Revetal blir det et stort og fint fellesområde, med en terrasse nesten like stor som hele grunnflata på bygget: – Dette er vi skikkelig stolte av, det blir så utrolig fint.

Sjekk også: – Bli med på en reise gjennom Revetal-historien.

Revetal terrasse har reist seg på tomta i Gamleveien 6, der det tidligere sto et gammelt bolighus. Her blir det næringsarealer på bakkeplan og leiligheter oppover i høyden.

Helt på toppen av bygget blir det et stort fellesareal for alle i den nye blokka; hele taket blir en diger terrasse med utemøbler og noen overbygg for ly for vær og vind.

Stor og travel byggeplass

FOTO-SAFARI: Fra bånn til topp, med ReAvisa på slep. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ReAvisa fikk komme på en fotosafari på byggeplassen, fra bånn til topp, onsdag formiddag denne uka. Da var det hele førti arbeidere av mange slag i sving på byggeplassen.

Terje Lauritzen viser lokalavisa rundt på vegne av byggherre OBAS. Dette er deres første prosjekt på Revetal og i Re, men det blir neppe deres siste.

– Vi er veldig fornøyd, oppsummerer Terje, – helt supert!

– Gitt mersmak

SENTRALT: Flere kjøpere forteller at de ikke trenger bil på Revetal, med alt de trenger i bygdebyen – og skulle de ta seg en tur til by’n så går bussen fra skyss-stasjonen rett borti gata. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi er blitt veldig godt tatt i mot, Revetal er et trivelig sted med trivelige folk. Vi har søkt samarbeid med lokale entreprenører og underleverandører, og det har gitt mersmak.

–  Stødige folk og firmaer, uten noe slinger i valsen. Alt går på skinner, forteller Terje som forteller at prosjektet vil være ferdig til estimert tid, på vårparten neste år.

Det er i skrivende stund fem leiligheter til salgs, der 17 er solgt og en er reservert, av totalt 23 leiligheter.

Bygget fylles med folk og firmaer

STRAKS SISTE INNSPURT: I løpet av et snaut halvår skal alt være på plass. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– De første leilighetene gikk sånn, sier Terje og knipser, – men så, med renteheving, prisstigning og strømsjokk for mange, så var det mer eller mindre bom stopp med resten av salget.

– Men vi er tross alt heldige, for vi starta opp før prisgaloppen og forhandla ferdig alt før alt dette her skjedde. Så prosjektet blir ikke påvirka av det, sånn sett.

Det er ikke spikra hva som skal inn i næringsarealene enda, – men jeg har to møter nå seinere i dag, og enda en aktør er interessert.

Attraktive næringsarealer

NÆRINGSAREAL: På bakkeplan med store vindusflater mot Bispeveien. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Næringsarealene ligger på bakkeplan ut mot Bispeveien, med store vindusflater. Terje forteller at det er rift om de drøyt 300 kvadratmeterne.

– Vi har opplevd stor interesse fra første stund, sier han hemmelighetsfullt, – men jeg kan ikke si noe om hvem det dreier seg om før vi har spikra alt.

Under bakkenivå er det parkeringskjeller og boder – og det er satt av plass til en felles snekkerbod her.

Billigst og dyrest gikk først

TEGNINGENE REALISERER SEG: Leilighetene blir i disse dager ferdigstilt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– De dyreste og de rimeligste leilighetene gikk først, det vil si de til 2.450.000 kroner på veldig arealeffektive 45 kvadrat og den aller dyreste til 6.300.000 kroner på 115 kvadrat.

– Leilighetene som fortsatt er til salgs ligger i mellomsjiktet, forteller Terje til lokalavisa mens vi vandrer fra bånn til topp i Revetal terrasse.

– Det er bare å ta kontakt for en hyggelig prat, sier Terje som har med seg Eie eiendomsmegling på salg.

Se flere bilder fra Revetal terrasse høsten 2022:

FØRSTE PROSJEKT I RE – MEN NEPPE DET SISTE: Terje Lauritzen forteller på vegne av OBAS i Drammen at det har vært et veldig positivt møte med Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ANLEGGSPLASS: Det er rett før siste innspurt på Revetal terrasse, og ReAvisa fikk lov å bli med på en fotosafari i det foreløpig siste leilighetsbygget som reiser seg på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FRA BÅNN TIL TOPP: Her blir innkjøringa til garasjekjelleren. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PARKERING: Her blir det parkeringsplasser til 34 biler. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ELBILPARKERING: Det vil også bli mulighet til elbillading på parkeringsplassene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BODER OG SNEKKERBOD: Bak Terje blir det boder for de leilighetskjøperne som vil ha det i parkeringskjelleren, resten av bodene er på bakkeplan. I parkeringskjelleren er det også satt av plass til en snekkerbod og et lite verksted. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STRAKS SISTE FINPUSS: Overalt i bygget er det aktivitet, hele førti arbeidere er i sving denne formiddagen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MIDT I GLANINGA: Næringsarealene ligger på bakkeplan, med store vindusflater ut mot Bispeveien. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STOR INTERESSE: Men ingenting er spikra før alt er spikra, forteller Terje på vegne av OBAS, om de drøyt 300 kvadratmeterne næringsareal i 1. etasje av Revetal terrasse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

RYDDIG OG SKIKKELIG: Hele byggeplassen bærer preg av orden og system og gode sikkerhetstiltak i høyden. En stolt Terje viser rundt på vegne av byggherren OBAS. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

INFRASTRUKTUR: Et moderne leilighetsbygg har mye som skal på plass. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PLANER: Hver enkelt leilighet skal ferdigstilles nå utover vinteren, for innflytting til våren. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FORTSATT IKKE PÅ TOPPEN: På vei opp er vi innom en av de minste og kanskje mest arealeffektive leilighetene på Revetal. Alle de minste og rimeligste leilighetene er for lengst solgt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STOR OG VESTVENDT: Dette er en av de større leilighetene, med store vindusflater og vestvendt terrasse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TERRASSE-KOS: Allerede neste vår og sommer blir dette stedet for terrasse-kos. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MATERIALER: Betongbygget får mye treverk i fasade og interiør, som seg hør og bør i bygdebyen vår. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STILLAS-UTSIKT: En dag fjernes stillaset, høsttåka har for lengst letta, og dette er utsikten til en fersk leilighetskjøper på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I HØYDEN: Øverste plan er plan 4, og over der igjen er det en stor takterrasse på toppen av Revetal terrasse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SISTE INNSPURT: Leilighetene tar form. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FELLESSTUE OG -KJØKKEN: Enda ett fellesareal på bakkeplan, der det blir møbler og kjøkken for større samlinger som bursdager, møter og sosialt samvær, disponibelt for alle på huset. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TRIPP-TRAPP: Både ute og inne er det trapper opp i høyden. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PÅ TOPPEN: Her blir det en stor takterrasse, nesten tilsvarende hele grunnflata for bygget. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SENTRALT: Flere av kjøperne forteller at de ikke har bil, for de har alt de trenger på Revetal. Og må de ta turen til by’n, så går bussene fra skyss-stasjonen rett borti gata. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

OVER REVETAL: Du får virkelig følelsen av å være på høyden av Revetal – også denne tåkete onsdag formiddagen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TAKUTSIKT MOT NORD: Tåka bremser oversikten, men til våren kommer utsikten til sin rett – med nyinnflyttede på plass i Revetal terrasse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FULL AKTIVITET: Førti i arbeid denne onsdag formiddagen. Gjennom hele byggeperioden har det stått ei svær kran på byggeplassen for å løfte alt på plass. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TAKK FOR TITTEN! OBAS-Terje og Re-daktøren er ferdig på sin rundtur på Revetal terrasse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KILDESORTERING: Alt blir kasta i sin rettmessige konteiner på byggeplassen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BRAKKERIGG: Det aller første som kom på plass, var denne høyreiste brakkeriggen. Nå har byggeprosjektet vokst seg langt høyere. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MYE SOM SKAL PÅ PLASS: Overalt er det lagra noe, og alt skal på plass i løpet av det neste snaue halvåret. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GODT SYNLIG: Revetal terrasse ligger så midt på Revetal som du kan få det. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FEM LEILIGHETER TIL SALGS: 17 leiligheter er solgt, en er reservert, og fem er fortsatt fritt fram å kjøpe. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Flere bilder fra arkivet:

I FJOR SOMMER: Terje Lauritzen i OBAS foran det gamle huset og tilhørende tomt i Gamleveien 6, da ReAvisa skreiv om planen for Revetal terrasse første gang. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I FJOR HØST: På samme tid av året, i fjor høst, var det gamle huset rivi og tomta så slik ut. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BILDER FRA PROSPEKTET: Slik vil Revetal se ut fra lufta, med Revetal terrasse ferdigstilt. Illustrasjoner: OBAS/Eie eiendomsmegling.

Illustrasjoner: OBAS/Eie eiendomsmegling.

Illustrasjoner: OBAS/Eie eiendomsmegling.

Illustrasjoner: OBAS/Eie eiendomsmegling.

Illustrasjoner: OBAS/Eie eiendomsmegling.

Les mer om boligbygging og sentrumsutvikling i ReAvisa-arkivet.

Fra arkivet: – Vi gleder oss veldig til å bygge på Revetal!

Fra arkivet: Her reiser Revetal terrasse seg straks.

,