Her reiser Revetal terrasse seg straks

RIVING OG GRAVING: Siste innspurt av rivearbeidene, nå helt på tampen av september 2021. På nyåret 2023 skal Revetal terrasse stå klar til innflytting her i Gamleveien 6. Foto: Stian Ormestad.

Ganske kjapt ble 13 av 23 leiligheter solgt, og interessen for næringslokalene er også stor – nå skal det rives helt ferdig og graves før Revetal terrasse reiser seg i resten av 2021 og 2022. Ferdigstillelse blir på nyåret 2023.

Bakgrunn: – Gleder oss til å bygge flotte leiligheter på Revetal!

Gamleveien 6-prosjektet er godt i gang. Her skal det bygges 23 leiligheter i høyden pluss rundt 320 kvadratmeter næringslokaler på bakkeplan.

Det gamle bolighuset fra 1950-tallet er nå rivi, og Revetal terrasse skal reise seg i løpet av resten av 2021 og 2022. Ferdigstillelse blir i første kvartal 2023.

Riving og graving – så bygging

PRESENTERTE PLANENE: Terje Lauritzen i OBAS i prat med lokalavisa sist sommer. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Vi har allerede fått igangsettelsestillatelse fra kommunen og brakkeriggen har vært på plass en liten stund, samt at riving av bygget er godt i gang. Graving for fundamenter og garasjekjeller står nå for tur, så er vi i full gang med å bygge.

Det forteller Terje Lauritzen, prosjektleder for utbygger OBAS. Mari-Anne Halvorsen i Eie eiendomsmegling Tønsberg forteller at 13 av 23 leiligheter allerede er solgt.

De har begge sitti på Re-torvet tre dager i uka og blitt kjent med reingene, og er full av lovord: – En ren fornøyelse! Folka her er «hel ved», mener Mari-Anne.

– Sjelden opplevd en så varm velkomst

RIGGER SEG TE’ I RE: Eie eiendom i Tønsberg selger, og OBAS med hovedkontor i Drammen skal bygge. Her rigger Matias Wahl Rostad og Mari-Anne Halvorsen fra Eie og Terje Lauritzen fra Obas seg til i 2. etasje på Re-torvet i lokaler lånt av sentrumsutvikler og kjøpmann Martin Gran. Foto: Stian Ormestad.

Terje i OBAS, som har base i Drammen, er helt enig: – Har sjelden opplevd en så varm velkomst på et nytt sted vi skal bygge nye leiligheter. Utrolige koselige folk.

Han er glad for den store interessen, både for leiligheter og næringsareal – og mottakelsen OBAS har fått som byggherre. Allerede da lokalavisa møtte ham første gang i Gamleveien 6, kom folk og spurte – og skrøyt av det de hørte om prosjektet.

Han vil også framheve kjøpmann og sentrumsutvikler Martin Gran, som lar de ferske Revetal-utbyggerne få låne lokaler i 2. etasje på Re-torvet.

Her har de fått kjenne på og ta del i den framoverlente holdninga, som de digger: Her i Re, får vi det te’.

Frister med flere Re-prosjekter

NYE SENTRUMSLEILIGHETER: Slik ser tegningen ut, av bygget som OBAS straks begynner å bygge midt på Revetal. Bygget skal inneholde snekkerbod og stor felles takterrasse. Faksimile: OBAS.

Såpass frister det å holde seg i Re framover, at de snuser på flere prosjekt her i bygda vår, forteller Terje til ReAvisa – uten å kunne gå nærmere inn på det:

– Vi har noen planer som vi vil komme med om ikke lang tid, litt tidlig i prosessen enda, så vi kan ikke si så mye om det.

– Når Re-folket er så positive og flotte folk, vil vi jo gjerne både utvikle og bygge mer her.

GODT I GANG: Det gamle bolighuset er rivi, og nå skal tomta etter hvert romme 23 leiligheter i høyden og rundt 320 kvadratmeter med næringsarealer på bakkeplan. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om boligbygging og sentrumsutvikling i ReAvisa-arkivet.

Les mer om næringsliv og jobbskaping i Re.

,