Hva skjer denne helga? Konserter, kviss, åpen kirke, premierefest, familieforestilling, og mye mer!

TOÅRSBURSDAG: The Dix spiller her på åpningsfesten for nye gamle stasjon – og de spiller igjen til helga, på toårsbursdagen. Foto: Stian Ormestad.

At bygda vår våkner til liv igjen, er helt tydelig. Sjekk bare alt som skjer denne helga:

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir november 2021.

Til helga er det fullt program på begge sider av Bispeveien på Revetal, pluss åpen kirke og allehelgensdagsgudstjeneste.

Det er også pubkviss på lokalet i Fon, familieforestilling på biblioteket, og mye mer.

Filmpremiere

CREWET: Filmgjengen fotografert under herjingen i huset midt på Revetal i fjor sommer. Alle foto: Georg Aamodt.

Allerede torsdag kveld tjuvstarter Restauranten på Revetal helga med sin faste brettspill-torsdag. Og så går det slag i slag hele Re-helga gjennom:

Fredag 5. november blir det premierevisningsfest på kortfilmen «Utslippsdagen» fra klokka 19.00 på Revetal bibliotek, pluss etterfest på Restauranten fra klokka 21.00. Denne hellokale filmen er spilt inn i Revetalgata 6, huset som nå er rivi – men som fikk en røff tilværelse som filmlokasjon på tampen av sin eksistens.

Nå er det endelig klart for filmpremiere, og visningen er gratis. Les mer og se noen bilder fra filmen og filminnspillinga i denne ReAvisa-saken.

Kviss og konsert

TALENTKVELD PÅ STASJON: Fredag 5. november 2021 er det endelig duket for første konsert med unge talenter på Revetal gamle stasjon igjen, etter nesten to års korona-pause. Arkivfoto.

Fredag blir det også den aller første pubkvissen på Vonheim i Fon, etter ei lang korona-pause. Det skjer fra klokka 20.00. Det blir også satt opp dart, kanskje no’ bordtennis og sjakk for de som vil, og ikke minst litt godt å drikke på, melder arrangøren Fon ungdomslag.

Fredag er det også tid for den første talentkonserten for unge musikkspirer fra Re, etter korona. Elever fra barne- og ungdomsskoler i Re står på scenen på Revetal gamle stasjon denne kvelden.

– Vi øver og gleder oss veldig, rapporterer Røråstoppen-lærer og ildsjel Thor-Morten Hansen. Konsertstart er klokka 18.00, konserten er åpen for alle, og den koster tjue kroner.

Familieforestilling og fest

MYE Å FEIRE! Muslum Guzel har mye å feire, etter to år på Revetal gamle stasjon. Så på lørdag blir det bursdagsfest! Foto: Stian Ormestad.

Lørdag 6. november vises en familieforestilling på Revetal bibliotek fra klokka 12.00: “Gikk Moe på do tro?” Dette er en magisk familieforestilling om Jørgen Moe og eventyrene han samla inn, forteller biblioteksgjengen på Revetal.

Lørdag spiller The Dix på Revetal gamle stasjon – to år etter at de spilte på åpningsfesten til «nye gamle stasjon».

– Da skal vi feire to år, forteller Muslum Guzel som gleder seg stort til bursdagsfest.

Otto junior spiller hjemme i Re

JAMMER MED HELTEN: Otto junior i samspill med selveste Little Steven under Notodden bluesfestival, før korona. Lørdag spiller bygdas store gitar-sønn konsert hjemme i Re. Arkivfoto.

Lørdag er det også konsert med Otto Junior Lagarhus (15) fra Ramnes på Restauranten på Revetal – endelig skal et av våre største musikalske talent spille konsert hjemme i bygda vår igjen.

Otto Junior har spilt på Notodden bluesfestival med selveste Little Stevens, og han har jamma med alle store bluesnavn her til lands.

Les mer om bygdas store gitar-sønn i disse ReAvisa-sakene.

Holt-bonde-bursdag

EN RIDDER AV RE SKAL FEIRES: 61 år på 61 minutter – i Bryggerhuset på Holt gård. Her et bilde fra da Holt-bonden Roar Lefsaker ble slått til Ridder av Re av gammel-ordfører i gamle Re kommune Thorvald Hillestad for snart tre år siden. Foto: Stian Ormestad.

Samme lørdag inviterer Holt-bonden og tidligere Ridder av Re, Roar Lefsaker, til bursdagsfest i bryggerhuset på gården i Undrumsdal:

– Gjennom små glimt, historier, refleksjoner, sang, valg og fortelling ønsker jeg å formidle noe av det som har fargelagt mitt liv og veien jeg har gått, sett innenfra.

Les mer om Holt-bonden i denne saken fra da han ble slått til Ridder av Re.

Åpen kirke i Re

EN STILLE STUND: Alle kirkene i Re holder åpent til helga. Bildet er av Ramnes kirke. Foto: Stian Ormestad.

Det blir åpen kirke lørdag 6. november fra klokka 16.00 til 19.00 i alle våre fem kirker her i Re. Her vil det være mulighet for en stille stund og lystenning. I Ramnes og Våle kirke blir det orgelspill fra klokka 16.00.

Søndag 7. november er det Allehelgensdag med gudstjenester i Ramnes og Våle kirker klokka 11.00. Etterlatte etter de som er døde det siste året er invitert.

– Men gudstjenesten er selvfølgelig åpen for alle, melder kirka i Re.

Og vi ble tipsa om en 12. ting denne helga i 12. time: Musikkpub på Stange gjestegård fredag fra klokka 19.00.

Brenner du inne med et tips om noe mer som skjer i Re? Tips lokalavisa!

PØBBKVISS: Endelig skal bygdefolket samles på Vonheim igjen til en hyggelig kveld – etter korona. Foto: Stian Ormestad.

Les også: – La det bli bra – for alle!

Les mer om kultur og musikk i Re.

Les mer om kirka i Re.

,