Gjelsten står fortsatt parat med million-gaven til Re – så sant millionene brukes til det de er gitt til

EN FORUTSETNING: Avskjedsgaven fra Gjelsten holding til gamle Re kommune var i sin tid en forutsetning for å tenke så stort som våre folkevalgte i Re gjorde rundt et splitter nytt ungdomshus. Her har Bjørn Rune Gjelsten og gammel-ordfører i gamle Re Thorvald Hillestad (SP) drodla om planene og millionene på Aker brygge seinsommeren for tre år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Høyre mener millionene må smøres utover hele den nye storkommunen, ikke bare komme ungdommer i Re til gode – med et nytt ungdomshus. Men det var jo hele greia med gaven?

Les også: Et sjumilssteg nærmere nytt ungdomshus.

Lise Mandal (H) tok i denne ukas formannskapsmøte til orde for at milliongaven fra Gjelsten til Re burde smøres utover hele nye Tønsberg kommune:

HVORFOR BARE RE? Lise Mandal (H) mener milliongaven fra Gjelsten – som først var på sju millioner, så høyna til ti millioner – pluss dekning av kostnadene for tegning av Snøhætta-forslaget – burde blitt brukt over hele kommunen, ikke bare i Re. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Så hadde det vært fint da, om denne gaven kunne blitt brukt til å skape gode tilbud over hele kommunen. Og ikke bare for ungdommer i gamle Re, talte Høyre-politikeren.

Ingen gave – inget ungdomshus

Per Martin Aamodt (AP) poengterer at hele greia med gaven er at det skulle komme ungdom i Re til gode – gjennom nettopp et ungdomshus på Revetal.

Og hvis ikke vi forholder oss til formålet, kan hele gaven på ti millioner kroner forsvinne.

Uten gaven fra Gjelsten, hadde det neppe blitt satt i gang noen ungdomshus-sak i gamle Re kommune.

Der var siste vedtak i saken at ungdomshus skal bygges, men til en rimeligere penge enn første forslag.

Gaven står ved lag

Dette med ungdomshus i Re er noe alle burde være godt kjent med, understreker Per Martin Aamodt (Ap) i debatten i formannskapet.

Ungdomshus-planene på Revetal ble gjort godt kjent i sammenslåingsprosessen, også i møter i Fellesnemnda for Re og Tønsberg.

Etter nye spørsmål om Gjelsten-gaven i formannskapet, ble det fra administrasjonens side nok en gang bekrefta at gaven står ved lag.

Hvis den brukes til det den er gitt til, vel og merke.

Øremerka et hus for ungdom på Revetal

– Denne gaven er øremerka et ungdomshus på Revetal – punktum. Det er ingen åpning for å kunne få denne gaven og bruke den på noe annet, referer kommunalsjef Unni Bu fra dealen med Gjelsten.

Også i formannskapsmøtet ble det et klart flertall for et nytt ungdomshus på Revetal, nok en gang mot Høyres stemmer – akkurat som i utvalgsmøtet for kultur, idrett og folkehelse tidligere denne måneden.

Kommunestyret i Tønsberg har siste ord onsdag 16. juni 2021. ReAvisa følger selvfølgelig møtet.

RE-PATRIOT: Da Langøya gikk ut av Re og Re gikk inn i nye Tønsberg, mente Bjørn Rune Gjelsten det var på sin plass med en avskjedsgave. Og den gaven – på ti millioner kroner – ble gitt til ungdom i Re. Her ser giveren på tegninger av forslag til nytt ungdomshus på Revetal under et møte med ordfører og kultursjef i gamle Re kommune for snart tre år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Gjelsten gir million-gave: – En mulighet vi ikke kan la gå ifra oss!

Sjekk det nye forslaget til ungdomshus på Revetal.

Les mer om ungdomshus i ReAvisa-arkivet.

,