Re-ungdom får solid støtte til videre studier

ÅRETS LEGATMOTTAKERE: Kristiane Erikstein Roheim, Ida Kristine Gunnerød, Sander Jevanord og Frikk Ormestad Larsen fikk diplom av Re VGS-rektor Sindre L. Bjerkeseth onsdag 9. juni 2021. Foto: Privat.

Alle fire legatmottakere fyller kriteriene med gode skoleresultater og et stort samfunnsengasjement, pluss spennende planer for høyere utdanning.

Les også: Viderefører et av landets største utdanningslegat her i Re.

Lizzie og Erling Sæbøs utdanningslegat er et av landets største utdanningslegat, og utdelinga skjer hvert år til avgangselever på videregående skole.

Sjøl om kommunegrensa har flytta på seg, er fortsatt legatet forbeholdt ungdom som bor i Re.

– En strålende innsats i det videregående skoleløpet

Denne uka fikk årets legatmottakere det synlige beviset på at de har gjort en strålende innsats i det videregående skoleløpet, forteller Re VGS-rektor Sindre L. Bjerkeseth til ReAvisa:

– De fire vinnerne er Frikk Ormestad Larsen, Sander Jevanord, Kristiane Erikstein Roheim og Ida Kristine Gunnerød.

– Alle fire har generelt høye karakterer. Frikk og Sander har engasjert seg innen musikk, Kristiane og Ida Kristine har engasjert seg som spillere og trenere i lokalidretten.

– Og alle fire har en klar plan for høyere utdanning, refererer Re VGS-rektoren fra begrunnelsene.

Deler ut totalt 240.000 kroner

Markeringa pleier å bli avholdt i forbindelse med skoleavslutninga foran fullsatte tribuner i Ramneshallen, men i år som i fjor ble markeringa skalert betraktelig ned.

I fjor var det bare mottakerne sjøl, Re VGS-rektor og ReAvisas utsendte som overvar overrekkelsen, men i år kunne også foresatte, kontaktlærere og representanter fra komiteen være til stede.

Totalt ble 240.000 kroner delt ut, fordelt på 60.000 kroner til hver mottaker – overrakt av rektor.

Og til neste år er det mulig for nye avgangselever å søke.

SØKNADSFRIST HVER VÅR: Legatets formål er å utdele midler til evnerik ungdom til støtte for videre utdannelse på universitet, høgskole og lignende. Søker skal være bosatt innenfor det geografiske området som tilhørte gamle Re kommune. Egentlig skjer overrekkelsen på den store sommeravslutninga ved Re VGS, men i år som i fjor måtte også dette nedskaleres. Bildet er fra en overrekkelse før korona-tid. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Tvungen lønnsnemnd: – Hva jeg mener om det? Det egner seg ikke på trykk!

Les mer om skolene i Re.