Musikalsk idyll i eplehagen: – Det var helt perfekt

SUPERDUO I EPLEHAGEN: Frank Wedde og Rose Annette Baptiste. Foto: Tom Hansen, ReAvisa.

Et femtitalls tilhørere fikk servert vakre toner i vakre omgivelser den siste fredagen i juni.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Det er Tom Hansen som sender over bilde og entusiastiske ord til lokalavisa: Hvor mye hadde det kosta og fått Aretha Franklin, Melissa Etheridge, Lady Gaga, Dolly Parton og Anouk hjem i hagen din?

På Stange gjestegård fikk du alle sammen for 150 kroner, og det låt helt perfekt takket være masse terping på detaljer!

Et supert og variert program

VERTSKAPET: Irene Stange på Stange gjestegård, en idyllisk møteplass i bygda vår. Her i eplehagen blir det vakre toner i vakre omgivelser, skreiv ReAvisa i forkant av konserten fredag 28. juni 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Frank Wedde, tidligere kåret til Ridder av Re, har alltid vært en meget god gitarist, men dagens spill på «Sacrifice» fra Anouk ble en skikkelig højdare med 9-er-akkorder i bøtter og spann og med diverse rytmiske krumspring.

Og med Rose Annette Baptistes supre stemme ble konserten helt magisk. Hun har noen fraserlnger og en feeling i toppklassen som ikke så mange i Norge gjør etter henne.

De har satt sammen et supert og variert program med klassikere og laget sine egne flotte versjoner.

Framførte også egne låter

Dolly Partons «Jolene» har vel nesten aldri vært framført så fint. Og på låten «Like the way I do» med Melissa Etheridge dro de skikkelig til så det formelig «brant» i fingrene til Frank!

Vi fikk også høre «Move slow» – en flott låt som Frank skreiv for mange år siden og som bare venter på siste take i studio.

Rose avslutta konserten med låter fra Sara Bareilles og Whitney Houston.

Mer sang og musikk i sommer

Dette ble en super konsert med artige og trivelige kommentarer underveis. Over femti betalende kosa seg i eplehagen på Stange gjestegård, der Ketil Hugdahl sørga for utmerket lyd.

Dette konseptet er helt perfekt for dem, og det skal bli spennende å se hva det kan føre til, skriver Tom til lokalavisa. Videre i sommer skal Rose være med på Jahn Teigen-jubileumsforestilling i Oslo spektrum og allsangen ved Jahn Teigen Arena i Tønsberg.

Og Frank skal fortsette med sine populære dansekvelder utover høsten. Det svinger skikkelig rundt dem om dagen!, skriver Tom Hansen.

Enda en konsert på gårdstunet

Også på Holt gård i Undrumsdal blir det sommerkonsert på gårdstunet i sommer, tradisjonen tro. I sommer står Bjørn Tomren på den lille utescenen lørdag 27. juli 2024.

Som en av landets mest allsidige musikere spenner Tomrens musikalske rekkevidde fra americana og religiøse folketoner til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk-protest musikk.

Tunet på Holt gård har høsta mange lovord som konsertarena for mange store artister de siste åra, som Jan EggumErik Lukashagen og Stein Torleif Bjella. Les mer om Re-sommeren i ReAvisas sommermagasin 2024.

Alt om sommeren i Re finner du i ReAvisas sommermagasin 2024.

Rockstream-festivalen 2024 – se ReAvisa-bildene.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om kultur i Re.