Rockstream-festivalen 2024 – se ReAvisa-bildene

VAKKER SANG: På låvescenen, med unge lokale talenter – først ut, tradisjonen tro, i Rockstream-festivalen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Tradisjonen tro unge talenter først ut, før 27 band skal rocke hele denne Re-helga lang.

Rockstream slipper sommeren løs: – Dette topper alt.

Sjekk også: – Dugnadsånden er definitivt ikke død.

Petter Christian Bakke ønska velkommen til Rockstream på vegne av en stor dugnadsgjeng med musikk-ildsjeler. Festivalen arrangeres langs Kileveien i Ramnes, vest for Revetal, fra og med torsdag 20. juni til og med lørdag 22. juni 2024.

Hele 27 band står på plakaten gjennom tre dager på tre forskjellige scener, der det er gratis inngang på låvescenen. Det var også der hele festivalen starta torsdag, som vanlig med unge talenter på scenen.

Alt hva rockebegrepet kan romme

FLUST AV FRIVILLIGE: Mens andre festivaler forteller om svikt i dugnadsånden og at de må leie inn hjelp til oppgaver, er det en helt annen historie bak Rockstream-festivalen i Re: – Vanvittig bra trøkk – det bare renner inn folk her som snekrer og maler og planerer opp og gud veit hva!, sa festivalsjefen ei uke før det braka løs. Foto: Privat.

– Unge lokale talenter er ett av mine desiderte høydepunkt hvert år, det er dette vi brenner for, sier Petter Christian Bakke i Rockstream, – det å gi morgendagens headlinere en scene å spille på, på en proff festival.

Han forteller at Rockstream tar mål av seg å favne om alt rockebegrepet kan romme, og det er mye: Alt fra bluesrock, gammalrock til hardere rock.

– Vi vil vise alt, og vi haler og drar rockebegrepet langt – så her vil nok alle finne mye musikk de digger.

Band du ikke visste at du digger

Mange har oppdaga nye favorittband på denne festivalen, som mange omtaler som «festivalen med musikk og band du ikke visste du digger».

Her kan du få opp øya for nye band som ikke enda har slått gjennom, men som speller bra og som vil noe med musikken sin.

Det var det flere festivalgjester som gjorde allerede torsdag, og det vil skje igjen når festivalen fortsetter fredag og lørdag.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Se bilder fra Rockstream-festivalen 2024 – oppdateres:

FESTIVALSJEF JUNIOR OG SENIOR: Festivalsjef Svein Flåteteigen huser Rockstreamfestivalen på egen hjemgård i Ramnes, rett ved Revetal. I traktoren festivalsjef senior, Øyvind Flåteteigen. Her er det bare en liten time igjen til åpning av festivalen med unge lokale talenter. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TRØKKER TE’: Unge talenter i Re, som øver på garasjeloftet til Ramnes skole-lærer Thor-Morten Hansen – rett borti gata for Rockstream. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STINN BRAKKE: En fullsatt låve fikk med seg de unge talentene fra Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SOLOARTISTER OG BAND: Alle konstellasjoner finner sammen på garasjeloftet til Thor-Morten. Her et helt band. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VAKKER SANG: På låvescenen, med unge lokale talenter – først ut, tradisjonen tro, i Rockstream-festivalen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

IMPONERER STORT: Denne unge sangerinnen sørget for gåsehud på ReAvisa-fotografen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TØFT! Dette rocka skikkelig, en fantastisk start på Rockstream 2024 – akkurat som de foregående åra, med unge talenter først ut på scenen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

DUETT: Backa opp av Thor-Morten og bandet, med stor musikkglede og imponerende framførelse. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MER VAKKER SANG: Rockstreams grunntanke er å gi artister og band en scene å stå på, det er gull verd. Både for vi som er så heldige å få høre på, og alle de unge talentene som får sin første opptreden foran et publikum – og gjør det til stor applaus. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FIN FESTIVALSTART: Siste innslag på låvescenen var også et gåsehus-øyeblikk, med vakker og rolig sang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VAKKER SANG: Hele låven ble bergtatt av fortellingen bak den vakre sangen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STRÅLENDE SOL: Det er spådd javnt over godt festivalvær, og det slo til allerede første dag med en flott og solrik torsdag under Rockstream-festivalen 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FOLK TREKKER TIL: I fjor var det rekordbesøk på torsdag, i år ble rekorden slått med enda flere festivalgjester. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SCENEEFFEKTER: Såpebobler er moro – også på konsert! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BERGEN ER BRA! Sandmarx fra Bergen lager liv tidlig torsdag kveld. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VOKALIST I SÅPEBOBLE-REGN: Frontfiguren i Sandmarx imponerte med sin varierte vokal, kanskje torsdagens beste nye bekjentskap for mange Rockstream-festival-gjester. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MORGENDAGENS HEADLINERE: Gitaristen i Sandmarx imponerte også stort – dette var et bergensband med skikkelig trøkk! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GITARRIFF: Faste festivalgjengere synes å dra kjensel på gitaristen i Sandmarx fra tidligere band som også har spilt på Rockstream. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TORSDAGENS BESTE? Ifølge folk på tribunen rundt ReAvisa-fotografen var Sandmarx det store, og deres låter vil nok finne veien til mang en spilleliste på Spotify. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GOD STEMNING: Sommer, sol og festival i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FØRST UT PÅ SALOONSCENEN: DesVerre blåste støvet av høyttalerne i saloonscenen siden sist. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HJERTELIG GJENKOMST: Superloader fra Danmark spilte på Rockstream-festivalen sist for to år siden og var overlykkelige for å komme tilbake i år. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SNART STAMGJESTER: Superloader kjører showet for andre gang på Rockstream-festivalen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Rockelegendene om Rockstream: – Rå, liten rockefestival.

Mimre? Se bildene fra fjorårets Rockstream-festival.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Rockstream i ReAvisa-arkivet.

Les mer om kultur i Re.