Trivelig på tunet – se bilder fra sommerkonserten

APPLAUS: Folk koser seg på tunet med trivelige toner, og Erik Lukashaugen og Tarjei Nysted får velfortjent applaus. Foto: Stian Ormestad.

I kveld holdt Erik Lukashaugen konsert for folk og dyr på Holt gård, og til uka kommer Stein Torleif Bjella.

Sjekk også: – Tusen takk, hilsen lokalavisa di.

I fjor prøvde vertskapet på Holt gård seg med en sommerkonsert på tunet med Jan Eggum, og det ble svært så trivelig og uten tvil en stor suksess. Han fortalte at han sjelden hadde spilt på et vakrere sted.

Allerede der og da annonserte vertskapet at dette var noe de kunne tenke seg å gjøre igjen. Som sagt, så gjort – neste sommer. Altså denne.

Travel visesanger

TRAVEL VISESANGER: Erik Lukashaugen har med seg Tarjei Nysted på Holt gård-scenen. Dette er en av mange konserter land og strand rundt – og heldigvis stakk den travle visesangeren innom Re. Foto: Stian Ormestad.

For i kveld tirsdag 26. juli 2022 skjedde det igjen – og det skjer enda en gang onsdag til uka. I kveld var Erik Lukashaugen først ut for denne sommeren, og til uka kommer Stein Torleif Bjella.

Erik Lukashaugen er nok en av Norges travleste visesangere, med mange konserter landet over. I kveld kom han til Re med konserten «Hans Børli å je».

Lukashaugens Hans Børli-album er hyllet av kritikere og publikum, og er blitt belønna med Vidar Sandbecks kulturpris og Spellemann-nominasjon.

To konserter to uker på rad

KONSERT FOR FOLK OG DYR: Som alltid under sommerkonserter på Holt gård, er flere av gårdens dyr også på konsert. Foto: Stian Ormestad.

Sist høst slapp han sitt femte album «Det vi rakk» som fikk strålende omtaler, blant annet for Lukashaugens egne tekster. På Holt gård sang og spilte han litt av alt, i løpet av en stemningsfull og humørfylt helaften full av lyriske tekster, vakre melodier, musikalske krumspring og lun humor.

Erik Lukashaugen synger og spiller gitar og harmonium, og han hadde med seg Tarjei Nysted på fiolin, nøkkelharpe, mandolin, autoharpe, basspedaler, perkusjon, med mye mer rare duppeditter som lager lyd.

Og som nevnt – allerede til uka onsdag 3. august blir det en ny utekonsert på tunet på Holt gård med Stein Torleif Bjella.

Sørgmodig glede og romantisk hjertesorg

«Opplev en intim begivenhet med en av våre aller største visekunstnere levere melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av», skriver vertskapet på Facebook-eventet.

«Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerka med solodebuten «Heidersmenn» i 2009. Det er bare å glede seg til et sommerlig dykk ned i Bjellas låtunivers. Sørgmodig glede og romantisk hjertesorg».

Det er begrensa med sitteplasser på tunet, så ta med eget sitteunderlag eller campingstol, råder vertskapet ved Holtbonden Roar Lefsaker og kona Rakel Skjerve.

Se flere bilder fra kveldens sommerkonsert på Holt gård:

TRIVELIG PÅ TUNET: Sommerkonserter på Holt gård er absolutt noe som er verd å få med seg i løpet av Re-sommeren. Til uka kommer en ny mulighet med Stein Torleif Bjella-konsert her. Foto: Stian Ormestad.

Les også: – Gamle tradisjoner holdes i hevd på en nyskapende måte.

Sjekk også: Her blir Holtbonden slått til Ridder av Re.

Les mer om kultur i Re.