Sommerkonsert med Jan Eggum – se bilder!

VAKKER VISESANG OG MUNTRE HISTORIER: Jan Eggum (69) har en lang karriere bak seg og spilt i hver krik og krok over hele landet – men ikke på Holt gård, før nå i kveld. Foto: Stian Ormestad.

Jan Eggum trodde han hadde vært overalt i Norges land på turne og sett hver krik og krok av landet vårt, – men en av de fineste plassene fikk jeg visst besøke først nå!

Holt gård vinner Spiskammersprisen 2021: – Gamle tradisjoner holdes i hevd på en nyskapende måte.

Jan Eggum (69) har aldri besøkt Holt gård før, men han trives fra første stund når han først tok turen – han skryter veldig av den landlige atmosfæren her.

Ganske så tidlig i konserten kom en rosende omtale av det ferske bekjentskapet. Det høsta stor applaus fra det for det meste kortreiste publikumet.

Mange muntre historier

For dette var en forsiktig start for utescenen på Holt gård, med «bare» 200 publikummere på tunet i kveld, fredag 16. juli. Det kan slippes inn det dobbelte, uten korona-restriksjoner.

Men for en start! Med strålende kveldssol, god stemning, og tilløp til allsang. – Bare kast dere på, inviterte Jan Eggum fra scenen, – så lenge dere synger noenlunde samme sang som meg.

Mellom sangene var det mange muntre historier fra en lang karriere.

Reine idyllen

Jan Eggum starta som artist i 1975, og har produsert kjente og kjære slagere gjennom flere tiår. Og de kom på rekke og rad gjennom den flotte solokonserten i ei fantastisk ramme.

Overalt på tunet var det satt ut benker, stoler og krakker av mange slag. Mange av fjellknausene gjorde seg også godt som sitteplasser. For de som ville sitte litt mykere, var det plenty med plen å sitte på – og det var lagt ut ekstra puter, tepper og til og med madrasser.

Før, under og etter konserten ble det servert både vått og tørt, og flere av dyra på gården vandra rundt som vanlig.

Reine idyllen, tonesatt til vakker visesang og gitar.

Se flere bilder fra kveldens sommerkonsert på Holt gård:

SYKKELSTATIV: Mange kom med bil, men mange kom også med sykkel. Foto: Stian Ormestad.

ALLSIDIG GÅRDSDRIFT: Til vanlig er Holt gård en besøksgård, og gjennom åras løp har titusenvis av unger vært på gårdsbesøk her. Foto: Stian Ormestad.

KOS: Tydelig at folk kosa seg på konsert – igjen! Foto: Stian Ormestad.

GOD PLASS: Folk er spredd utover hele gårdstunet, så korona-restriksjonene var enkelt å overholde. Foto: Stian Ormestad.

SANG OG MUSIKK – OG GÅRDSDYR: Også dyra på Holt gård fikk med seg konserten i kveld. Foto: Stian Ormestad.

SOFAKOS: En gammel sofa og en kabeltrommel gjør nytta si som kremplass på den høyeste toppen på tunet. Foto: Stian Ormestad.

VERTSKAPET: Rakel Skjerve og Roar Lefsaker på Holt gård. Foto: Stian Ormestad.

Alle foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Har du stussa på dette? Da er du ikke aleine!

Heidi dikt-debuterer: – Plutselig ble det ei hel bok, ja!

Les også: – Dette setter mange stor pris på!

Les mer om kultur i Re.