Nå har Marthine sagt opp jobben og satser for fullt på blomstersalg fra egen gård – pluss mye mer!

SATSER FOR FULLT: Marthine Søyland Hoel (39) starta opp egen snittblomstproduksjon langs Tinghaugveien i Ramnes i fjor sommer. I år satser hun for fullt videre på egen blomsterbedrift. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Blomsterdyrking og -salg, kurs i dyrking og blomsterbinding, pluss skriving for fagpresse – det er bare noe av det Marthine fyller sin arbeidsdag med. Nå starter straks sesongen for sommerblomster.

Sjekk også: Her gir Marthine en blomstrende gave til Re helsehus.

I fjor sommer starta Marthine Søyland Hoel (39) «Floria Moria» på gården hjemme langs Tinghaugveien i Ramnes. Du kan lese mer om oppstarten i denne ReAvisa-saken fra i fjor sommer.

SOMMERBLOMSTER: I august blir det åpne dager der kunder kan gå i blomsterenga og kikke. Foto: Privat.

Da fortalte Marthine at hun i første omgang søkte om ett års permisjon fra sin faste jobb. Nå er prøvetida omme, og hun har gjort seg gode erfaringer:

Spirer og gror før en ny sesong

– Nå satser jeg for fullt på blomsterdyrking, forteller Marthine til ReAvisa denne sommeren. Jobben som byplanlegger er sagt opp.

I disse dager forbereder hun åpne dager i august, med muligheter til å vandre rundt og kikke i blomsterenga, selvplukk av solsikker og erteblomster, og å gjøre en god blomsterhandel.

Det spirer og gror overalt, og straks er det sesongstart for sommerblomstersalget.

Fyller arbeidsdagene med så mangt

Marthine fyller den nye arbeidshverdagen med så mangt, i tillegg til salg av blomster fra egen gård: – Nytt av året er dyrkingskurs og kurs i blomsterbinding. Det er også blitt et nytt blomsterverksted på gården siden sist.

– Utover dette har jeg blomsterabonnement, jeg leverer blomster til bryllup og andre arrangementer, samt faste leveranser til noen butikker og hagesentre.

BLOMSTRENDE GAVE: Overskuddsblomster har Marthine gitt til Re helsehus. Arkivfoto.

Marthine har også starta å skrive fagartikler for Norsk Hagetidend om dyrking av snittblomster.

Støtte fra Innovasjon Norge

Og som ikke alt dette er nok, så har denne driftige dama planer om å utvikle et eget merke med frø, løk og knoller. Flere av prosjektene støttes av innovasjon Norge.

– Seinere på høsten blir det gresskarmarked med gresskar i massevis av nye og spennende farger og former, forteller Marthine.

– Og mot jul blir det kransbindingskurs og julemarked.

Bakgrunn: Her spirer og gror en ny bedrift i Re.

SATSER FOR FULLT: Byplanlegger-jobben er sagt opp, og Marthine går all in for blomsterdrift på hjemgården. Foto: Privat.

SPIRER OG GROR: Det første Marthine gjør om morgen, er å se etter blomstene. Og det siste om kvelden. Den driftige dama jobber hele året med dyrking og blomster pluss flere biprosjekt, og straks er det sesongstart for årets sommerblomster. Da blir det åpne dager på gården langs Tinghaugveien. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les mer om næringsliv og jobbskaping i ReAvisa-arkivet.

Les mer om landbruk i ReAvisa-arkivet.

,