Her gir Marthine en blomstrende gave til Re helsehus

VELDUFTENDE GAVE: Marthine Søyland Hoel (38) fra Ramnes leverer flotte blomsterbuketter til Re helsehus – gratis. Foto: Privat.

Ferske, fine og velduftende blomster lyser opp stuene på Re helsehus. Her er gla’historien bak:

Les også: Her spirer og gror en ny bedrift i Re.

Det er mange gode grunner til å heie på lokalt næringsliv. Særlig imponert blir vi over de som satser alt og starter opp noe eget. Det gjorde Marthine Søyland Hoel (38) fra Ramnes.

ReAvisa skreiv om henne og hennes Floria Moria tidligere i sommer: – Jeg brenner for kortreist og lokalt, så hvorfor ikke snittblomster også?, tenkte Marthine.

VAKKER GAVE: Fra Floria Moria som pynter opp Re helsehus. Foto: Privat.

– Hva gjør dere med det dere ikke får solgt?

En av de gode grunnene til å heie fram lokalt entreprenørskap, er det lokale engasjementet. Som også Marthine viser. Gla’historien lyder som følger:

Margareth Horn, avdelingsleder ved Re helsehus, var innom Marthine i et privat ærend for noen dager siden. – Inne på tunet, med mengder av vakre blomster, ble jeg frista til å spørre:

– Hva gjør dere med det dere ikke får solgt?, lurte Margareth på.

Og fortalte litt forsiktig om hennes tilknytning til Re helsehus og at i ei annerledes tid tenker de stadig på hva som kan glede de eldre.

VAKKER GAVE: Fra Floria Moria som pynter opp Re helsehus. Foto: Privat.

– Det er rørende!

Marthine var ikke vanskelig å be.

– Noen få dager etterpå kom telefonen med spørsmål om vi vil ta i mot en mengde nydelig blomster, forteller Margareth til ReAvisa.

På grunn av restriksjoner med besøk i fellesarealet fikk hun ikke overlevere de sjøl på de forskjellige stuene. – Men jeg kan bekrefte at det ble tatt i mot med stor glede!, forteller Margareth.

– Tenk så fantastisk å ha innbyggere med det pågangsmotet og starte med noe så flott, og som i tillegg gir til glede for de eldste i kommune. Det er rørende!

Ferske og fine buketter

Marthine er glad for å glede de eldre på helsehuset. Oppdragene kommer til den nystarta Re-bedriften, men hun er fortsatt i oppstarten og har nå og da litt overskudd i produksjonen.

– Bukettene de fikk denne uka var ferske og fine buketter som ikke ble solgt på åpen dag. Framover tenker jeg å høste inn det jeg har som har kommet litt for langt til å selge.

– I denne oppstartsesongen har jeg mer blomster enn jeg klarer å selge, så da er det jo veldig hyggelig å gi de til Re helsehus, særlig i ei tid med begrensa besøksmuligheter.

Les også: Spanderte på gratis burgerlunsj på Re helsehus.

FLORIA MORIA: Marthine Søyland Hoel (38) har starta opp egen snittblomstproduksjon langs Tinghaugveien i Ramnes. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les mer om næringsliv og jobbskaping i ReAvisa-arkivet.

Les mer om landbruk i ReAvisa-arkivet.

Sjekk også: Flere leser mer på nettavisa.

, ,