Fikk trailer rett i mot seg: – Dette er direkte livsfarlig!

RØDT LYS: Må respekteres, minner Jenifer Izabella Karpińska fra Undrumsdal om. Hun kjører ofte denne strekningen. Politiet har fått flere meldinger om problemene ved veiarbeidet. Foto: Stian Ormestad/privat.

Veiarbeidet for den nye gang- og sykkelstien flytter seg langs Bispeveien, men bekymringene er de samme: Folk respekterer ikke rødt lys.

Bakgrunn: Kjøringa her får både politi og nabolag til å se rødt.

– Jeg leste en sak angående veiarbeid på Bispeveien, der folk kjører på rødt lys, skriver Jenifer Izabella Karpińska, en av flere ReAvisa-lesere som har tatt kontakt med lokalavisa om samme tema.

– Nå har de flytta arbeidet, og jeg opplevde noe enda mer skummelt da jeg kjørte mot Revetal her om dagen, forteller Jenifer fra Undrumsdal. Hun kjører stadig strekningen.

LANG LANG REKKE: Det er ofte lange køer på Bispeveien om dagen. Foto: Stian Ormestad.

Farlig

– Det var mye tåke og jeg sto på rødt lys, og bilene fra motgående retning passerte. Vi som sto på rødt fikk grønt lys, men i det jeg passerte lysene ble jeg usikker om det fortsatt kom noen mot meg, så jeg kjørte til siden rett bak lysene – sjøl om jeg hadde grønt lys.

– Og jo – der kommer det en bil, en stor trailer – og enda en bil til!

Det må jo være helt tydelig at de kjørte over på rødt lys, mener en opprørt ReAvisa-leser.

Ofte dobbelt opp

Akkurat som ReAvisa skreiv om i den opprinnelige saken, og som politiet reagerte på:

De som får rødt lys slenger seg likevel med i halen på køen og gasser på, og bryter ofte både en og to trafikkregler:

Kjøring på rødt lys og fartsgrensa på beskjedne 30 km/t.

Politiet er varsla – igjen

– Dette er direkte livsfarlig! Så dere kan gjerne fortsette og opplyse om dette, da det er uakseptabelt, sier Jenifer i prat med ReAvisa.

Det var ingen mannskap der heller for å kontrollere hva som skjer, forteller den engasjerte ReAvisa-leseren. – Dette synes jeg var ubehagelig og skummelt.

– Generelt er det mye grisekjøring på Bispeveien, men dette tok kaka!

Jenifer har også har varsla politiet, noe vi veit flere ReAvisa-lesere har gjort.

Les også: Hvor vil du at disse skal stå? Sjekk lista til UP-sjefen!

ULYKKESBELASTA: Trøkket har vært stort i mange år for å få gjort noe med en tungt belasta Bispevei gjennom Re. Nå kommer gang- og sykkelvei på plass mellom Svinevoll og Bakke mølle, men under veiarbeidene oppstår nye trafikkfarlige situasjoner. Faksimile: ReAvisa, oktober 2009.

Les flere saker fra politiloggen i Re.

Les mer om bil, trafikk og veier i Re.

,