Store materielle skader i boligbrann

SLOKKING: Innsats både i underetasjen og i førsteetasje hindra spredning til hele bygget. Dessverre har brannen medført store skader på boligen, melder Vestfold interkommunale brannvesen. Foto: VIB.

Det sto åpne flammer ut av kjelleren som smitta oppover fasaden, men brannmannskap klarte effektivt å slå ned brannen. Likevel er skadene store.

Les også: Brannmannskap redda Berit ned fra et tre ved Bibo

Det var klokka 09.05 onsdag 26. august at brannmannskap fra tre stasjoner i Vestfold interkommunale brannvesen rykket ut etter melding om brann i en bolig i Taranrødveien, rett ved Ramnesveien.

Røyken fra brannen var synlig fra langt hold.

Hindra spredning til hele boligen

– Det er åpne flammer ut av kjeller som smitter oppover fasaden. Vi iverksetter slokking, sa brannmester Steinar Holm ved ankomst på brannstedet.

– Vi slo ned flammene i underetasjen med vann straks etter ankomst. Deretter var det også varm svart brannrøyk i førsteetasje. Der iverksatte vi innsats med skjæreslokker for at brannen ikke skulle spre seg til hele boligen.

– Samtidig tok røykdykkere seg inn i underetasjen og slokte.

Effektiv slokking

Ikke lenge etter kunne brannmesteren melde på brannvesenets Facebook-side at brannen er slokka, med etterslokking utover dagen.

Boligen har fått store brannskader. Politiet oppretter rutinemessig sak.

Les flere saker fra politiloggen i Re.