Inviterer til en historisk rusletur i Ramnes sentrum

FLOTT TURMÅL: Mølledammen i Ramnes. Foto: Stian Ormestad.

Åpen gård på Bygdetunet Brår blir det ikkeno’ av til helga, men som et lite plaster på såret arrangerer historielaget en rusletur i Ramnes sentrum i stedet.

Les også: Det blir ikke åpen gård på bygdetunet Brår i sommer.

På grunn av korona-situasjonen er det ikke mulig å arrangere Åpen gård i 2020.

Det fant arrangørene Ramnes historielag, Ramnes bygdekvinnelag og Ramnes bondelag ut tidligere i sommer.

Rundtur i Ramnes

Som et lite plaster på såret arrangeres det en rusletur med vekt på den rike historien som finnes i Ramnes sentrum. Rusleturen starter ved Ramnes kirke klokka 15.00 lørdag 29. august, samme lørdag som det skulle vært Åpen gård.

– Her blir det en orientering om kirka og områdene rundt. Turen går så nordover mot Elverhøy, og videre ned til elvekanten og Mølledammen. Her planlegges det rast med medbrakt mat og drikke, forteller Odd Roar Sulutvedt til ReAvisa på vegne av historielaget.

– Deretter går turen videre til det gamle herredshuset. Fra herredshuset går vi tilbake til kirka. Det blir stopp med informasjon underveis.

Fin tur i høstværet

Turen er relativt enkel, men kanskje ikke rullestolvennlig opp og ned til Mølledammen, informeres det.

Smittevernreglene må selvfølgelig følges, med henhold til avstand og hygiene, samt registrering av samtlige deltakere. Er du sjuk, holder du deg hjemme.

– Rusleturen var opprinnelig planlagt i mai, men gitt situasjonen måtte den utsettes. Historielaget håper at folk nå vil sette pris på muligheten til en tur i høstværet, og ønsker alle hjertelig velkommen!

Fra ReAvisa-arkivet: Alle smilte på Bygdetunet Brår – så også sola!

Sjekk også: Historisk rusletur på Brår.

IKKE GOOGLEBAR KVISS: Hva veier purka? Fine premier til den som tipper riktig – eller hvert fall nærmest fasiten. Nå må vi vente til 2021 på å gjette. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les mer om åpen gård på bygdetunet Brår i ReAvisa-arkivet.

,