Re VGS-elev tatt ut til fylkets toppidrettsprogram

TOPPIDRETTSELEV: Maren Emilie Leegaard (18), her klar for start på hjemmebane på Håsken sist høst. Foto: Stian Ormestad.

Toppidrettseleven ved Re VGS er tatt ut til Vestfold og Telemark idrettskrets sitt toppidrettsprogram.

Se bilder av Maren Emilie Leegaard i løp på hjemmebane på Håsken.

Maren Emilie Leegaard (18) har ett år igjen på toppidrettslinja på Re VGS. Hun satser stort og gjør det godt i hundekjøring. Hun tok blant annet EM-gull i fjor, på 17-årsdagen sin.

Nå er Re VGS-jenta, som til høsten tar fatt på sitt siste år på videregående, tatt opp til Vestfold og Telemark idrettskrets sitt toppidrettsprogram, som en del av utøverstallen for 2021/2022 (1. august 2021 – 31. juli 2022).

Blir fulgt opp

FARTFYLT: Det går unna når bikkjene slippes løs, og det er litt av en prestasjon å henge på gjennom svingene for kusken bak. Foto: Stian Ormestad.

– Søkerne holder et høyt nivå, og det var en krevende jobb å velge ut de seksten utøverne som får plass i VTT sesongen 2021/2022, melder Vestfold og Telemark idrettskrets i ei pressemelding.

– Utøverne blir i løpet av stallåret fulgt opp av programmets sportslige koordinatorer som er Eirik Hanssen og Mikael Flygind Larsen.

Tidligere har vi hatt flere utøvere med Re-tilknytning med i uttaket, men i år er det kun en – og det er Re VGS-eleven fra Andebu.

SAMSPILL MELLOM DYR OG MENNESKE: – Det er gøy å se hundene jobbe, uansett føre og forhold, løype og sted. Jeg er veldig stolt av det de klarer å prestere og det vi får til sammen, sier Maren Emilie til ReAvisa under løp på hjemmebane. Samtlige får en nuss på snuta før start. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: EM-gull og bursdag på samme dag.

Les mer om sport i Re.