Nydelig Nyttårskonsert – se alle ReAvisa-bildene

SUPERDUO: Nora Bøhle Sviland (16) og Lovise Horn (16) synger sammen, så utrolig vakkert. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Verden stoppa opp et lite øyeblikk, da Nora og Lovise sang så himmelsk vakkert om at himmelen faller ned.

Mest lest i 2023: Støre og store snakkiser i bygda vår.

Sjekk også: Viktig vekst for videre drift: «Flott LOKALavis!»

Nyttårskonsertene i regi av Kulturhuset Elverhøy har vært arrangert siden 2015, og før det var det Nyttårskonserter i regi av ungdomslaget. Her har mange fått prøve seg på scenen på det godt over hundre år gamle forsamlingslokalet i bygda vår.

Disse scenene, på lokalene rundt omkring, er ett av fundamentene for Re som kultursted. En av de mange som fikk prøve å stå på scenen foran en fullsatt sal fra ung alder, er Nora Bøhle Sviland (16).

– Det gjør oss tøffere

KONFERANSIER: Gitarlærer og konferansier Frank Wedde forteller at han når ikke Mikkel Bergli opp til kneet engang – eleven har for lengst passert lærermesteren i gitar-ferdigheter. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjøl husker ikke Nora helt hvor gammel hun var første gangen hun sto på scenen, men at hun var halvparten så gammel og halvparten så høy, det tror hun nok, med en god latter. At det er en fin og viktig erfaring, er det liten tvil om:

– Sang og musikk er kjempegøy å drive med. Sjøl om jeg er ganske så nervøs, men det har nok gjort meg tøffere, det at jeg har gjort det mange ganger før.

På årets Nyttårskonsert sto Nora på scenen sammen med Lovise Horn (16). Det ble en drømme-duo som sendt fra himmelen.

Musikalsk meditasjon

KONFERANSIER: Hva hadde vel kulturhuset vært uten Sindre Gade Johnsen, som er høyt og lavt på huset – og konferansier under Nyttårskonserten. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Begge Re-jentene går på Re VGS og henger sammen på fritida, enten det er for å synge eller finne på noe annet. De var på konsert i Sandefjord med skolen da de hørte sangen «Når himmelen faller ned» av Anne Grete Preus.

– Det er en superfin sang! Så vi ville prøve å synge den sjøl, og det synes vi funka bra, forteller jentene. En solid underdrivelse, for det funka ikke bare bra.

De rundt fire minuttene ble en musikalsk meditasjon for de rundt 200 frammøtte på Nyttårskonserten.

Imponerende fra A til Å

HEFTIG! Fire jenter utgjorde et rockeband som rocka fletta av alle i salen – vanvittig kult! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Nummer etter nummer imponerte, der publikum ble rivi med fra start til slutt. Gitargutta fra bygda Mikkel og Otto junior spilte så trommehinnene rumla og gåsehuden stritta.

Det er skikkelig fett å se at bygda fortsetter å fostre fram band – flere øver på Elverhøy, der de planlegger en lokal «battle of the bands» seinere i år.

Og de mer etablerte artistene fra bygda imponerer som alltid. Det er ganske utrolig at et så lite sted som Re kan fostre fram talenter på talenter.

Maja og Hillevi var først ut

UNGE TALENTER: Maja Larssen Østlie (10) og Hillevi Maria Vettestad Olsen (10), sammen med lærer og kulturildsjel Thor Morten Hansen på gitar og munnspill. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Men som alltid er det de yngste som imponerer aller mest. Som Maja Larssen Østlie (10) og Hillevi Maria Vettestad Olsen (10). De var først ut på scenen og satte standarden med vakker sang i deres første opptreden på Nyttårskonserten.

De har syngi sammen før, blant annet på talentkvelder på Revetal gamle stasjon og på låven under Rockstream-festivalen. – Det er første gang her, men det var kjempegøy! Vi var supernervøse, men det gikk greit.

– Vi har øvd masse sammen på skolen, forteller jentene. Backstage er det hektisk aktivitet, stor spenning, – og mye moro, forteller 10-åringene til lokalavisa.

Kulturhuset Elverhøy-hyllest

ALLSANG: Kulturildsjel Knut Høydal leder an i allsangen som hyller Kulturhuset Elverhøy. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

De var blant de yngste på scenen denne kvelden, der aldersspennet var fra barn til godt voksne i besteforelder-generasjonen – den eldre garde viste fram swingdans slik det skal danses.

Kulturhuset Elverhøy har fra og med denne uka swing-kurs på Elverhøy for ungdom, der planen er at det skal munne ut i en dansefest for ungdom i løpet av våren.

Festkvelden på kulturhuset ble avslutta med allsang på melodien til «We are the champions», med en tekst som hyller Kulturhuset Elverhøy.

– Imponert – og rørt!

GAVE FRA KOMMUNEN: Ordfører Frank Pedersen kom med en gavesjekk fra Tønsberg kommune til Kulturhuset Elverhøy. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Teksten er skrivi av kultur-ildsjelen Knut Høydal, som var forsanger på den store finalen, som involverte alle som hadde stått på scenen i løpet av kvelden pluss hele salen.

– Jeg er imponert – og rørt!, forteller ordfører Frank Pedersen, som tok ordet til slutt.

Han hadde med seg en gavesjekk fra Tønsberg kommune på 2.500 kroner.

Arena for store opplevelser

GÅSEHUD: Otto Junior fra Ramnes er en stor artist, allerede. En hel sal satt trollbundet til hans gitar-traktering. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Et økonomisk bidrag fra kommunen, forteller ordfører-Frank. – Vi setter pris på alt det dere gjør, og alt det Kulturhuset Elverhøy betyr for ungdommen.

– Dette huset, hvordan de blir møtt her, og hvordan de får utfordringer – som det å stå på scenen foran en full sal. Det er så bra!

Kulturhuset Elverhøy er fortsatt en arena for store opplevelser, for de i salen – og de på scenen.

Se flere bilder fra Nyttårskonserten 2024:

BACKSTAGE: Stor spenning, hektisk aktivitet, – og mye moro!, forteller 10-åringene Hillevi og Maja om oppladningen før de er aller først ut på scenen i Nyttårskonserten 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

DANS: Et vakkert dansenummer om det å stille opp for hverandre. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MER DANS: Den eldre garde viser hvordan swing skal danses. Nå kan alle lære seg det, på swingkurs på onsdagskveldene på Elverhøy – fra og med onsdagen denne uka. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BAND: Ett av flere band som imponerer stort – det lover godt for Re som kultursted: Ingenting er som å spelle i rockeband! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BAND: Enda et band, som springer ut av Kulturhuset Elverhøy. Her er det øvingsrom og studio, flittig brukt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ENDA ET BAND: Studio 7 er kanskje det mest etablerte bandet med utspring fra Elverhøy, de har spilt flere konserter og varma opp for lokale legender som The Dix. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TRIO MED TRØKK: Otto Junior fronter en trio som er så tight at det er nesten ikke til å tru – en stor opplevelse, å få oppleve disse på Nyttårskonserten 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VAKKER SANG: Katrine Hallenstvedt Lid har stått på Elverhøy-scenen siden hun var ei lita jente. Nå kommer hun tilbake og kaster glans over Nyttårskonserten med sin vakre stemme. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VAKKER SANG: Det samme gjelder Charlotte Sofie Eliassen Holtung. Etter hver sin sang, synger de to gode venninnene vakkert sammen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KULTUR-ILDSJEL: Knut Høydal har viet hele livet sitt til kultur og gode møteplasser i bygda vår, og han er styreleder for Kulturhuset Elverhøy. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STARTEN PÅ EN ALLSANG: Og er det noe Knut kan, så er det allsang! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HYLLEST TIL ELVERHØY: I godt over hundre år har Elverhøy vært et samlingssted for kultur i ordets videste forstand. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TAKET LØFTER SEG! Stående applaus – og allsang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

TUSEN TAKK! For en fantastisk Nyttårskonsert 2024! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjekk også: Viktig vekst for videre drift: «Flott LOKALavis!»

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les også: Vinter som i gamledager i Re.