Alt klart for Revårock i Foynhagen

FRA KUBEITET TIL BY’N: En skikkelig Fo(y)nsfest blir det på lørdag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Fra dørene åpner til siste allsang-refreng synges skal seks lokale Re-band rocke Foynhagen på seks timer. Detta blir en Re-gendarisk kveld i by’n!

Leder: – Bra, bygda mi!!!

Det var før jul i fjor at du leste om Revårock i Foynhagen først, i ReAvisa selvfølgelig. Revårock-festivalen oppsto ved Revåvannet i 2002, og fortsatte på kubeitet litt lenger oppi lia i femten år fram til 2017.

I 2015 inntok Revårock et utsolgt Rockefeller i Oslo, der alle de lokale Re-banda fikk stå på en av landets råeste rockescener som takk for innsatsen på kubeitet i Fon.

Utsolgt lenge før

DRIFTIG GJENG: Revårock-ledelsen ved Thomas Stange, Snorre Langeland og Jan Gunnar Ringen grubler ut en digital Revårock-festival på skjermen, med direktesending fra Fon. Nå gjenoppstår Revårocken i fysisk forstand, i Foynhagen i Tønsberg. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I korona-tid ble det arrangert to digitale Revårock-festivaler på skjermen, med direktesending på nettavisa ReAvisa.no fra Vonheim i Fon med konserter, gjester og moro.

Nå inntar de lokale Re-banda en av landets råeste utescener, i det som har blitt vår egen kommune: Tønsberg by, og Foynhagen.

ReAvisa kunne melde om få billetter igjen for en snau måned siden – og vipps var det utsolgt.

Åpner klokka 17.00

SISTE INNSPURT: PR-sjef Thomas Stange legger siste tapestripe på verket. Lørdag blir det stinn brakke. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Alt klart for Revårock i Foynhagen i morgen, lørdag 3. juni 2023, kan arrangørene Fon ungdomslag og Revårock-festivalen melde til lokalavisa dagen før dagen.

Dørene åpner klokka 17.00, det skjer noe på scnene fra klokka 17.45, da går første band på av totalt seks Re-band. Det sier seg sjøl at det vil skje noe hele tida.

Også rekkefølgen på banda på scenen er klar.

– Kom tidlig! Få med deg alt!

GRØNT OG SKJØNT: Vakre Foynhagen kan være egnet til å ikke skape så mye hjemlengsel til kubeitet i Fon, her er det grønt og skjønt og sommerlig. – Kom tidlig, er oppfordringa. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

En Revåjammer – Lurkers-kombinasjon åpner showet, Za-Zaa fortsetter, så Re-gendene i The Dix, så partybandet Brokeback Mountain Countryband, og siste band ut blir Sons of Bane.

– Vi har justert litt, men kom gjerne når dørene åpner og seinest klokka 17.45, da starter showet! På ekte, sier Jan Gunnar Ringen på vegne av Revårock.

– Vårt etter hvert gamle råd gjelder, som alltid: Kom tidlig! Få med deg alt!

Seks Re-band på seks timer

SAMME SCENE SOM DE STORE: Denne helga kan du se dine lokale Re-helter på samme scene som dine store musikalske helter. Re-band som har spilt gratis på Revårock på kubeitet i Fon får nok en gang spille på en av landets råeste scener som takk. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dørene åpner som sagt klokka 17.00 og første strofe fra scenen kommer altså klokka 17.45 – og da skal seks Re-band rekke å rocke Foynhagen på seks timer før det må være stille til klokka 23.00. Det er et tettpakka program – og dette i ei helg der det skjer MYE!

Allerede onsdagen etter Revårock i Foynhagen inntar bygdas storband samme scenen, Storbandet Fokus frontes da av ingen ringere enn Hilde Louise Asbjørnsen.

Les mer om Revårock i ReAvisa-arkivet her. Og mer om Revårock i Foynhagen her.

TO RE-KVELDER PÅ RAPPEN: Uka etter helga med seks Re-band i Foynhagen, står Storbandet Fokus, som holder til og øver på Re VGS, på samme scene onsdag 7. juni 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Rock og ragg på Elverhøy: – Det blir helt sinnsjukt bra.

Sjekk også: – Vi kjører på med Motorens dag.

Nå starter Sommerles: – Vi er superklare.

Les mer om kultur i Re.