Denne uka starter Sommerles: – Vi er superklare

Re har alltid vært med i toppen av statistikken med mange leseglade barn. Så også i år?

Sjekk også: – Nå er vi lei, dette er verre enn noen gang.

– 1. juni starter endelig Sommerles igjen! Vi håper alle skolestartere og barneskolebarn har lyst til å bli med på sommerens desidert største lesekampanje, sier en svært så engasjert Hege-Kristin Beck, bibliotekar på Revetal bibliotek:

– Vi på biblioteket står klare med bøker og premier. Gjennom hele sommerferien håper vi barn leser og registrerer bøker på nettsida sommerles.no.

Hemmelige passord på biblioteket

Der kan de også løse oppgaver, finne vennene sine, dele sine leseopplevelser og anbefale bøker. – Husk at du ikke bare tjener poeng ved å lese bøker, du får ekstra poeng ved å hente ukas hemmelige passord på biblioteket og ved å lese årets Sommerlesfortelling «Natt på biblioteket».

Sommerles-heltene i Re og rundt om ellers i landet må rydde opp i en litt skummel og veldig spennende sommerleshistorie, som fortsetter der den slapp i fjor.

Biblioteket lager også sin egen Sommerles-podcast «Sommerles-podden». Den kan høres på nettsida til Tønsberg og Færder-bibliotekene.

Kjempekule premier

– Her på Revetal gjør vi oss klare til 1. juni. Vi kommer rundt på skolene, vi lager Sommerles-utstillinger, og snart setter vi fram årets kjempekule premier. Det blir selvfølgelig også Sommerlesfest for å feire, det skjer onsdag 13. september klokka 17.00.

Alle «sommerlesere» inviteres da til biblioteket for å møte barnebokforfatter Stian Gulli.

Sommerlesfesten blir selvfølgelig avslutta med premier, diplom og is.

Alltid mange med i Re

Sommerles.no starta i Vestfold fylke i 2014, og har etter hvert spredt seg til å bli en landsdekkende greie. Re har alltid vært med i toppen av statistikken med mange deltakere i forhold til innbyggertall. Så også i år?

Alle som vil kan melde seg på via sommerles.no, oppfordrer Hege på Revetal bibliotek via ReAvisa:

– Vi på Revetal bibliotek heier på dere! God Sommerles!

SOMMERLES: På Revetal bibliotek er det allerede full sommerstemning, nå som det gjøres klart til årets Sommerles-kampanje, forteller bibliotekar Hege-Kristin Beck. Foto: Revetal bibliotek.

Rock og ragg på Elverhøy: – Det blir helt sinnsjukt bra.

Sjekk også: – Vi kjører på med Motorens dag.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Revetal bibliotek.

,