– Nå er vi lei, dette er verre enn noen gang

Det burde være helt unødvendig å minne om, men det er dessverre helt nødvendig fortsatt – og kanskje mer enn noen gang.

Sjekk også: – Råere enn noen gang!

– Nå MÅ folk hive bokser i panteautomaten. Hvis dere ikke klarer det så i det minste i søpla. Mine kuer dør av dette!!!

Det skriver Re-bonde Harald Lie, som driver med økologisk melkeproduksjon på Tufte gård langs Sørbyveien i Våle, til lokalavisa, med følgende bilde:

Verre enn noen gang

TOTALT UAKSEPTABELT: Det er så feil, på så vanvittig mange måter, å bare kaste søppel ut av bilvindu. Ekstra ille er det når det gjelder tomgods som kan bli til drapsvåpen for dyra som risikerer å få det i seg. Foto: Privat.

Han er redd for liv og helse til kuene sine, der de beiter og han skal høste grass. – Vi har plukka over 200 bokser i våres, og nå kommer det stadig nye! Snart er grasset høyt, og da ser vi de ikke lenger heller… Nå er vi lei, i år er det verre enn noen gang!!!

Harald sparer ikke på utropstegnene meldinga til lokalavisa og i Facebook-posten, som er delt nesten 5.000 ganger. Han vil at lokalavisa skriver noen ord om saken – som egentlig burde være viden kjent nå.

Det er langt ifra første gang dette er et tema, der vonde videoer viser hvordan tomgods på avveie kan skade dyra på hjerteskjærende og fatale vis – med en smertefull død til følge.

– Til å grine av

Kommentarfeltet til Haralds Facebook-post er lang og dyster lesing om at dette er et problem stort sett overalt, der bønder fra mange kanter av landet deler bilder og historier av dyr som pines.

– Til å grine av, skriver en kollega som opplever det samme: – Håper at foreldre, besteforeldre, skoler, og så videre, tar opp dette igjen og igjen!!

Flere forteller at Facebook sensurerer bort bildene de deler av dyra det går utover, fordi det er så ille. – Sannheten er tøff!!

– Hadde man sett hva slags konsekvenser det får, hadde flere tenkt seg om før de kaster den tomboksen ut bilvindu.

To Re-gårder hedret: – Tar vare på kultur og kvalitet.

ØKOLOGISK MELKEBONDE: Harald Lie på Tufte gård i Re. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om landbruk i Re.