Leder: – Bra, bygda mi!!!

GØY PÅ LANDET: Re går mot strømmen, når det gjelder mye. Også nå etter korona-pandemien. Sommerens første Re-festival ble utsolgt flere uker i forkant. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Lokalavisa skreiv i den siste papiravisa om stinn brakke og stor suksess rundt om i Re. Førstkommende helg blir den første store sommerhelga, med en hel haug som skjer. Det er ingen selvfølge, når vi ser på ståa rundt om ellers.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis!

Sjekk bare her – dette er bare noe av det vi skriver om i den siste papiravisa:

Fullt hus med dansefest på lokalet. Stinn brakke og vel så det på revy og revyfest. Tredve år med Slottsfjellcup – aldri vært større enn i år.

Mye og mangt ligger nede for telling – men ikke i Re

PANDEMI-FESTIVAL: Med et svært begrensa antall publikum og livesending på skjermen var det Revårock-festival til og med i korona-tid. Til helga inntar Revårocken et utsolgt Foynhagen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Slottsfjellcup-arrangørene i Ramnes IF forteller at de gnei seg i øynene – for mens mange andre cuper og arrangement sliter med å få deltakere, har vi aldri tatt i mot flere enn i år til hallene våre.

Kolleger som Re-daktøren snakker med i andre lokalaviser i andre bygder og lokalsamfunn rundt om på andre kanter av landet forteller om noe helt annet: Det er labert. Folk kommer seg ikke opp av sofaen etter korona.

Dugnaden, frivilligheten, kulturlivet, idretten – mye og mangt ligger nede for telling rundt om. Også her i Re var vi litt nervøse for «post-korona-effekten».

Fikk vi snurra i gang igjen alt det flotte vi hadde før korona?

Godt på vei tilbake til normalen – og vel så det

ROCK OG RAGG: Kulturhuset Elverhøy er stedet å være fredag 2. juni, så blir det Revårock i Foynhagen lørdag 3. juni, og Motorens dag på Hjerpetjønn søndag 4. juni. Og allerede onsdag 7. juni blir det en ny Re-kveld i Foynhagen, med bygdas storband på scenen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Etter to år med korona-kjepper i hjula, der frivillige planla, utsatte, prøvde på nytt, prøvde enda en gang, og så videre, og så videre – gang på gang. Svaret ser vi nå: Her i bygda er vi godt på vei tilbake til normalen, og vel så det, på de aller fleste frivillige felt.

Dugnadsånden lever i beste velgående, det er null problem å få folk til å stille opp og få ting gjort. Det forteller idrettslag, ungdomslag, festival- og konsertarrangører, FAU, og så videre.

Et utsolgt Revårock med bare lokale Re-band i Foynhagen var siste nyhet som tikka inn før forrige papiravis gikk i trykken.

Den første store sommerhelga lover godt

KLART FOR FESTIVAL: Helga i månedsskiftet juni/juli blir det Rockstream-festival langs Kileveien, ett par kilometer vest for Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Og det er ikke det eneste som skjer til helga: Fredag 2. juni er det grilling, rånetreff og konsert med liv og røre ute og inne på Kulturhuset Elverhøy, lørdag 3. juni som nevnt Revårock i Foynhagen, og søndag 4. juni er det Motorens dag på Hjerpetjønn vel.

Og allerede uka etter inntar nok et Re-ensemble Foynhagen med bygdas storband på plakaten onsdag 7. juni, da skal Storbandet Fokus frontes av ingen ringere enn Hilde Louise Asbjørnsen.

Til uka er det også Livsglede-uka med musikk og moro hele uka lang, der skoler, foreninger, kor, korps og bygdefolk bidrar til å lage liv og røre på Re helsehus.

Og dette er bare starten på sommeren, som fortsetter med Rockstream-festival, Revetaldager, marked og musikk og moro i Vivestad, med mye, mye mer.

– Tusen takk til alle dere som står på

MORO FOR SMÅ OG STORE: Kulturbygda Re hadde noe bra før korona, og det får vi igjen nå etter. Alle de små og store møteplassene er på god vei tilbake til normalen – og vel så det! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Heldige er vi som bor i Re, der det skjer mye. Vi hadde noe bra før korona. Vi fikk til mye bra under korona, som for eksempel digital Revårock-festival på skjermen.

Alt det gode skyvet før korona, alt det som tross alt gikk an å få til under korona, og alle som prøver og prøver igjen og aldri gir opp – det får vi igjen for nå etter korona.

Så tusen takk til alle dere som står på, som aldri ga opp, som sørger for flotte møteplasser for Re-folket – det er derfor vi våkner til liv igjen og kommer oss ut av sofaen.

Det er ingen selvfølge, hvis vi kikker oss litt rundt.

– Bra, bygda mi!!!

REVÅROCK PÅ STORE SCENER: Her er Revårocken i et utsolgt Rockefeller i Oslo. Til helga kommer Revårocken til et utsolgt Foynhagen. På det meste trakk lokale Re-band godt over tusen festivalgjester til kubeitet i Fon. Foto: Synne Eggum Myrvang, ReAvisa.

Rock og ragg på Elverhøy: – Det blir helt sinnsjukt bra.

Sjekk også: – Vi kjører på med Motorens dag.

Nå starter Sommerles: – Vi er superklare.

Les mer om kultur i Re.

, , , ,