Vennekveld på Vane: – Superhyggelig shopping

HYGGE: Susanne og Kristin falt pladask for konseptet med vennekveld på Vane. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

Venninnegjengen forteller at de får øynene opp for klær de kanskje ellers ikke hadde kjøpt: – Det er så trygt og godt, med en helt privat shopping-opplevelse, med gode venner rundt som gir komplimenter og konstruktiv kritikk du kan stole på.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis.

Det var da Randi og Sten Hansen hadde ReAvisa innom rundt første åpningsdag i fjor høst at de fortalte om flere planer for butikken, blant annet vennekvelder.

Da kan vennegjengen ha hele butikken helt for seg sjøl, på privat shopping.

Trygt og godt

VENNINNEKVELD: Torunn og Hanna har en fin kveld med gode kjøp på Vane. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

Da kan man prøve og teste ut klær, få råd og veiledning, og mange tips om fine nyheter. Det kan være trygt og godt med bare gode venner rundt, som kan gi både komplimenter og konstruktiv kritikk.

– Vi serverer litt av hvert til de som kommer innom, forteller Randi: – Bobler med eller uten alkohol, og ikke minst litt snacks for enhver smak. Siden oppstarten har vi hatt fem – seks kvelder av dette slaget, der vennegjenger har fått butikken helt for seg sjøl.

– De kan være så lenge de vil, og vi har hatt folk her helt til klokka ti – elleve på kvelden.

Helt gratis – og ingen kjøpeplikt

– En av kveldene var faktisk hele seksten i vennegjengen innom, forteller Randi. Hun må være ærlig å si at det ikke har vært noen guttegjenger innom enda, sjøl om de har mange klær til menn i butikken.

– Det er ikke noe krav om hvor lenge man blir, eller om at man må kjøpe noe, og det er helt gratis. Det er bare å komme innom og booke en tid som passer deg og vennene dine.

Butikken er da helt stengt for andre kunder og man får betjeninga helt for seg sjøl.

Pusher klær på hverandre

SUPERT OPPLEGG! Mener Miriam og Hanna. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

– Vi opplever at mange liker den trygge atmosfæren og at mange slipper seg litt mer fri i forhold til hva de ser på og prøver på. Og så er den en fin variasjon for for eksempel syklubben, i stedet for å sitte hjemme å drikke kaffe.

– Det er veldig morsomt at man kan prøve alle klærne, sier Susanne, som er en i venninnegjengen denne februarkvelden ReAvisa får henge med venninnegjengen på shopping.

– For da kan vi pushe de klærne vi mener er fine til hverandre, også på de litt mer skeptiske venninnene.

Klesplagg man ellers ikke hadde kjøpt

– Ja, eller klær som en ellers kanskje ikke ville prøvd aleine, legger venninna Kristin til. De forteller at de føler at de får mer ut av shoppinga, – det opplever hvert fall vi.

– Jeg mener folk her i Re må få opp øya, for her har vi fått et sted med ordentlig motesans. Den nye nichen med vennekveld-shopping er super, da får man tenke litt annerledes.

– Dette er jo definitivt måten man må drive butikk på videre.

Avslappa atmosfære

SNADDER: Bobler og snacks må til! Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

– Dette er den andre vennekvelden jeg er med på, forteller Hanna, som helst shopper klær på denne måten nå som hun har fått testa det ut. – Jeg syntes dette er superhyggelig.

– Du får liksom litt mer rom og tid til å være i butikken. Det beste er kanskje at venninnene dine kan gi deg tilbakemeldinger, både positive og negative.

– Også er atmosfæren så avslappa og deilig. Så får man prata litt og sånn. Ja, og så får man kommet seg ut av sofaen og treffes her i stedet, sier Miriam.

Kundene kommer tilbake

– Det er jo også superkjekt med en så ærlig og flink dame som Randi, ho hjelper deg med å finne de klærne som sitter og ser best ut.

– Det er jo sånn man får kunder til å komme tilbake, mener Hanna som gjerne kommer på enda flere vennekvelder på Vane.

Alle interesserte kan stikke innom Vane på Re-torvet for å booke tid til vennekveld – jente- og guttegjenger – og blanda.

Sjekk også: – Håper det blir en vane å stikke innom.

VANE: Randi og Sten Hansen (begge 50) realiserte i fjor endelig drømmen om en egen klesbutikk. De hadde mange store planer, og en av dem var ideen om vennekvelder – som nå er godt i gang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KOSELIG – OG NYTTIG: Susanne og Kristin kommer gjerne igjen på vennekveld på Vane. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

RE-TORVET: Med snaut tredve butikker og 650 parkeringsplasser har vi det aller meste vi trenger på Re-torvet. I tillegg er det flere butikker og tilbys enda flere tjenester i resten av Revetal og Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Liker du LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN er 54 02 82.

Sjekk også: – Revetal må komme ut av skapet – som by.

Last ned ReAvisa på papir februar 2023 – gratis!