Nabobygda trår te’ når det er krise i Re: – Vi kan heldigvis trene like mye som før

– KJEMPEFINT! Hjelp fra fotballgruppa på Nykirke sørger for at Alexander (10) og Jesper (10) og resten av G2012-laget til IL Ivrig fortsatt kan trene to ganger i uka. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Vannlekkasjen i Vålehallen kunne betydd halvparten så mange treninger, men takket være hjelpa fra andre siden av kommunegrensa blir det akkurat like mye fotball som før på Alexander og Jesper og resten av Ivrig G2012.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis.

I romjula var det vannlekkasje i Vålehallen, og en stor dugnadsgjeng stilte opp på flekken for å redde så mye som mulig. Så kom det hjelp utafra bygda vår, også.

Marius Lillebø og Nykirke fotball hadde fått med seg elendigheta og faren for redusert tilbud til ungene i naboklubben, og tilbød dermed ledig halltid i deres kaldhall på Nykirke. Der er Ivrig-lagene godt i gang med treninger, og lokalavisa stakk innom en trening tidlig i februar.

– Tusen takk!

EN SKIKKELIG SUSER: Det er viktig å trene mye, og trene uten at erkerivalen Ramnes ser hva de trener på. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Alexander (10) og Jesper (10) er to av 11 spillere på Ivrigs G2012-lag. – Vi er kjempetakknemlig, det er kjempefint. Hvis ikke vi kunne trena her, måtte vi egla oss enda mer innpå Ramnes, sier de og ler. De låner også kaldhallen i Bergsåsen til treninger.

– Det viktigste med fotball er å ha det gøy – og vinne over Ramnes, sier Ivrig-gutta. – Derfor er det viktig å trene MYE!

– Uten at Ramnes ser hva vi trener på, sier gutta og ler godt.

Lang ventetid

KRISE! Hundrevis av barn bruker Vålehallen hver uke i regi av IL Ivrig på fritida, og i skoletida er hallen gymsal for Kirkevoll skole. Vannskader gjør sitt til at hallen nå går for halv maskin. Foto: Tina Aronsen.

Det var tredje juledag at vannlekkasjen oppsto, og det førte til en gedigen dugnadsjobb på sparket for å redde mest mulig av hallen.

Denne saken kunne du lese først i papiravisa, og mer om vannlekkasjen i romjula kan du lese om på nettavisa.

Nytt gulv kan være på plass rundt påsketider, er antakelsen i skrivende stund.

På minutter var redningsjobben i gang: – For ei bygd!

Sjekk også:  – Dette viser at små klubber kan få til store ting.

HJELPER HVERANDRE: Ivrig-trener Thor Fredrik og Nykirke-trener Marius er veldig fornøyd for at fotballklubbene kan hjelpe hverandre på tvers av kommunegrensene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Liker du LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN er 54 02 82.

Last ned ReAvisa på papir februar 2023 – gratis!