På minutter var redningsjobben i gang: – For ei bygd!

SKRYTER: En skikkelig stor dugnadsjobb på sparket sørger for å begrense vannskadene. IL Ivrig-leder Frode G. Hestnes skryter av hjembygda si. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Folk og bedrifter stilte opp på flekken, en tidlig romjulsdag. – Sånn er det her i Re, sier en tross alt letta IL Ivrig-leder oppi all elendigheta, – og det skal vi være veldig glad for!

Last ned ReAvisa på papir desember 2022 – gratis.

Bakgrunn: Vannlekkasje i Vålehallen.

ReAvisa skreiv på morgenkvisten i dag om vannlekkasjen i Vålehallen, les mer om det her. Det var fortsatt aktivitet i hallen da vi var innom midt på dagen, 3. juledag.

– En fantastisk innsats fra bygda, med viktig og rask skadebegrensning, har gjort at mye er redda, forteller IL Ivrig-leder Frode G. Hestnes til lokalavisa.

For mye vann

FULL AKTIVITET: Vålehallen er arena for fysisk aktivitet for hundrevis av barn hver dag – både som gymsal for Kirkevoll skole og som idrettsarena for hovedsakelig IL Ivrig. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi prøver å redde deler av parkettgulvet sånn at vi kan bruke noe av hallen mens resten repareres. Det står om aktivitetene for flere hundre unger hver kveld i flere måneder framover.

IL Ivrig-leder Frode anslår at Vålehallen er arena for 95 prosent av all aktivitet i idrettslaget. Vannet sto til langt oppover veggen i foajeen, der vannlekkasjen var i taket.

– I løpet av minutter var det 20 – 25 stykk inne i hallen og hjalp til med skadebegrensning.

For ei bygd

VANN TIL OPPETTER VEGGENE: Her er vannet sugd opp i foajeen, etter rask og riktig innsats fra dugnadsgjengen som trådde te’ på kort varsel en tidlig romjulsmorgen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Gode hjelpere lånte ut vannsugere, avfuktere og annet som trengtes. Gode samarbeidspartnere stilte opp både før og etter åpningstid, forteller Frode. «Våre» vaktmestere i kommunen Kurt og Sven var høyt og lavt, som vanlig. Brannvesenet gjorde en stor innsats med restverdibergningsbilen fra Sandefjord.

– Nå er gulvet åpna, kommunen får takstmann i morgen, og vi håper vi har redda såpass mye av gulvet at det kan være aktiviteter her til tross for vannlekkasjen.

– For ei bygd, for en dugnadsgjeng, for noen bedrifter, oppsummerer IL Ivrig-lederen.

Les mer om vannlekkasjen og Vålehallen her.

Les også: – Dette viser at små klubber kan få til store ting.

Alle foto: Tina Aronsen / Stian Ormestad, ReAvisa

Avisa kommer ikke lenger i postkassa – her finner du den:

Avlyser på grunn av glatta: – Det er beklagelig.

Se bilder fra ei trivelig juletid i Re.

,