Vannlekkasje i Vålehallen: – Mye vann

STOR DUGNADSGJENG: – Folk stiller opp, forteller Roar Gunnerød i IL Ivrig til lokalavisa. Det er en stor spontan dugnad på gang for å få unna vannet i Vålehallen. Foto: Privat.

Vålehallen er stengt, det er vann utover gulvet i hallen og foajeen og vannskadene kan være store – hvor store har ingen helt oversikt over enda.

Last ned ReAvisa på papir desember 2022 – gratis.

Det er tirsdag morgen, 3. juledag 27. desember klokka 09.30, at Sør-Øst 110-sentral melder at Brannvesenet rykker ut til Re.

Det skjer etter en melding om en innvendig vannlekkasje i Vålehallen, som ble oppdaga på morgenkvisten.

– Mye vann

Arnt E. Folvik i Vestfold Interkommunale Brannvesen forteller til ReAvisa at de har fått melding om vann utover gulvene, og at restverdiredningsbilen fra Sandefjord er på vei.

Folk på stedet forteller om iherdig innsats fra «halve Ivrig» som prøver å få unna vann. Hele hallen og foajeen skal være berørt. Garderobene kan ha sleppi unna.

Det er mest sannsynlig et vannrør til en brannslange som har frysi og sprengt i kulda, forteller Roar Gunnerød i IL Ivrig til ReAvisa.

Stor aktivitet

Vålehallen huser mange aktiviteter, hovedsakelig i IL Ivrig-regi: Fotball, volleyball, turn, hopptreninger, med mye mer. Kirkevoll skole bruker hallen til sine gymtimer.

Roar forteller om 20 – 25 Ivrig-medlemmer som jobber på dugnad, – vi holder på med vannsugere og skjærer opp noe av parketten for å redde mest mulig av den.

– Vi vil jo redde aktiviteten her, og håper inderlig på treninger som normalt over på nyåret. Det er det som er viktig nå.

Folk stiller opp

Det ble en veldig travel dugnadsjobb på sparket nå i romjula, – men folk i Re stiller opp, forteller Roar til ReAvisa.

Opprydningsjobben og begrensning av vannskader i Vålehallen vil fortsette utover dagen, så alle som vil bidra er velkommen – det er bare å møte opp.

Vålehallen ble i sin tid bygd av Re kommune, åpnet i 2003, og den er fortsatt i kommunalt eie; Tønsberg kommune. Hallen er en del av det flotte idrettsanlegget på Bibo.

Les også: – Dette viser at små klubber kan få til store ting.

Avisa kommer ikke lenger i postkassa – her finner du den:

Avlyser på grunn av glatta: – Det er beklagelig.

Se bilder fra ei trivelig juletid i Re.

,