Se bilder fra ei trivelig juletid i Re

Det lakker og lir mot jul – bare se her:

Last ned juleavisa – gratis.

Det er trivelig å farte rundt i Re hele året, men ekstra trivelig er det nå fram mot jul. Sjekk bare alle de flotte møteplassene vi har her i bygda vår!

I juleavisa kan du lese mer om jula i Re – tips gjerne lokalavisa om ting som skjer: Tips@ReAvisa.no.

Se bilder fra førjulstida her i Re:

TRE – TO – EEEEN: Ordfører Anne Rygh Pedersen tok turen til julegrantenning i Revetalparken den første søndagen i advent. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

ÅPEN KIOSK: Ramnes og Røråstoppen skolekorps er arrangøren bak julegrantenninga på Revetal, de sørger også for åpen kiosk. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

FØRJULEGUDSTJENESTE: Undrumsdal tenner julegrana, med gudstjeneste først. Foto: Privat.

FAKKELTOG: Så går fakkeltoget fra kirka til forsamlingslokalet Dalheim. Foto: Privat.

KAKESELGER: Førjulsfest inne på Dalheim etter julegrantenning ute i ruskeværet. Amanda (10) selger og serverer nydelig sjokoladekake. Foto: Privat.

FØRST UT – SOM VANLIG: Tradisjonen tro var Hjerpetjønn sanitetsforenings marked på Hjerpetjønn vel først ut av mange marked i førjulstida her i Re, det skjedde lørdag 19. november. Her var det mange utstillere også i år som solgte håndarbeid, kaker, lefser, vesker, håndlagde nisser og kort, sylte, trearbeid, honning, bilutstyr, garn, med mer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VINNERLYKKE? Det var også lodd å få kjøpt, og Håkon (8) håpa på å vinne potetgull. Han var på markedet sammen med lillesøster og farmor og farfar. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JULEMARKED I DRIVHUSET: Kjær gård har en liten gårdsbutikk på stabburet, men når det arrangeres julemarked tas et helt drivhus i bruk også. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GÅRDSGUTT: Fred Viktor Danielsen blir som gårdsgutt å regne når kona Maren steller i stand julemarked – han fikk kjørt seg med stor pågang i kiosken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HOPPER I DET: Hennie (3) hopper i høyet sammen med lillesøster Lilly (2). Pappa Christoffer har full oversikt – og julegløgg i koppen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I DET KREATIVE HJØRNET: Ella (8) lager det ene julekunstverket etter det andre under julemarkedet på Kjær gård, mamma Hannah hjelper til og lillesøster er svært så fascinert av alt det storesøster tryller fram. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GULLGLITTER: Emma (8) sørger for siste finnish på verket. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GENERASJONSGESJEFT: Tre generasjoner Brattland ved Emma Sophie (12), mamma Lill-Vanja (38) og mommo Wenche (56) sitter på stand på julemarkedet på Kjær gård. Her selges egenproduserte varer av mange slag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SMYKKER: Emma (12) liker best å lage smykker, hun selger øredobber, armbånd, nøkkelringer. Hun liker å sitte å pusle med dette sammen med mamma og mommo, noen ganger sitter de mange timer av gangen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HJEMMELAGA: Mye flott å pynte til jul med, som for eksempel disse juletrærne. Emma og mamma og mommo har vært på flere julemarked i Re denne førjulstida. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HEST OG KJERRE: Lite lager mer landlig julestemning enn den staselige skyssen til Roger og Jeanette Haeselich fra Bergsåsen, her under julemarkedet på Kjær gård. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– VELKOMMEN INN! Enda ett par gjester kommer til julemarkedet på Vikalåven – her var det veldig folksomt og minst like trivelig, Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PÅ SHOPPING I VIKA: Selma (2) har kjøpt masse pynteting til rommet sitt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STOR PLASS: Hele låven blir tatt i bruk, i tillegg til den vanlige landhandelen, når det er julemarked i Vika. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KORTREIST: Sauene som denne ulla komme fra, har beita rett oppi gata for julemarkedet i Vika. Siv selger fra egen gård, «Plunder bruk». Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JULEMARKED FOR 36. GANG: Lite er mer tradisjon i førjulstida her i Re, enn julemarkedet i Vivestad. Sagatun var nok en gang fyllt opp med masse flotte salgsvarer, og i kjelleren var det som vanlig nydelig julemat å få. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MARKEDSBYGDA: Vivestad er Markedsbygda med stor M, enten det er høstmarked eller julemarked. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

REDDA JULESTEMNINGA: Mange var skuffa over at det ikke ble noen hjertelig julepynt på Revetal i år. Da tok disse elevene ansvar og kasta seg rundt for å lage flotte julehjerter som pynter opp bygdebyen vår, likevel. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GOD JUL! Ønsker barneskole-elever i Re – først tok Røråstoppen skole utfordringa, så også Ramnes skole. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ORDFØRER-HJELP: – En stor misforståelse, sier ordfører Anne Rygh Pedersen om at ingen av julehjertene til barnehagene i Re blir hengt opp på Re-torvet, bare torvet i by’n. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

RETTER OPP I DET: Ordføreren hjelper Re-barna med å henge opp julehjertene som de laga i ekspressfart fredagen før den første helga i advent. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HJERTELIG JULEHILSEN: Julepynten på Revetal er en årelang tradisjon. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HISTORISKE KULISSER: Julemarked på Våle prestegård, tradisjonen tro. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GODLUKT: Fra andre sida av denne døra siver det ut godlukt fra fersk bakst. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FERSKERE BLIR DET IKKE! Julemarked-gjestene får dagsferske – og timeferske – varer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BRØDSELGER: Gammel-ordfører i gamle Re Thorvald Hillestad selger varme hvetebrød som varmt hvetebrød. Thorvald er nå leder av Våle historielag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MARKED I STUENE: Våle prestegård er åpen for besøk på de forskjellige rommene og stuene under marked her. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LINJENTENE: Trivelig på loftet til Linjentene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SPINNER OG BRÅKER: En fantastisk stemning på Linjente-rommet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JUL PÅ RAMNES SØNDRE GÅRD: Ingunn Skjeggestad venter på julegjester på åpen julegård. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

DYREKOS: Det gjør også alle dyra på gården. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FULL FYR – SNART: Gårdsgutten Georg Skjeggestad sørger for varme rundt bålet. Foto: Linda Flåteteigen, ReAvisa.

ÅPEN JULEGÅRD: Ellers i året er Ramnes søndre gård åpen for gårdsbesøk hver søndag, nå i førjulstida både lørdag og søndag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SNADDER: Hjemmebakst på gang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KANINKOS: Moro å se og kose med alle de søte dyra på gården. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JULEPYNT HELE REVETAL RUNDT: Også i rundkjøringa ved Re helsehus er det pynta til jul. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

NISSELUE: Treskallen til avdøde Arild Johansen har også pynta seg til jul. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JULEHJERTER PÅ JULETREET: Det store flotte juletreet i Revetalparken har også blitt pynta med julehjerter. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

RØRENDE FØRJULSBESØK: – I går ringte det på hos oss, og utafor sto en liten gutt med et julekort han hadde tegnet. Dette er til dere, sa han, forteller Mary Svendsen i Skjeggestadåsen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GOD JUL! – Vi er ganske nye her og kjenner ikke så mange. Men at en liten gutt kom med et sjøllaga julekort, gjorde meg så varm om hjerte og rørt at jeg stod med tårer i øynene da han gikk. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KREATIV OG OMSORSFULL: Theodor Jevne (7) liker å tegne og han liker å glede folk. Foto: Privat.

SPILLER OG SYNGER JULA INN: Blågjengen har stått for en av mange julekonserter i Re, også denne førjulstida. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

FULL KIRKE: Det var mange som ville komme å se på julekonserten. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

SOLIST: Katrine Hallenstvedt Lid fra Ramnes. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

OGSÅ SOLIST: Harald Bjerkesti Løken fra Undrumsdal. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

APPLAUS: Så var jula et stort skritt nærmere og julestemninga satt, til stor applaus i Ramnes kirke. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

DIRIGENT: Blågjengens dirigent Jan-Frode Brostigen får selvfølgelig blomster han også, og ikke minst blomster til Truls Gran ble det og. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

STOLTE: Dirigent Jan-Frode syntes dette var en av de bedre konsertene han hadde vært med på, og han er stolt av korpset sitt, som er stolte av dirigenten sin. Foto: Emma Sofie Gulbrandsen, ReAvisa.

JULEGAVEINNSAMLING: For 12. året på rad, med gaveønskelapper på treet i 2. etasje på Re-torvet. Foto: Privat.

Oppdateres med stadig flere bilder fra Re-jula!

Her finner du avisa: – Plukk den med deg i forbifarta.

Tre – to – eeeen….: – Ååå, treet er helt nydelig!

Last ned juleavisa – gratis.

Les mer om jul i Re.

, , , ,