Sjekk alt som skjer denne (lang)helga i Re

JULEMARKED HJEMME: Tre generasjoner Brattland ved Emma Sophie (12), mamma Lill-Vanja (38) og mommo Wenche (56) sitter på stand på julemarkedet på Kjær gård. Her selges egenproduserte varer av mange slag. Til helga er de alle tre med på å arrangere et kreativt julemarked hjemme på Linnestad. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Flere konserter, et kreativt julemarked, landlig julestemning og barneteater med nissespill – det blir ei fin og innholdsrik førjulshelg, denne desember-helga også.

Se bilder fra ei trivelig førjulstid i Re – oppdateres.

Allerede i kveld, torsdag 8. desember, tjuvstarter vi denne julehelga med konsert på Kaffetid i 2. etasje i Re-torvet, der Jenny Jensen kommer som den foreløpig siste i en rekke av legender på Kaffetid-scenen.

Samme torsdag kveld blir det også adventskos på Olgars på Brår, med både salg og servering – åpningstida er utvida til klokka 18.00 denne dagen.

Kirkekonsert i Fon

LEGENDER I KØ: Jenny Jensen, som spiller på Kaffetid-scenen i kveld, er bare den siste i ei lang rekke med musikalske legender Ole Bjørnar og Heidi har fått hanka inn på denne scenen i 2. etasje på Re-torvet. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Gleder meg til å spille i Fon, som fortsatt føles som hjemme, sjøl om det er mange år siden jeg flytta derfra!, sier Eline Smith som synger og spiller gitar, sammen med Jon-Willy Rydningen på tangenter.

Det skjer i Fon kirke fredag 9. desember klokka 19.30, og konserten heter Adventsly. – Vi ønsker å skape et fredelig pusterom i desember. Repertoaret består av egenkomponert materiale, samt våre versjoner av de sangene og salmene vi synes er finest i hele verden, og har lyst til å dele med andre.

Eline er sanger og musikkterapeut, og som korist har hun hatt flere oppdrag med pop-ikonet Nik Kershaw med norsk band. I 2019 deltok hun på Beat for Beat på NRK.

Hun vokste opp i Fon, med viktige og gode minner fra bygdas barnehage, skole, musikkorps, barneklubben – og ikke minst Re-naturen, forteller Eline til ReAvisa.

Kreativt julemarked på Nedre Linnestad gård

Til helga blir det også det aller siste julemarkedet av mange julemarked i Re: Kreativt julemarked på Nedre Linnestad gård. Åpningstidene er lørdag 10. desember fra klokka 14.00 til 19.00, og søndag 11. desember fra klokka 12.00 til 17.00.

Dette er en nykommer på førjulskartet i Re: – Vi er en gjeng kreative damer som ønsker å arrangere et litt annerledes julemarked. Som navnet tilsier, så er det et julemarked med fokus på kreativitet.

– Vi legger opp til flere aktiviteter for små og store. For eksempel kan man lage julekort og julekrans. Vi kan også lage nissesminke, med roser i kinnene. Blir det snø kan man leke ute i snøen.

Det blir også en kafe hvor man får kjøpt mat og drikke, det blir satt opp salgsboder hvor det er mulig å betale med vipps eller kontanter.

Landlig julestemning

JULESESONGEN ER GODT I GANG: Holtbonden Roar Lefsaker holder åpen julegård på Holt gård – her fotografert i ei langt mer snørik førjulstid enn det foreløpig er i år. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Så er det verdt å minne om juletreet på Re-torvet med julegaveønskelapper. Det er Re Røde Kors som samler inn julegaver for 12. året på rad, som kommunen deler ut. Denne helga står Re Røde Kors på stand på Re-torvet, det skjer lørdag 10. desember fra klokka 12.00 til 14.00.

Holt gård i Undrumsdal og Ramnes søndre gård er begge godt i gang med årets julesesong, der gården er pynta til jul og det garantert blir landlig julestemning for alle som kommer til gards.

På Revetal gamle stasjon blir det førjulsfest, med venners venner julebord, forteller Muslum på stasjon til ReAvisa.

Nissespill på Dalheim

Søndag 11. desember skal også vår nye sogneprest Marie Pleym (25) ordineres, og det skjer i Tønsberg domkirke klokka 11.00. ReAvisa skreiv om henne i september-utgaven – last ned papiravisa her.

Avslutningsvis i nok ei innholdsrik førjulshelg her i Re blir det barneteater i Undrumsdal: Snus og Finn i Nisseland spilles i regi av Solerød Jubateater søndag 11. desember klokka 17.00 på Dalheim:

– Nisser og pynt blir borte. Da må nissene hente hjelp i menneskeverden, referer barneteateret fra den litt spennende og veldig hyggelige juleforestillingen.

Og lar vi helga vare helt til mandag, så er det konsert med Våle kirkekor på Re helsehus mandag 12. desember 2022.

Les mer om førjulstida i Re i papiravisa – last ned gratis. Noe som mangler? Tips oss gjerne på Tips@ReAvisa.no.

FIN FØRJULSTRADISJON: Årets julegaveinnsamling i regi av Re Røde Kors er i gang, juletreet med julegaveønskelapper finner du som vanlig i 2. etasje på Re-torvet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Her finner du avisa: – Plukk den med deg i forbifarta.

Last ned juleavisa – gratis.

Les mer om jul i Re.

, , , ,