Vil ha Mette Vikan Andersen som ny kommunedirektør

INNSTILT: Mette Vikan Andersen (54) er i dag kommunalsjef for mestring og helse i Tønsberg kommune, en stilling hun har hatt siden april 2020. Her i en tidligere prat på Re helsehus – om Re helsehus – i ReAvisa. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Her i Re kjenner vi henne best som den som reverserte oppsplittinga av Re helsehus, og gjeninførte Re-modellen. Nå er hun innstilt som ny kommunedirektør i Tønsberg kommune.

Sjekk også: – Revetal må komme ut av skapet – som by.

Et enstemmig ansettelsesutvalg har innstilt kommunalsjef Mette Vikan Andersen til stillingen som ny kommunedirektør i Tønsberg kommune, heter det i ei pressemelding fra kommunen.

Sist høst varsla kommunedirektør Egil Johansen at han ønsker å ga av med pensjon, og seksten søkere meldte interesse da stillingen ble lyst ut i januar.

Sentral i sammenslåinga til Re og nye Tønsberg

Egil Johansen var sentral i sammenslåinga av Ramnes og Våle til Re kommune, og ble også ansatt som prosjektleder for sammenslåinga av Re og Tønsberg.

Han har fungert som rådmann – som så ble omdøpt til kommunedirektør – helt siden den nye storkommunen så dagens lys 1. januar 2020.

Nå går han av, og det er formelt kommunestyret som ansetter en ny kommunedirektør. Men ansettelsesutvalget er klar på sin anbefaling:

Enstemmig ansettelsesutvalg

Et enstemmig utvalg har kommet fram til Mette Vikan Andersen som Egil Johansens etterfølger. Ansettelsesutvalget ledes av ordfører Anne Rygh Pedersen.

– Det var flere gode søkere til stillingen, og det er hyggelig å registrere at det er attraktivt å være toppleder i Tønsberg kommune, sier ordføreren.

– Vi mener likevel at vi fant den aller beste kandidaten internt.

Re-innførte Re-modellen på Re helsehus

Mette Vikan Andersen har solid ledererfaring, og hun har leda begge de to store kommunalsjefområdene i kommunen vår på en svært god måte, viser ordføreren til.

– Hun har vist at hun både er en dyktig lagleder som er god med folk, og samtidig en målretta leder som oppnår gode resultater, sier ordføreren.

Her i Re kjenner vi henne best som den som reverserte oppsplittinga av Re helsehus, og gjeninførte Re-modellen.

Bakgrunn fra helsesektoren

Mette Vikan Andersen er i dag kommunalsjef for mestring og helse i Tønsberg kommune, en stilling hun har hatt siden april 2020. Før dette var hun kommunalsjef for oppvekst og læring.

Tidligere har hun blant annet vært kommunaldirektør for oppvekst, kultur og folkehelse i gamle Tønsberg kommune.

Hun har bakgrunn fra helsesektoren og er utdannet vernepleier.

Ansettes av kommunestyret

Ansettelsesutvalget har bestått av ordfører Anne Rygh Pedersen (AP), varaordfører Steinar Solum (SP), Frank Pedersen (H) som gruppeleder for det største opposisjonspartiet, og Hilde Sørdalen som representant for de ansattes organisasjoner.

Saken skal behandles i kommunestyremøtet 8. mars.

Fra arkivet: Re-innfører Re-modellen.

INNSTILT: Da Re og Tønsberg ble slått sammen, ble Tønsberg-modellen mer eller mindre tredd over hue på oss i Re. Da Mette Vikan Andersen ble kommunalsjef snudde hun på hælen og lot det bli mer som det var i gamle Re kommune på Re helsehus. Nå er hun innstilt som ny kommunaldirektør i Tønsberg kommune. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Liker du LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN er 54 02 82.

Last ned ReAvisa på papir februar 2023 – gratis!