Barnehagestreiken er over: – Blir godt å være sammen med ungene igjen. Har savna dem!

De har stått på stand, drivi med «vaffelstreiking» i vaffelbua på Re-torvet, de har delt ut drops og infoskriv, syngi for 800 demonstranter foran Stortinget, og de har demonstrert i rundkjøringene på Revetal. Nå er streiken over – og de vant fram.

Les også: – Dette er skummelt, rett og slett. For våre minste.

Støtten har vært stor – også fra familiene som har blitt ramma av streiken, fikk lokalavisa fortalt – og det inntrykket speiles også i undersøkelser som er gjort under streiken.

De barnehageansatte har hatt stor støtte i kravet om pensjonsrettigheter blant folk flest. Og de har nå vinni fram med kravet, etter tvungen mekling.

– Fornøyde

STØTTEERKLÆRING: Kanelsnurrer, tegning og støttende ord i streiken, fra en familie som rammes av streiken i Re. Marie Sørensen Ovrid fikk det overrakt under en streikemarkering utafor Ramnes private barnehage den første uka med streik. Foto: Privat.

– Streiken i PBL-barnehagene er over! Partene kom til enighet om pensjon hos Riksmekleren onsdag morgen. Det betyr at ansatte er tilbake på jobb fra i morgen, torsdag.

– Vi er fornøyde med å ha fått på plass en god pensjonsløsning som er på linje med det offentlige og andre private barnehager har, og en lønnsøkning tilsvarende kommunal sektor.

Det sier en samla arbeidstakerside ved forhandlingslederne Anne Green Nilsen, Fagforbundet, Terje Skyvulstad, Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen, Delta.

To uker med streik er over

Det er de organiserte i private barnehager som har streika, med Private barnehagers landsforbund (PBL) som motpart. Her i Re ramma streiken Ramnes private barnehage og Linnestad barnehage.

Ved begge barnehagene var alle de fagorganiserte tatt ut i streik. Og de har vært godt synlig i lokalmiljøet gjennom streiken her i Re.

Streiken har på landsbasis vart i tre uker, de Re-organiserte ble tatt ut i streik fra og med den andre uka med streik.

Godt å komme tilbake på jobb

– Blir godt å være sammen med ungene igjen, sier en av de streikende her i Re, Marie Sørensen Ovrid, som jobber i Ramnes private barnehage.

– Har savna dem!

«VAFFELSTREIKING»: Vaffelbua på Re-torvet ble til streikebua under barnehagestreiken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

Les også: – Klart vi tenker på om det er kroken på døra eller ikke.

Kutt på kutt: 150 barnehageplasser risikerer å forsvinne i Re.

Les også: – Vi føler oss nedprioritert.

Les mer om barnehager i Re.

,