Revymoro og alvor i nabobygda – siste sjanse i kveld

STRØMBALADE: Nathalie Sørensen Hunsrød synger om strømkrisa, backa av et helt revykor. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Andeburevyen er årets siste lokalrevycomeback etter korona – og for et comeback! Siste mulighet til å se moroa på Solhaug er i kveld, med revyfest med reingen Dagfinn Ellingsen.

Hva skjer i førjulstida i Re? Tips lokalavisa!

Årets Andeburevy holdt nesten på å gå ReAvisa hus forbi, men på nest siste forestilling fikk vi kommet oss til nabobygda for å se hva som rører seg der.

Og det er mye, får vi vite av en modig revygjeng som tar opp dagsaktuelle temaer med en humoristisk brodd. Andeburevyen viser at revy fortsatt er viktig – ikke bare veldig moro.

Håsken – så absolutt ikke for alle

Som for eksempel «Håsken for alle», der reingen Tom Heitmann har laga et motortilbud til folk i alle aldre, men spesielt viktig er tilbudet til skoleungdom som faller litt utafor i A4-skolehverdagen.

Men A4 skal det jaggu meg værra på Håsken, der idrett kun er ski og andre idrettsgrener der Andebu har tatt medalje i NM.

Praten går mens det smeller fra skytebanen så det nesten er umulig å høre hva som blir sagt, – men DET ække bråk!

– MOTORSPORT er bråk!, sies det før refrenget «Håsken skal reguleres om» går på en Meatloaf-melodi.

Det graves og graves og graves enda mer

Andre ting vi kan kjenne oss i er den evinnelige gravinga – revyens beste nummer, fordelt på flere. Etter hvert begynner folk å le bare de ser de to arbeidskara komme inn på scenen.

Først er det fiber fra den ene leverandøren, så er det fiber fra en annen, så er det omlegging av vann og avløp, så er det strøm fra luftlinje til under bakken.

Og alle må de ta litt av hekken for å ikke grave over det de andre har gravd ned fra før av.

Humor og alvor hand i hand

Løsninga for den etter hvert fly forbanna huseieren som asfalterer innkjørsla den ene uka for å få den gravd opp igjen neste uke, uke etter uke, blir tilslutt å flytte til det mest øde stedet man kan tenke seg: Vivestad.

ReAvisa har alltid reist på revy i Andebu, og sjøl om det holdt på å glippe i år fikk vi rekki det heldigvis! For dette må være en av de aller beste noensinne.

Humor og alvor går hand i hand, der kanskje det sterkeste nummeret var sangen om alle hverdagsheltene som står på.

Reing lager revyfest

Årets Andeburevy kan oppsummeres slik: Godt skrivi, gode poeng, timing som sitter, og ikke minst flott sang. I kveld, lørdag 12. november 2022, er siste sjanse til å se moroa på Solhaug.

Etter revyen er det revyfest, med reingen Dagfinn Ellingsen på scenen. Han trenger neppe noen videre introduksjon for oss i Re, men du kan lese mer om ham i denne papiravisa.

Ifølge Andebu ungdomslag er det fortsatt noen få billetter ledig i skrivende stund.

ANDEBUREVY: Lange og stolte tradisjoner i nabobygda vår. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GRAVERENDE: Det graves og graves og graves litt til, også i nabobygda vår. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ARVEOPPGJØR: Det går for seg når arven skal fordeles i familien. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VED-KJÆRLIGHET: Lite tenner gnisten mer enn en tørr og fin favn med ved. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MER GRAVING: Det er ikke grenser for hvor mye som skal ned i bakken under innkjørsla vår – og hvor lite samarbeid det er for å få gravd alt sammen ned. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SJEMPESTRENG: Generasjonskløfta blir stor når barnebarnet skal sjøpe sjylling og sjips. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SKI-KKELIG SÆRE: Håsken skal ikke være for alle – Håsken skal være for skispor. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

PEILING PÅ ØKONOMI: Ungdommelig innfallsvinkel på personlig økonomi i dyrtid fikk latteren til å runge. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

GRUNDIGE UNDERSØKELSER: Arkeologer er et fast innslag på lokalrevyer i Re – nå også i Andebu. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

UTEN STRØM, VANN, NETT ELLER VEI: Og snart skal huset rives for å grave etter vikingskip på tomta. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

HVERDAGSHELTER: Revyens beste nummer var helt alvorlig – en flott hyllest til hverdagsheltene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STRÅLENDE! Kanskje en av de aller beste i en lang, lang rekke av lokalrevyer på Solhaug i Andebu, i regi av Andebu ungdomslag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

GOD STEMNING: Og siste mulighet til å få det med seg er i kveld, lørdag 12. november 2022. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om lokalrevy i ReAvisa-arkivet.