Lokalrevyene våkner til live igjen i Vestfold

STOKKE-REVY MED MANGE RE-LASJONER: Denne gjengen er først ut i revy-Vestfold etter korona-tid, med lokalrevypremiere lørdag 2. april på revylåven på Undelstvedt gård. Foto: Privat.

Først ut av lokalrevyene er Stokke nå til helga, og så følger Null Re-striksjoner på Fjellborg på tampen av april.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir mars 2022.

I ReAvisa finner du ingen «landet rundt»-saker. I denne lokalavisa leser du om lokale saker og ting, enten det har skjedd i Re, eller det dreier seg om noen med tilknytning til Re.

Derfor er et av de aller første spørsmålene vi stiller når det tikker inn et tips eller en pressemelding nettopp det: Er det en lokal knagg vi kan henge dette på? Så også da det tikka inn en pressemelding fra revygruppa i Stokke.

For ReAvisa har skrivi om revyer og sprell i både Stokke, Andebu, Høyjord, med mer, tidligere – da det har vært med reinger i revyrekkene.

Flust med lokale knagger

Vi har skrivi om både Vervenfestival i Horten og Slottsfjellfestival i Tønsberg – fordi det er reinger med og arrangerer og spiller – og ikke minst kommer på besøk. Kultur kjenner ingen kommunegrenser. Det vil være reinger i salen også når det spilles revy i Stokke, med premiere til helga.

Så det er ikke rart revygruppa vil spre dette i ReAvisas spalter. Men så var det denne lokale knaggen å henge det hele på. Stokke-stoff, det er fortsatt å regne som utenriksstoff for oss i ReAvisa.

Hvis ikke det er noen lokale knagger å henge det hele på. Men skal si vi fikk svar på spørsmålet, sjekk bare her:

Flere tremenninger fra Re og ei venninne i Skjeggestadåsen

Jørgen Kaupang-Marthinsen redegjør i detalj på vegne av Stokkes revygruppe om deres relasjoner til Re, og vel så det…:

Jonas Haukjem bor i Ramnes. I tillegg er Linda Takset aktiv i CrossFit Revetal. Linda gikk i sin tid også på VGS der, det samme gjorde Siri Othelie Aunan, og Anne Bergseng skulle egentlig gå på Revetal ungdomsskole på 1980-tallet – men flytta sommer’n før sjuende.

Joachim Svendsrød sin mor er fra Re – så han har aner der ifra. Og Kristine Salvesen er opprinnelig fra Ramnes, og bodde der til hun var 11 år – cirka 1986. Hun kan også fortelle at en del av tremenningene hennes bor i Re fortsatt!

Torunn Sandboe-Severinsen har jobba på tannlegekontoret på Revetal, og har ei nær venninne i Skjeggestadåsen. Tony sin pappa er fra Re, og han besøker ofte bestemora sin som fortsatt bor i Re.

Ellen avslutter med å si at hu har handla på Meny’n på Revetal og spist mat på Restauranten – opp til flere ganger!

I tillegg er disse også aktører: Nathalie Hunsrød, Dag Anders Andersen og Svein Are Trollsås.

De tre siste, som ikke klarer å finne noen umiddelbar relasjon til Re, har en generell bemerkning om at de likær Re!

Lang lokalrevy-tradisjon i Vestfold

I pressemeldinga skriver Stokke-revyen – med mange tråder til Re, som vi skjønner – at det snekres, skrives, synges, sys og øves for alle penga denne våren:

– Vestfolds lange revytradisjon er endelig tilbake etter pandemien! Stokke er første revygruppe i Vestfold som er tilbake på scenen. Årets revy har fått den smekre tittelen “Det stokkær sæ!”.

– Ikke bare snekrer vi sammen en revy fra bånn av, men vi snekrer faktisk vår egen scene – helt fra bånn av! Nytt gulv og nye isolerte vegger skal holde publikum varme på Undelstvedt gård i åra framover – og Stokkes revygruppe står for dugnaden.

På regi er en lokal revystjerne i Vestfold, Heljar Berge. Stokkerevyen har øvd hver tirsdag og torsdag fram mot premiereforestilling lørdag 2. april.

To lokalrevy-premier i april

– Revysjangeren er på ingen måter død, understreker revygruppa i nabobygda.

Også her i Re våkner lokalrevyen til live igjen, der Revygruppa Sceneskrekk har premiere på Fjellborg lørdag 30. april.

Les mer om det i papiravisa.

Sjekk også: Endelig talentkveld på stasjon igjen.

Les mer om lokalrevy i ReAvisa-arkivet.