Last ned ReAvisa på papir september 2020

NY AVIS: I postkassene, der folk møtes, og til gratis nedlasting på nettavisa. Faksimile: ReAvisa, september 2020.

En ny utgave av ReAvisa ligger i postkassa, der folk møtes, og til gratis nedlasting her på nettavisa torsdag 10. september 2020.

Last ned ReAvisa september 2020 – gratis!

I denne avisa kan du lese om Dagfinn Ellingsen, som har herja rundt som barpianist til fest og moro i tjue år. Men nå gjør han det han aldri gjorde for tjue år siden:

Blir dønn seriøs og gir ut egen musikk.

Gir språk til de uten språk

KONTROLL OVER EGET LIV: Eva Kirkeberg (47) fra Opprand i Ramnes har fra kontoret sitt på Revetal hjelpa tusenvis til et bedre liv – der de kan kommunisere, styre sitt eget hjem, og leve et normalt liv. Bare i fjor hjalp hun oppunder hundre personer med å styre datamaskinen sin med øynene, for eksempel. Silje Merete Christensen (30) fra Andebu var en av de aller første Eva hjalp, og hun er nå blitt en konsulent som tester og deler sine erfaringer med Eva fra et brukerperspektiv. Foto: Stian Ormestad.

Du kan lese om Eva Kirkeberg som gir språk til de uten språk, og med det lar folk ta tilbake styringa over sitt eget liv. Det gjør hun fra kontoret sitt på Revetal.

Med dingser og dupeditter kan folk med forskjellige utfordringer leve et helt normalt liv, og de som blir sjuke kan stå i jobb og beholde et tilnærma normalt liv likevel.

Eva har både IT-utdannelse, hun er fysioterapeut, og hun har mange års erfaring fra NAV. Et kinderegg av kunnskap!

BASEN PÅ KIRKEVOLL SKOLE: Mari Trolldalen, vernepleier, Bente Frydenberg, lærer, Silje Monsen, assistent, og elevene Ida Granerød Markussen (11), Jens August Heierstad (7), Max Emilian Bjerknes Halvorsen (9), Nora Shakir Johnsen (13). Helt til høyre Heidi Dinga, fagarbeider. Foto: Stian Ormestad.

Bursdagspenger til Basen

Du kan lese om Basen på Kirkevoll skole, som egentlig heter Forsterket enhet ved Kirkevoll skole.

Det er elevene her som får denne månedens omvendte bursdagsgave fra Meny Revetal, som fyller 110 år i år og deler ut 110.000 kroner til gode formål i Re.

Les om hva pengene skal gå til i papiravisa. Trekkinga ser du på nettavisa ReAvisa.no.

Skoleskyss-protest

Foreldrene i Kleiva er mildt sagt kritiske til skoleskyssen for barna i grenda si. Gamle Re kommune rusta opp den kommunale Kleivaveien til asfalt- fra grusvei.

Håpet var at skolebussen kunne kjøre her, men den gang ei. Så kom lovnaden om nye busslommer langs Bispeveien, men dette lar vente på seg.

SKUMMELT – HVER SKOLEDAG: Barna på bildet er i tilfeldig rekkefølge Kevin Veiby Pettersen, Lars Magnus og Louise Kommedal Bråten, Kristine og Maren Stokland, Mats Røisgård, Alexandra Paulsen og Marit Holtung. Foto: Stian Ormestad.

I mellomtida, uten skolebuss langs Kleivaveien og uten busslommer langs Bispeveien, må skoleelevene stå langs Bispeveien og vente i 80-sona, uten noe skikkelig busstopp.

– Skikkelig skummelt, mener barna sjøl.

Pluss mye, mye mer!

Krakken-feltet utvides, med ti nye tomter på høyden bak det allerede etablerte feltet. ReAvisa møtte engasjerte utbyggere som bobla over av entusiasme.

Du kan lese om en kommuneøkonomi som ser ut til å ha kniven på strupen. Og sparekniven sveives i den nye kommunen om dagen.

Pluss mye, mye mer. Vi ønsker alle våre lesere en rekti så fin lesestund!

Se video det vises til i papiravisa:

 

Se fotogalleri det vises til i papiravisa:

HAGELAGSMØTE: Re hagelag har starta opp igjen møteaktiviteten etter korona-stoppen. Foto: Håkon Westby.

Den neste ReAvisa har frist 8. oktober, med utgivelse torsdag 15. oktober. Nettavisa oppdateres javnt og trutt.

Tips oss om gode, lokale saker: Tips@ReAvisa.no. Annonsere i ReAvisa? Ta kontakt på Annonse@ReAvisa.no.

Hele planen for 2020 finner du her.

Her finner du ReAvisa-arkivet, der du kan laste ned tidligere papiraviser.

,