Har strødd rundt seg i femten år: – For en innsats!

RE-TRADISON: Sandbøtte-prosjektet starta opp som en del av Trygge lokalsamfunn-sertifiseringa av gamle Re kommune. Nå, femten år seinere, lever det viktige prosjektet videre takket være oppimot seksti frivillige. Foto: Håkon Westby, ReAvisa.

Fredag ble nærmere seksti frivillige feira etter femten år med sandbøtte-prosjekt i Re.

Hva skjer i førjulstida i Re? Tips lokalavisa!

Siste tirsdag i oktober var det oppmøte for å hente årets bøtter med strøsand til eldre over 67 år i Re, så gikk kjøreturen rundt om i hele bygda vår for å levere ut.

Da fikk de mange frivillige også invitasjonen til en stor feiring av det femten år lange prosjektet, en stor takkefest på Re helsehus fredag 11. november 2022.

SEKKER SOM SØRGER FOR TRYGG GRUNN: Sandsekkene er her klare for utkjøring den siste tirsdagen i oktober. Den frivillige innsatsen gjennom femten år ble feira sist fredag. Foto: Privat.

Seksti frivillige ble feira

Så mange som oppimot seksti frivillige kom og fikk en stor takk for den viktige dugnadsinnsatsen.

Magnus Martin ønska velkommen og ga ordet videre til frivillighetskoordinator Eva Marie Wang-Norderud.

Hun understreker at dette er en vinn-vinn-vinn-greie, som gir bedre folkehelse og livskvalitet for den enkelte.

Stort frivillighetsprosjekt

Ordfører Anne Rygh Pedersen gjorde også stas på sandbøtte-gjengen: – Dette har forhindra mange beinbrudd og fallskader gjennom alle disse åra.

Hun retter en stor takk for innsatsen til pensjonist- og sanitetsforeningene rundt om i Re, Re Rotary, nå nedlagte Re Lions, og ikke minst RAK.

Hoftebrudd og lårhalsbrudd koster kommunen over 26 millioner kroner hvert år. I tillegg kommer sjukehusopphold og lidelse for den skadde og de pårørende.

Mat, heder og ære

– Derfor var det jammen på sin plass å feire denne frivilliggjengen i dag, som har delt ut strøsand til alle som er over 67 år i gamle Re kommune i femten år!, sier ordfører-Anne klart og tydelig – til stor applaus.

– Hvert eneste brudd de har forebygd har spart folk og kommunen for mange penger som har kommet godt med til andre gode formål, poengterer ordføreren.

De nesten 60 frivillige fikk servert varm lapskaus og bløtkake med kaffe til dessert.

KOM MED KAKE: Ordfører Anne Rygh Pedersen var med på å gjøre stas på frivilliggjengen bak sandbøtte-prosjektet i Re. Foto: Håkon Westby, ReAvisa.

– TAKK FOR INNSATSEN! Ordfører Anne Rygh Pedersen og Ragnar Lund fra Våle pensjonistforening, som har vært med på sandbøttedugnaden helt siden oppstarten for femten år siden. Foto: Håkon Westby, ReAvisa.

GOD OPPSLUTNING: Gledelig at så mange ville komme for en matbit og heder og ære. Foto: Privat.

SEKKER SOM SØRGER FOR TRYGG GRUNN: Sandsekkene er her klare for utkjøring den siste tirsdagen i oktober, femten år etter at prosjektet starta opp. Foto: Privat.

GOD STEMNING: En viktig frivillig innsats for en god sak. Foto: Privat.

HELT AVHENGIG AV FRIVILLIGHETEN: Flere lag og foreninger samarbeider om sandbøtteprosjektet, sammen med flinke folk fra RAK. Foto: Privat.

ORDFØRER-SKRYT: Ordfører Anne Rygh Pedersen lar seg imponere over innsatsen over femten år. Foto: Håkon Westby, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

GODT OVER NYE 100 SANDBØTTER: Nye pensjonister i Re får ei sandbøtte med sand, de andre kan få fylt på de de allerede har fått. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sju tonn strøsand til Re-pensjonister før vinteren.

Les mer om frivillighet i Re.

, ,