Hjembygda, kommunen og ordføreren gjør stas på VM-helten vår: – Det er helt utrolig, det du driver med!

Jeanette Hegg Duestad er endelig hjemme i Re igjen, etter VM-triumfen. Og med seg hadde hun alle fem medaljene fra Kairo – til stor glede for både barnehagebarn og voksne.

Hva skjer i førjulstida i Re? Tips lokalavisa!

– Fantastisk innsats, vi er altså så utrolig stolte av deg!, sier ordfører Anne Rygh Pedersen til Jeanette Hegg Duestad (23) i Revetalparken i dag fredag formiddag 11. november 2022.

Jeanette har satt sine bein på norsk jord og akkurat kommi hjem til Re, etter et VM der hun ble den beste utøveren i hele mesterskapet med fire gull og en bronse.

Kjendis i hjembygda

HURRA! Jeanette Hegg Duestad (23) blir hedret for sine fantastiske prestasjoner i årets skyte-VM. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Dette var veldig fint, jeg setter utrolig stor pris på det, sier Jeanette til lokalavisa. Nå er hun en kjendis i hjembygda, der alle heier på vår store idrettshelt.

Jeanette elsker sporten sin, og få eller ingen i hele verden er like allsidig innen skytesporten som henne. Det viser medaljefangsten i årets VM til det fulle.

I tillegg til heder og ære fikk også Jeanette 5.000 kroner fra kommunen til videre satsing.

Hun har også mange lokale Re-firmaer som sponsorer.

Stor stas med medaljer

WOW! Medaljene er både store og tunge – og veldig blanke i ei strålende høstsol over Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Barnehagebarn fra Brår kasta glans over det hele med flagg, heiarop og jubel, og de sang og dansa for verdensmesteren. Barna fikk til gjengjeld se og ta på medaljene.

Det var også stor stas for alle barna, men også for de voksne som spaserte og passerte i parken og stoppa opp for å være med på velkomsten til hele bygdas VM-helt.

Også ordføreren lot seg imponere stort over vekt og omfang av de store, flotte og ikke minst blanke medaljene.

Sjøl er Jeanette mest stolt av bronsemedaljen i OL-øvelsen 3 x 20 på 50-meter.

– Kjempekoselig!

IMPONERENDE: – Skikkelig tunge!, forteller barnehagebarna som fikk kjenne på medaljene før ordføreren gjerne også kjente litt på edelt metall sanka i Kairo denne høsten. Jeanette ble Verdensmesterskapets beste utøver. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Og det til tross for fire gull i resten av mesterskapet. – Det viktigste er utvikling og prestasjoner, ikke medaljer i seg sjøl, forklarer vår lokale toppidrettsutøver til ReAvisa.

Etter velkomsten i Revetalparken gikk gull- (og bronse-) jenta de få meterne til blokka der bestemor bor for å besøke henne.

– Det er alltid trivelig å komme hjem til bestemor – og Re, sier Jeanette og smiler. Etter VM har hun lada batteriene på ferie.

Jeanette forteller at hun er veldig glad for oppmerksomheten fra hjembygda, kommune og ordfører: – Kjempekoselig!

Bakgrunn: Jeanette ble beste utøver i årets VM.

HURRA! Jeanette Hegg Duestad (23) blir hedret for sine fantastiske prestasjoner i årets skyte-VM. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

Sjekk også: Fra skytebanen på Krakken til en av verdens beste:

Sjekk også: Tre fra Re er nominert til Idrettens festaften.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.

,